W dniu dzisiejszym czas pozwolił na stworzenie krzyży tzw. BH Trochę roboty z tym było jednakże liczą się chęci. Potrzebowałem kąsek blachy, noża do metalu, papieru ściernego, rozpuszczalnika, czarnego lakieru i kleju wysokotemp. No i wyszło całkiem nieźle. Moja koncepcja jest taka, żeby krzyże były tylko w św. mijania. Drogówki i halo będą oklejone żółtą folią do reflektorów
Nie malowałem odbłysników- to zabronione! Zrobiłem sobie szablon na kartce i potem wycinałem z blachy. Identyczne można kupić na allegro. Dopiero po wycięciu i złożeniu w krzyż pomalowałem czarnym lakierem ten właśnie krzyż i gitara
Ja to robiłem na podstawie poradnika z neta i typ nie malował odbłyśników. Nic, zobaczę jeszcze jutro. To tylko trzy śruby i lampę mam w rękach więc nie będzie problemu dokończyć roboty
Taki poradnik z neta to o kant dupy roztrzasnac. Maluj a sie nie zastanawiaj. Zobacz chocby u mnie, u Gamka jak to wygląda. A jesli chodzi o swiecenie to ja nie zauwazylem zeby sie cos pogorszylo.
Micwin94, nie oklejaj folią bo ten zółty bedzie wyglądał co najmniej brzydko. Jak YH to tylko ori. NO i wydaje mi sie ze krzyze powinny byc w dlugich anie w mijania. NO chyba ze i w miajania i w dlugich. A nie tylko w mijania.