[E39] 525d rodzinna trumna

Tu zamieszczamy fotki i szczegółowy opis naszych beemek
PRIMO
Przyjaciel klubu

Post autor: PRIMO »

całkiem fajnie wyposażony egzemplarz,wręcz na bogato w środku... na zajechany egzemplarz przez właścicieli nie wyglada...
Moim zdaniem szkoda ze to 2.5 i w automacie... Podoba mi sie połączenie jasnej skóry i ciemnego wnętrza, niech wam służy ! :bmw:
NO SPEED NO FUN ;)
Obrazek
Tomek
Maniak forumowy

Post autor: Tomek »

Kaper pisze:Fajne - Gratuluję :bmw: szkoda że srebrne, w automacie, biała skóra, i tylko 2,5.... Reszta na plus :mrgreen: będzie jakiś bandyta czy tylko rodzinny dupowozik ?
Czasami się tych Twoich komentarzy nie da czytać...

Wg Ciebie to każdy powinien mieć minimum 3.5, w manualu, czarna skóra i być czarne :roll:

Pamietaj że auto kupuje się oceniając stan samochodu a nie sam wygląd i silnik :)

Do jeżdżenia codziennego takie 2.5d jest wystarczające nawet w budzie z e61... Czego więcej chcieć? Spalania na poziomie 15l/100km ropy a w portfelu pustka ;) Ja na to mówie: "Wyżej srasz niż dupe masz" :)

Panowie! Nie wszyscy kupują auta żeby modzić... Dużo osób kupuje je po prostu do jeżdżenia :D hehe
Awatar użytkownika
Mystic888
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Mystic888 »

Mnie niszczy jak typ co ma 1.8 LPG pisze "szkoda ze 2.5" hahaha
V12 znane z BMW 750i miało dawać radość z jazdy, moc, dźwięk i szeroki uśmiech na twarzy bogatego klienta, który miał w nosie średnie spalanie na poziomie 20 l/100 km przy podmuchach wiatru z tyłu.
Awatar użytkownika
Kaper
Maniak forumowy

Post autor: Kaper »

Tomek pisze:Czasami się tych Twoich komentarzy nie da czytać...
To czasami nie czytaj :573: . Mam prawo pisać co chce - byle na temat. To ty często nie trzymasz się tematu i szukasz zaczepek. Co - Fatuma nie ma, Moloch Ci się już znudził to teraz uderzasz do mnie ?

Ps: 2.5 jak na taką "krowę" to nie jest dużo. Wiem, że komuś to może wystarczyć ale ja wyrażam tylko swoją opinie.
Obrazek
Tomek
Maniak forumowy

Kaper pisze:
Tomek pisze:Czasami się tych Twoich komentarzy nie da czytać...
To czasami nie czytaj :573: . Mam prawo pisać co chce - byle na temat. To ty często nie trzymasz się tematu i szukasz zaczepek. Co - Fatuma nie ma, Moloch Ci się już znudził to teraz uderzasz do mnie ?

Ps: 2.5 jak na taką "krowę" to nie jest dużo. Wiem, że komuś to może wystarczyć ale ja wyrażam tylko swoją opinie.
Nie, nie uderzam i wcale nie szukam zaczepek... Ale nie wiem czy przeczytałeś cały tekst co napisał Waldi w pierwszym poście :) "Zmiana auta ze względu na powiększającą się rodzinę" - każdy rozumny chyba się kapnie że nie kupi V8 skoro dziecko się zbliża :) Takie 2.5d jest wystarczające uciągnąc budę z e39 :) A Tobie wiecznie w każdej galerii coś nie odpowiada... To automat, to kolor, to silnik, to że wysoko stoi ;)) Auto to jest środek transportu z punktu A do B - przede wszystkim! A nie koza nisko posadzona i możliwa do jazdy w 2 osoby ;))
Awatar użytkownika
Kaper
Maniak forumowy

Post autor: Kaper »

Tomek, Dobrze przeczytałem cały opis auta. I doczytałem, że to samochód rodzinny (nawet w temacie "525d rodzinna trumna") ale co nie zmienia faktu, że np 3.0 to też nadal samochód rodzinny. Rodzinny to nie znaczy że mały litraż i mało pali tylko (w moim rozumieniu) samochód duży, pojemny i wygody. A to że piszę "koza""inna felga" czy "szkoda, że automat" to jest moje zdanie i nikomu nic w ten sposób nie narzucam i nie krytykuje.

Ps: Tobie Tomek nie wystarczyło 2.0 turasie że wymieniłeś na 3.0 ? 2.0 nie uciągło e46 ? :mrgreen: no właśnie... I skoro to pojazd z punktu a do punktu b to nie lepiej kupić hulajnogę albo rower :bmw:
Obrazek
Awatar użytkownika
Waldi
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Waldi »

Honik pisze:Tylko jak radzi sobie kopciuch przy automacie? ;)
Myślałem że będzie gorzej dopóki się nie przejechałem.
Nawet potrafi to wyprzedzać.
Tomek pisze:Kaper napisał/a:
Fajne - Gratuluję :bmw: szkoda że srebrne, w automacie, biała skóra, i tylko 2,5.... Reszta na plus :mrgreen: będzie jakiś bandyta czy tylko rodzinny dupowozik ?

Czasami się tych Twoich komentarzy nie da czytać...

Wg Ciebie to każdy powinien mieć minimum 3.5, w manualu, czarna skóra i być czarne :roll:

Pamietaj że auto kupuje się oceniając stan samochodu a nie sam wygląd i silnik :)
Przy kupnie sugerowałem się również pojemnością samochodu za względu na bardzo drogie tutaj ubezpieczenia i podatek drogowy. Czym większa pojemność tym dużo większe opłaty. A po drugie to już ciężko znaleźć E39 3,0d z małym przebiegiem i dobrym stanem technicznym.

Co do spalania przy normalnej jeździe.
-miasto 9,5
-miasto, trasa 8-9
-trasa: jeszcze nie sprawdzałem
Obrazek
Kiedy Wyścigi Zawładną Twoim życiem, żyjesz Już Tylko Od Startu Do Startu
Tomek
Maniak forumowy

Kaper pisze:Tomek, Dobrze przeczytałem cały opis auta. I doczytałem, że to samochód rodzinny (nawet w temacie "525d rodzinna trumna") ale co nie zmienia faktu, że np 3.0 to też nadal samochód rodzinny. Rodzinny to nie znaczy że mały litraż i mało pali tylko (w moim rozumieniu) samochód duży, pojemny i wygody. A to że piszę "koza""inna felga" czy "szkoda, że automat" to jest moje zdanie i nikomu nic w ten sposób nie narzucam i nie krytykuje.

Ps: Tobie Tomek nie wystarczyło 2.0 turasie że wymieniłeś na 3.0 ? 2.0 nie uciągło e46 ? :mrgreen: no właśnie... I skoro to pojazd z punktu a do punktu b to nie lepiej kupić hulajnogę albo rower :bmw:
Wymieniłem na 3.0d bo miałem silnik za darmo... A 2.0 umarło :) Więc po co przepłacać... A po drugie to gdybym wyżej srał niż dupe miał to wkładam s54 :)

Pamiętaj Kaper że lepiej kupić mniejszą pojemność i jeździć rocznie 30 000km niż większą żeby stała przed blokiem :P
Awatar użytkownika
SebaE36
Maniak forumowy

Post autor: SebaE36 »

Ale macie porblemy... Waldi kupił takie auto jakie jest dla niego odpowiednie.. Auurat nie zgodze sie z Kaperem ze jasna skora to minus i ze 2,5 to mało. Ogolnie autko ładne tylko nie przemawia do mnie srebrny kolor :mrgreen:
PINIU
Zaawansowany forumowicz

Post autor: PINIU »

ladne autko rodzinne widac ze zadbane tylko forum jest raczej do wrzucania galerii aut co beda modzone a nie aut rodzinnych czy dziadkowych co beda mialy wymieniana choinkę zapachowa i wrzucony fotelik dla dziecka do tylu, czy moze pochwalic sie jaki sie kupilo szampon i wosk nie piszac juz o fotkach oleju i filtra bo to mody najwazniejsze
bo kazdy facet z widlami to posejdon
Tomek
Maniak forumowy

Eeee PINIU nie przesadzaj :) BTS to jest Stowarzyszenie Miłośników BMW i nie pisze że tylko modzonych :) Każdy samochód jest tutaj mile widziany :) :bmw:
Awatar użytkownika
DAREX
Zaawansowany forumowicz

Post autor: DAREX »

PINIU pisze:ladne autko rodzinne widac ze zadbane tylko forum jest raczej do wrzucania galerii aut co beda modzone a nie aut rodzinnych czy dziadkowych co beda mialy wymieniana choinkę zapachowa i wrzucony fotelik dla dziecka do tylu, czy moze pochwalic sie jaki sie kupilo szampon i wosk nie piszac juz o fotkach oleju i filtra bo to mody najwazniejsze
Masz 100% racji ten samochód nie wpasuje się w kanony i renomę tego forum :mrgreen:
Awatar użytkownika
Mystic888
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Mystic888 »

DAREX pisze:
PINIU pisze:ladne autko rodzinne widac ze zadbane tylko forum jest raczej do wrzucania galerii aut co beda modzone a nie aut rodzinnych czy dziadkowych co beda mialy wymieniana choinkę zapachowa i wrzucony fotelik dla dziecka do tylu, czy moze pochwalic sie jaki sie kupilo szampon i wosk nie piszac juz o fotkach oleju i filtra bo to mody najwazniejsze
Masz 100% racji ten samochód nie wpasuje się w kanony i renomę tego forum :mrgreen:
Bo jest za fajne?
V12 znane z BMW 750i miało dawać radość z jazdy, moc, dźwięk i szeroki uśmiech na twarzy bogatego klienta, który miał w nosie średnie spalanie na poziomie 20 l/100 km przy podmuchach wiatru z tyłu.
pazura
Maniak forumowy

Post autor: pazura »

koniec OT...
Awatar użytkownika
Łatysz
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Łatysz »

Waldi Bardzo Ładna e39 :) Trafiła w dobre ręce więc zadbana też będzie :)
Co do 525 sam miałem i nie narzekałem (tylko że w manualu) to jest Common Rail i jest zwinne i spalanie też ok
Mycie, Pranie samochodów, Nabijanie Klimatyzacji, Wymiana Opon//Wyważanie, usuwanie wgnieceń bez malowania itp. Pomoc Drogowa
ODPOWIEDZ