[E30] 328i kompresor + NX made by Piniu
Piniu żałuję ,że dopiero teraz tu zaglądam. Auto widziałem w akcji na SC. Gratuluję ci konsekwencji i wytrwałości w budowie takiego caca Fajnie by było jakby ten IC nie zniszczył sylwetki twojej e30 bo jest wyjątkowo piękna jak na pojazd do sportu a to wieeeelka rzadkość.. Pozdro!
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
no walcze wentylator wejdzie elektryczny ten co byl z e30 z klimy, chlodnica zakupiona z x6 jest ponad 1 cm ciensza od mojej ale za to szersza i o 10 cm trzeba ja skrocic ,kolega mi spawa jedna rurke alu pod katem, wlot do kompresora tez juz sie przerabia i jeszcze pare gratow na dniach maja byc gotowe te czesci to zaczynam znowu cos dzialac to dam ci znac
bo kazdy facet z widlami to posejdon
nie mam za wiele wolnego czasu ale kazda wolna chwile wykorzystuje na dokonczenie tej ukladanki Mystic888, tak ogarniam to sam , co do nx jeszcze nie wiem zestaw daje mozliwosc strzalu nawet 400 konnego oczywiscie nigdy takiego strzalu nie wykonam; dysze jakimi dysponuje to 35,50,75,100 koni a wiem ze bez koca grzewczego jakiego nie posiadam te wartosci sa slabsze oczywiscie zestaw podtlenku mokry, zrobilem 2 zabezpieczenia przed malym boom tj. zestaw odpalany jest przy kick down + przycisk puszczenie przycisku w trakcie czy pedala gazu jest rownoznaczne z odcieciem zasilania ukladu
PINIU pisze:nie mam za wiele wolnego czasu ale kazda wolna chwile wykorzystuje na dokonczenie tej ukladanki Mystic888, tak ogarniam to sam , co do nx jeszcze nie wiem zestaw daje mozliwosc strzalu nawet 400 konnego oczywiscie nigdy takiego strzalu nie wykonam; dysze jakimi dysponuje to 35,50,75,100 koni a wiem ze bez koca grzewczego jakiego nie posiadam te wartosci sa slabsze oczywiscie zestaw podtlenku mokry, zrobilem 2 zabezpieczenia przed malym boom tj. zestaw odpalany jest przy kick down + przycisk puszczenie przycisku w trakcie czy pedala gazu jest rownoznaczne z odcieciem zasilania ukladu
Naprawdę nic nie kumam, co w w/w tekście jest napisane, ale i tak Cię podziwiam PINIU!
- Mystic888
- Maniak forumowy
- Kontakt:
Swietny pomysl z tym kick downem, sam kiedys myslalem o podtlenku i tak to wlasnie chcialem rozwiazac. Zawsze masz pewnosc ze przepustnica otwarta do konca.
Skladaj to do kupy i widzimy sie na jakis zawodach, bo chetnie bym dostal od Ciebie na 1/4
Skladaj to do kupy i widzimy sie na jakis zawodach, bo chetnie bym dostal od Ciebie na 1/4
V12 znane z BMW 750i miało dawać radość z jazdy, moc, dźwięk i szeroki uśmiech na twarzy bogatego klienta, który miał w nosie średnie spalanie na poziomie 20 l/100 km przy podmuchach wiatru z tyłu.
hehe narazie caly czas pod gorke tak jak chcialem przerobic chłodnicę z x6 to sie nie da ale przerobia mi ja w inny sposob za to wyleci ona miedzy wentylator elektryczny a przedni pas (poprzednio byla w ukladzie silnik chlodnica i wentylator)podniosla mi troche koszty-sama chlodnica 400 + 200 przerobienie, czas pokaze do konca marca chce miec ogarniety uklad chlodzenia, ic i wszystkie rurki , potem podcisnienia i podlaczenie 2 zegarow- boost i egt i regulator paliwa i moze zadziala i bedzie pssss
hmm cos tam dlubie pomalu odebralem chłodnice przerobiona i gotowa do zalozenia (przedluzone doprowadzenie i odprowadzenie wody, wspawana tulejka i nagwintowana pod czojnik, dospawane odpowietrzenie i zmniejszona po obu stronach tak aby weszla pomiedzy podluznice)
troche robie porzadki pod maska pousowalem zbedne mocowania i chyba bede malowal komore pod kolor auta , moze w sobote cos podzialam to wrzuce wiecej zdjec tylko telefonem jak bedzie ukonczony projekt to pobawimy sie w fotografa
troche robie porzadki pod maska pousowalem zbedne mocowania i chyba bede malowal komore pod kolor auta , moze w sobote cos podzialam to wrzuce wiecej zdjec tylko telefonem jak bedzie ukonczony projekt to pobawimy sie w fotografa