[E36] Olej silnikowy
[E36] Olej silnikowy
Witam,
Rok temu sprowadziłem moją Bawarkę z Niemiec.
Zbliża się wymiana oleju i filtrów dużymi krokami.
Stąd moje pytanie do was jaki olej wlać ?
Czy dalej wlewać Mobil 1 GOLD 0-40 (taki był lany przez cały czas).
Rocznik samochodu 95r.
Pozdrawiam
Rok temu sprowadziłem moją Bawarkę z Niemiec.
Zbliża się wymiana oleju i filtrów dużymi krokami.
Stąd moje pytanie do was jaki olej wlać ?
Czy dalej wlewać Mobil 1 GOLD 0-40 (taki był lany przez cały czas).
Rocznik samochodu 95r.
Pozdrawiam
- Soki
- Zaawansowany forumowicz
- Kontakt:
Jeszcze napisz jaki masz silnik oraz przebieg.
Ja zmieniłem na olej syntetyczny Longlife z Liqui Moly plus płukanka silnika z Liqui Moly
Przebieg w moim aucie to 167400, silnik M43
Nie proponuję używać oleji silnikowych rozlewanych w Polsce to jest porażka a Mobil przede wszystkim do nich należy. Przejechałem na tym oleju już około 8000tyś i pracuje o niebo lepiej niż jak kupiłem auto które było zalane jakimś Mobilem.
Ja zmieniłem na olej syntetyczny Longlife z Liqui Moly plus płukanka silnika z Liqui Moly
Przebieg w moim aucie to 167400, silnik M43
Nie proponuję używać oleji silnikowych rozlewanych w Polsce to jest porażka a Mobil przede wszystkim do nich należy. Przejechałem na tym oleju już około 8000tyś i pracuje o niebo lepiej niż jak kupiłem auto które było zalane jakimś Mobilem.
Potwierdzam w Polsce jedynym dystrybutorem olei jest Orlen i Lotos te dwie firmy rozlewają oleje do baniek Mobila Castrola Elfa i wielu innych Jedynie Shell ma wyłączność na jeden ze swoich olei ale nie pamiętam nazwy który jest importowany. Liqui Moly nie jest rozlewany w Polsce i podobnie jak z paliwami ma zdecydowanie lepsze właściwości od tych u nas rozlewanychSoki pisze:Nie proponuję używać oleji silnikowych rozlewanych w Polsce to jest porażka a Mobil przede wszystkim do nich należy. Przejechałem na tym oleju już około 8000tyś i pracuje o niebo lepiej niż jak kupiłem auto które było zalane jakimś Mobilem.
Gdzie się nie schyle tam leżą wentyle