[E36] Moja Włoszka :)

Tu zamieszczamy fotki i szczegółowy opis naszych beemek
FaTuM

Post autor: FaTuM »

wszystko pisze wyzej doczytaj ;) do samego zbiorniczka wchodzi około 100-200 ml.
Awatar użytkownika
Alex'a
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Alex'a »

wiadomosc poszla w tym samym momencie nie widzilam ze tu taka instrukcja sie pojawila :)

i pytanie blondynki....gdzie jest pompa i maglownica i zbiorniczek :D bo na wylot to ja tylko prawie uklad chlodzenia znam w swoim aucie :D
If I lay here If I just lay here Would you lay with me and just forget the world?
Awatar użytkownika
Adaś E36
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Adaś E36 »

polecam atf II tez teraz taki zakupilem do 328:D

a co do odpowietrzania to nie trzeba nic dzwigac:P "praktyka sie wie" jc to PW:P
Awatar użytkownika
Alex'a
Zaawansowany forumowicz

no to coż widzieli mnie pod blokiem jak maluje bebny i zaciski to zobacza jak olej wymieniam :D

olej jakas konkretna marka czy to juz obojetne? Hmmm czyli litry 2 skoro wchodzi 1,3? czy na pocztaek 1 starczy?
If I lay here If I just lay here Would you lay with me and just forget the world?
FaTuM

i pytanie blondynki....gdzie jest pompa i maglownica i zbiorniczek :D bo na wylot to ja tylko prawie uklad chlodzenia znam w swoim aucie :D

hehe mysle , ze u mechanika nie wiecej niz 50 zł wziac nie moze za taka wymiane . powinien za flaszke !

Wchodzisz pod auto i widzisz zbiorniczek taki czarny malutki z nakretka taką gwiazdkową :D jak masz filtr powietrza przepływke , to dokładnie w 1.6 pod gumą przepływomierza tam gdzies jest :D no i pod dołem masz szlałszki i idziesz ich drogą i znajdziesz wszystko . Maglownica to ta wielka listwa na srodku gdzie wchodza do niej drążki kierownicze . ;)

zobrazować Ci to ? czy nie zabierasz sie za to ?

litr starczy jak spadnie na min. kupisz litr jeszcze , ale powinno byc po srodku wiec ok .
Awatar użytkownika
Alex'a
Zaawansowany forumowicz

alez oczywiscie ze korci mnie jak diabli zeby to zrobic samemu :D

oczywiscie ze mi to zobrazować :)
FaTuM

Obrazek

zbiorniczek od dołu . chyba lewy od maglownicy sprawdzisz jak dojdziesz do końca ,bo pewien nie jestem

maglownica

Obrazek

do pompy nie umie znaleść fotki , ale pamietaj bo to wazne odkrecamy wezyki na jego końcach nie przy zbiornikach ;)

jakies pytania dzwon podczas naprawy 783672013 :D Jest to bardzo Proste Ola 45 minut ;)
FaTuM

jak pomogłem walnij poniżej punkta :P
Awatar użytkownika
Alex'a
Zaawansowany forumowicz

no dobra temat trzszczacego wspomagania ogarniety juz nic nie wyje i ciuchutko pracuje :) :bmw: temat rozladowanego akumulatora tez juz przerobilam choc sadzilam ze akurat moj jest niezniszlany :mrgreen:

ponadto w ramach zimowego szaleństwa a moze to tylko hormony ciazowe zdemontowalismy z tata biedna podsufitke bo mi juz cala odpala na glowe a pinezki nie wchodzily w gre :razz:

sadzilam ze ja poprostu podkleje ale sie okazalo, ze sie material i gabka zyja juz osobym zyciem i bez sensu kleic wiec wypada zrobic to jak trza i nabyc nowy material i tu pytanie czy jest tu gdzies u nas na terenie takowy sklep coby nabyc odpowiedni material z gąbeczka na podsuftke niekoniecznie alkantara tak wiem jest allegro ale czego oczy nie widza to wiecie :wink:
pioneer85
Małopiszący

Post autor: pioneer85 »

Ładna buńka pozdrawiam:) :m:
Pioneer
Awatar użytkownika
Marcin
Site Admin

Post autor: Marcin »

Materiały, kupowanie, zabawa, nerwy... :|
Nie lepiej kupić używkę???
Zobacz, nie wiem czy masz szyber, ale
za taką kasę to grzech nie kupić.
http://allegro.pl/podsufitka-e36-compac ... 94706.html
Podkleić jakimś butaprenem, albo klejem tapicerskim, przeczyścić i jest zajebioza.
Jak bez szybra to np. tutaj:
http://allegro.pl/bmw-e36-compact-kople ... 18090.html
Nie wiadomo skąd są sprzedający.
A poza tym zwykła podsufitka w dobrym stanie znajdzie sie w okolicy
za maksymalnie 70-100zł ;)
Obrazek

A to wszystko wina admina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Glodek
Maniak forumowy

Post autor: Glodek »

Marcin pisze:Materiały, kupowanie, zabawa, nerwy... :|
Nie lepiej kupić używkę???
Zobacz, nie wiem czy masz szyber, ale
za taką kasę to grzech nie kupić.
http://allegro.pl/podsufi...2910794706.html
Podkleić jakimś butaprenem, albo klejem tapicerskim, przeczyścić i jest zajebioza.
Jak bez szybra to np. tutaj:
http://allegro.pl/bmw-e36...2946118090.html
Nie wiadomo skąd są sprzedający.
A poza tym zwykła podsufitka w dobrym stanie znajdzie sie w okolicy
za maksymalnie 70-100zł ;)
dokładnie ja Marcin pisze
a do odklejającej sie tapicerki polecam taki klej
http://allegro.pl/boll-super-mocny-klej ... 68071.html
Obrazek
Awatar użytkownika
Alex'a
Zaawansowany forumowicz

No tak tylko obecna od zakupu auta wytrzymala rok i zaczla sie odklejac wiec jaka mam gwarancje ze to samo z uzywka nie bedzie? Zreszta ogladalam je po i postanowilismy z tata okleic sami bo nam sie nudzi w zimie tym bardziej ze nie mam szyberdachu dltego pytam o material. :-)
Awatar użytkownika
Kaper
Maniak forumowy

Post autor: Kaper »

Alex'a, obszycie na nowo podsufitki to jakieś 300- 350zł a masz gwarancje że szybko nie odpadnie... Materiał podsufitkowy jest razem z tą gąbką (jako całość) i jest elastyczny więc fajnie idzie go wyprofilować i ponaciągać. Innego tupu materiały alcantary trudniej wygładzić i wyprofilować pozatym mają krótszą żywotność. Ja sam u siebie wyciągnąłem wczoraj podsufitkę bo mi też się materiał rozdziewiczył i samemu sobie będę robił :razz:
Obrazek
Glodek
Maniak forumowy

Post autor: Glodek »

Alex'a- proponuję po szukac w Google ,jest mnóstwo Hurtowni tapicerskich ,
wszystko da sie kupic materiał pianka ,
Alcanatara na podsufitkę jak naj bardziej do tego pianak 5mm i jest pięknie
ja miałem boczki alkantarą oklejone i nic nie odchodziło ,klej w Sprayu (boll)
oczywiscie alcantara nie ori :mrgreen:
Obrazek
ODPOWIEDZ