Bmw e36 1.6 problem z gasnieciem, odpalaniem

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
kefir
Małopiszący

Bmw e36 1.6 problem z gasnieciem, odpalaniem

Post autor: kefir »

Witam, od jakiegos czasu mam problemy z odpalaniem tzn auto nie zawsze lepie za 1 razem(nie dzieje sie tak zawsze) jesli sie tak zdarzy to za 2 razem odpala od razu.
Kolejnym problemem jest gasniecie silnika w trakcie jazdy. Obroty strasznie skacza gora dol i auto pada(tez nie dzieje sie to caly czas). Nie wazne czy silnik jest cieply czy zimny, problemy wystepuja w roznych sytuacjach.
Dodam ze wymienilem swiece, sonda lambda, przeplywomierz, (uzywany), katalizator jest wyciety, rozrusznik byl naprawiany jakis czas temu byly inne objawy niz teraz.
Myslalem ze moze to byc silniczek krokowy odkrecilem go przeczyscilem. Po wyciagnieciu byl on w pozycji do polowy zamkniety i tak jakby z jednej strony wyszczerbiony czy jest to normalne ma to jakies znaczenie?

PS
Jesli macie jakies propozycje co to moze jeszcze byc lub dobrego mechanika w okolicach bytom katowice piekary itd ktory sobie z tym poradzi prosze o informacje bo juz nie mam zamiaru wszystkiego po kolei wymieniac.
Awatar użytkownika
sylvestr
Zaawansowany forumowicz

Post autor: sylvestr »

Sprawdz dokładnie gumę od przepływomierza, miałem niemal takie same objawy właśnie przez gumę.
ODPOWIEDZ