[E36] Coupe by GERMAN
[E36] Coupe by GERMAN
Witojcie jako że wszyscy mnie naciskają to pochwale sie swoim nowym nabytkiem z przed kilku dni
Dane pojazdu
Art.
Wartość
Numer podwozia WBABE11080JG45293
Kod typu BE11
Typ 316I (EUR)
Typoszereg E E36 (2)
Seria 3
Rodzaj konstrukcji COUPE
Układ kierowniczy LL
Drzwi 2
Silnik M43
Pojemność skokowa 1.60
Moc 75
Napęd HECK
Skrzynia biegów MECH
Kolor MOREAGRUEN METALLIC (288)
Tapicerka (0506)
Data prod. 1993-12-07
Wyposażenie
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
S240A LEDERLENKRAD Kierownica skórzana z pod.pow.
S243A AIRBAG FUER BEIFAHRER Poduszka powietrzna pasażera
S301A DIEBSTAHLWARNANLAGE MIT ZV Autoalarm
S354A GRUENKEIL-FRONTSCHEIBE Szyba przednia ziel. z klinem ziel.
S401A SCHIEBE-HEBEDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny elektryczny
S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka
S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni
S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy
S498A KOPFSTUETZEN IM FOND Zagłówki w siedzeniu tylnym mechaniczne
S510A LEUCHTWEITENREGELUNG ABBLENDLICHT Regulator zasięgu świateł
S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa
S556A AUSSENTEMPERATURANZEIGE Wskaźnik temperatury zewn.
S650A BMW Bavaria C Radio BMW Reverse
S690A CASSETTENHALTERUNG Uchwyt kasety
S704A M SPORTFAHRWERK M Podwozie sportowe
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria
S860A SEITLICHE BLINKLEUCHTEN VORN Lampa kierunkowskazu dodatkowego
Na początek parę foto robione telefonem więc sorki za jakość ale jak tylko sie troszku pogoda poprawi zaktualizuje zdjęcia w lepszej jakości
postaram sie do jutra wrzucić zdjęcia jak wygląda środek
Co do planów:
W pierwszej kolejności muszę ogarnąć kilka brakujących oraz wyeksploatowanych biegiem lat detali brakujące spinki listew uszkodzonych plastików i takie tam
Jak uda mi sie to wszystko ogarnąć muszę coś zrobić z przodem bo straszna Koźiczka -40 lub-60 i myślę tu raczej o wymianie samych springów.
Nerka w czarny mat US w kierunkach dokładka pod przedni zderzak jestem aktualnie w trakcie poszukiwań coś takiego jak miał Kaper.Na wiosnę jako że mam czasem dziwne pomysły może coś kontrowersyjnego
plan jest ale zobaczymy jak coś się ruszy dam znać
Dane pojazdu
Art.
Wartość
Numer podwozia WBABE11080JG45293
Kod typu BE11
Typ 316I (EUR)
Typoszereg E E36 (2)
Seria 3
Rodzaj konstrukcji COUPE
Układ kierowniczy LL
Drzwi 2
Silnik M43
Pojemność skokowa 1.60
Moc 75
Napęd HECK
Skrzynia biegów MECH
Kolor MOREAGRUEN METALLIC (288)
Tapicerka (0506)
Data prod. 1993-12-07
Wyposażenie
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
S240A LEDERLENKRAD Kierownica skórzana z pod.pow.
S243A AIRBAG FUER BEIFAHRER Poduszka powietrzna pasażera
S301A DIEBSTAHLWARNANLAGE MIT ZV Autoalarm
S354A GRUENKEIL-FRONTSCHEIBE Szyba przednia ziel. z klinem ziel.
S401A SCHIEBE-HEBEDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny elektryczny
S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka
S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni
S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy
S498A KOPFSTUETZEN IM FOND Zagłówki w siedzeniu tylnym mechaniczne
S510A LEUCHTWEITENREGELUNG ABBLENDLICHT Regulator zasięgu świateł
S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa
S556A AUSSENTEMPERATURANZEIGE Wskaźnik temperatury zewn.
S650A BMW Bavaria C Radio BMW Reverse
S690A CASSETTENHALTERUNG Uchwyt kasety
S704A M SPORTFAHRWERK M Podwozie sportowe
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria
S860A SEITLICHE BLINKLEUCHTEN VORN Lampa kierunkowskazu dodatkowego
Na początek parę foto robione telefonem więc sorki za jakość ale jak tylko sie troszku pogoda poprawi zaktualizuje zdjęcia w lepszej jakości
postaram sie do jutra wrzucić zdjęcia jak wygląda środek
Co do planów:
W pierwszej kolejności muszę ogarnąć kilka brakujących oraz wyeksploatowanych biegiem lat detali brakujące spinki listew uszkodzonych plastików i takie tam
Jak uda mi sie to wszystko ogarnąć muszę coś zrobić z przodem bo straszna Koźiczka -40 lub-60 i myślę tu raczej o wymianie samych springów.
Nerka w czarny mat US w kierunkach dokładka pod przedni zderzak jestem aktualnie w trakcie poszukiwań coś takiego jak miał Kaper.Na wiosnę jako że mam czasem dziwne pomysły może coś kontrowersyjnego
plan jest ale zobaczymy jak coś się ruszy dam znać
Ostatnio zmieniony 2013-01-11, 21:12 przez GERMAN, łącznie zmieniany 1 raz.
Gdzie się nie schyle tam leżą wentyle
ale syf ! 4 gary kolor do niczego... Pewnie składane z 3 innych coupe...
Nie no żartowałem, mi sie autko podoba, od razu uprzedzam że kolor na żywo lepiej sie prezentuje niż na zdjeciach... Pomarańczki extra i sportsizy... motorownia skromna ale przynajmniej bez lpg Dziwi mnie jedno dlaczego ja tym autem nie jechałem jeszcze...
Nie no żartowałem, mi sie autko podoba, od razu uprzedzam że kolor na żywo lepiej sie prezentuje niż na zdjeciach... Pomarańczki extra i sportsizy... motorownia skromna ale przynajmniej bez lpg Dziwi mnie jedno dlaczego ja tym autem nie jechałem jeszcze...
NO SPEED NO FUN
Bardzo fajny kolor... Szkoda, że taka słaba motorownia... Plany też widzę, dobre - taki cultsyle coś czuję wyjdzie czyli już nie jestem sam
Dobrze, że planujesz nerkę w czerń - będzie jej pasować... będziesz robił US tak - możesz skorzystać z mojego sposobu w dziale "zrób to sam" lepiej by tutaj pasowały kierunki Tyc - bardziej soczysta jest ta pomarańcz (możesz sprawdzić u mnie i porównać)
Zastanawia mnie cały czas dlaczego w przedliftowych e36 niekiedy występuje poliftowy zderzak. Polift wychodził pod koniec 96 roku. Ktoś wie czy zderzaki polifotwe występowały fabrycznie w przedliftowych e36 ???
Ac Schnitzer dokładka... - Guarian teraz w swoim compacie ją ma - wygląda to dobrze u niego... Ja szukam dokładki Racing Dynamics więc jak coś to dać mi znaćGERMAN pisze:dokładka pod przedni zderzak jestem aktualnie w trakcie poszukiwań coś takiego jak miał Kaper
Dobrze, że planujesz nerkę w czerń - będzie jej pasować... będziesz robił US tak - możesz skorzystać z mojego sposobu w dziale "zrób to sam" lepiej by tutaj pasowały kierunki Tyc - bardziej soczysta jest ta pomarańcz (możesz sprawdzić u mnie i porównać)
Zastanawia mnie cały czas dlaczego w przedliftowych e36 niekiedy występuje poliftowy zderzak. Polift wychodził pod koniec 96 roku. Ktoś wie czy zderzaki polifotwe występowały fabrycznie w przedliftowych e36 ???
W sumie prawda Przepraszam cię i obiecuje że dam ci sie karnąć bo zasłużyłeśDziwi mnie jedno dlaczego ja tym autem nie jechałem jeszcze...
Dodam tylko że dzięki PRIMO, udało się kupić tego potwora i wrócić bezpiecznie do domu przy -5 stopni na letnim setupie ponad 100 km
Pogoda niezbyt sprzyja na pracę na powietrzu więc postanowiłem w domowym zaciszu ogarnąć mały detal
Niedługo wkleję jak wygląda na autku
ja to bym na poczatek SWAPowal dziada bo szału nie bedzie
Nic wiecej nie moge powiedziec bo srodka nie widze a z zewnatrz jak to e36, kolor mi sie widzi a nie podchodza mi pomaranczki do koloru nadwozia ale to kwestia gustu
Nic wiecej nie moge powiedziec bo srodka nie widze a z zewnatrz jak to e36, kolor mi sie widzi a nie podchodza mi pomaranczki do koloru nadwozia ale to kwestia gustu
Latać bokiem to jo lubia wtedy w nosie sobie dłubia
Chroń mnie Boże przed mym samym bo pod maską mam barany
Chroń mnie Boże przed mym samym bo pod maską mam barany
Przecież mówił, że zrobi US pomarańczowe będą fajnie tutaj wyglądaćGabrielo pisze:Zrobiłbym coś z kierunkami z przodu
Fajnie jak by te kierunki była takie soczyste:
Szkoda, że nie masz dołów zderzaków czarnych (mnie się by tak podobało)
Te klosze lamp masz takie zaparowane czy takie szkło ? Musze to na żywo oblukać
Z przodu będzie US więc dymione nie bardzo poza tym jakoś bardziej mi się widzą tu pomarańczki chociaż na próbę moge zrobić dymione dla mnie to nie problem i zobaczymyGabrielo pisze: Zrobiłbym coś z kierunkami z przodu, może jakieś dymione...? A tył również coś ciemnego... Może folia, jak w moim kompocie?
Tak mocno byłem przejety efektem że nie zauważyłem że jade farba po ręceMarcin pisze:Jeszcze siebie na czarno pomalowałeś???
Co do 4R takie chciałem wiec mam poza tym to mój pierwszy benz w BMW wiec oblukam co i jak bedzie mało to dospawam ze dwa gary
Kaper,No właśnie klosze lamp parują dziady jedne tylko jeszcze nie wiem jaka przyczyna