Kaper moje schmidty sa 17-ki i jakos nie widzi mi sie 18-ek ,rzecz gustu ale ja bym 18-ek nie wrzucil .... tak czy siakciach bajera,jakis felunek napweno wpadnie niedlugo...............
dawno nic nie wrzucalem ale to nie znaczy ,ze próżnuje ... u nas zimy brak wiec modzic mozna
Dzieki koledze z forum IRL Donor juz w domu , od razu polecial na hamownie,wyplulo 189 HP ale odcielo przy 5346 rpm ,czeka wiec diagnoza komputerowa,serwis i ogarniecie wszystkiego do przekladki.Jezeli mi sie uda doprowadzic do takiego stanu jak M43 to bedzie malina... ogolnie jestem zadowolony....wiadomo, mnie interesuje wszystko co do przelozenia.... gumy dyfra,amory,gumy wachaczy do wymiany,silnik suchutki od dolu i gory ,zbiera sie dobrze,koles co ja hamowal domniewam ,ze nie wylaczyl asc i dlatego moglo odciac (tak to juz tu jest ze szpecami )....
Uploaded with
ImageShack.us
niedawno odebralem pierwsze cukierki do serwisu 2.8 , a ze kazdy lubi cukierki to fotka tez jest
Uploaded with
ImageShack.us
-plukanka do silnika Motul
-olej do silnika Motul 5w40
-olej do mostu Fuchs
-fltr paliwa Knecht
-filtr oleju Knecht
-swiece (dochodza - Brisk Platin )
w kolejce z Pl ,termostat,pompa wody,separator oleju,uszczelki wszelakie-pokrywy zaworow,lancucha,uszczelniacze dyfra .... wole byc przygotowany w razie jakby i miec uszczelki ,jesc nie wolaja....
.......
tak wiec kolejny etap zabawy juz rozpoczety : wymiana manualnej klimy na klimatronika , po 5 godzinach walki z zywiolem ,wyciagnieciem deski i dojscia do nagrzewnicy, wszystko z dawcy zostalo wyciagniete i przygotowanie do wlozenia do niebieskiej.Przekladka po zaciagnieciu informacji w necie nie jest taka zla,teraz tylko wlozyc nagrzewnice i panel. bedzie smigac jak sie patrzy zostanie tylko nabic klime i bedzie dobrze....
Plan jest taki ,ze magicy beda sie bawic silnikami ,a ja delikatnie w spokoju wloze klime do srodka i przygotuje wszystko na wiazke z 2.8 .Mam nadzieje ,ze moja belka nie bedzie tak zardzewiala jak w dawcy ,inaczej trzeba bedzie ja prysnac i pomalowac w czarny matt
no i zapowiedz letniego set-up-u

"wszystkie pieniadze wydaje na BMW...
reszta to zmarnowane pieniadze..."