bmw e36 coupe by WRazle
Hej! Widywałem autko na Zofiówce jeszcze przed wypadkiem i powiem tylko tyle.. Masakra.. Nie miałem już dla niej nadziei a tu proszę Robi się super. Zrób coś z wnętrzem bo słabo to wyglądało
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
No mylisz się - to sprawa termostatu na 95 % . Po prostu się nie zamyka i temu się nie grzeje silnikwrazle pisze:Widać że wygląda na serię wiec musi być DAREX no trochę jeszcze mnie czeka,
wgl pytanie do kolegów co mają 2,8 jak z waszą temp ?? ja obwinięte mam barany żeby zminimalizować grzanie bo niby miał się grzać ładnie jak na alu blok ,a tu zdzwiko lekko poza niebieskie wychodzi po przejechaniu 20km , nie jest to błąd termostatu czy wzkaźnika bo z wlotów leci mi chłodne powietrze .
Pomysły ?
może wina ssacego m50 jest wiekszy ? nie mam plastików do alternatora i filtra pow co jeszcze by zmniejszyło '
Dziś widziałem na Zofiówce i powiem z daleka jest pięknie i obrałeś dobrą drogę ale z tym zadbanym stanem to Mystic mocno przesadził ( to ciekawe jak jego 7er jest zadbane ) . Czeka cię jeszcze dużo roboty ale już widać ,że warto Pozdro i powodzenia
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
o zadbanie chodziło mu nie o lakier ;p tylko o oznaki rdzy wiem że musi być pryśnięta na nowo i dostała parę x u nas na zofie po drzwiach dlatego parkuje na zakazie tylko bo nie ma jak uderzać.
pozatym gdyby nie wypadek lakier był by piękny nadal ;p
żółtki zostają mimo iż wiele osób woli pomarańczki ;o
od 12 jade na wczasy a po niej kolejne zmiany chce pomalować je , ale wpierw muszę wyrolować nadkola gdyż policja może robić problemy , jak nie wyjdzie pęknięć to nie maluje całej gdyż tam lakier jest ładny ,
wymienię zderzak tylni na m pakietowy , może i w tym miechu progi też ale to zależy ile na wczasach udam ;D taki plan na ten miech oczywiście nie wspominam o naprawie termostatu i czujnika ;d
pozatym gdyby nie wypadek lakier był by piękny nadal ;p
żółtki zostają mimo iż wiele osób woli pomarańczki ;o
od 12 jade na wczasy a po niej kolejne zmiany chce pomalować je , ale wpierw muszę wyrolować nadkola gdyż policja może robić problemy , jak nie wyjdzie pęknięć to nie maluje całej gdyż tam lakier jest ładny ,
wymienię zderzak tylni na m pakietowy , może i w tym miechu progi też ale to zależy ile na wczasach udam ;D taki plan na ten miech oczywiście nie wspominam o naprawie termostatu i czujnika ;d
WrazleR ------->
aa co do wnętrza bedą kubły szyte na miarę podoba mi się kolor pomaranczowy lub biały
moze czarny potem pomyśle jak będzie kasa ;o co do stanu w mojej jest w bardzo dobry tylko podczas moich remontow napraw ją brudzilem mocno ;P jednak po umyciu jest jak z salonu ;p
zwiedzajac allegro zabaczyłem coś takiego
http://allegro.pl/fotele-...3313612576.html
powiem nie wygląda źle a cena maleńka ;o
moze czarny potem pomyśle jak będzie kasa ;o co do stanu w mojej jest w bardzo dobry tylko podczas moich remontow napraw ją brudzilem mocno ;P jednak po umyciu jest jak z salonu ;p
zwiedzajac allegro zabaczyłem coś takiego
http://allegro.pl/fotele-...3313612576.html
powiem nie wygląda źle a cena maleńka ;o
Ostatnio zmieniony 2013-07-08, 21:07 przez wrazle, łącznie zmieniany 1 raz.
WrazleR ------->
Co do kubła, mogę polecić firmę TuningSYS, za 300zł maja bardzo fajny kubełek (przynajmniej dla mnie) i wygodny i ładnie wygląda. Zobaczymy z czasem jak wytrzymałość na przecieranie ale nie widziałem jeszcze oznak zużycia.
BYŁO: E30 M20B27 M50B20 SEDAN
BYŁO: E39 M62B35 SEDAN
BYŁO: E36 M52B20 M52B28 TOURING
BYŁO: E36 M43B18 CABRIO
BYŁO: E36 M50B25 GRUZCOUPE
BYŁO: E36 M50B20 GRUZSEDAN
JEST: E36 M43B16 SEDAN
JEST: E38 M62B35 M SPORT
BYŁO: E39 M62B35 SEDAN
BYŁO: E36 M52B20 M52B28 TOURING
BYŁO: E36 M43B18 CABRIO
BYŁO: E36 M50B25 GRUZCOUPE
BYŁO: E36 M50B20 GRUZSEDAN
JEST: E36 M43B16 SEDAN
JEST: E38 M62B35 M SPORT
http://allegro.pl/fotele-skora-biala-bmw-e36-coupe-okazja-tanio-kpl-i3313612576.html biała skóra wygląda dobrze ale pewnie coś do renowacji będzie
WrazleR ------->
TuningSYS widzę ma fajne ale jak dla mnie zbyt sportowe ;o jak już bym miał robić na zamówienie to coś w takim stylu http://bi.gazeta.pl/im/3/6182/z6182723Q,Kubelkowe-siedzenia--skorzane-wykonczenie-i-wszechobecne.jpg
WrazleR ------->
zmiana tylnego zderzaka na
dziś jednak stała się straszna rzecz kupiłem nowy termostat , wymieniłem (kupa roboty)
wymieniłem czujnik wałka (jak bym wiedział jak odrazu to 20min i gotowe a tak 2h bo pomyłkowo chciałem wymienić wpierw czujnik położenia XD)
wracając do tragedi:) byłem u kolegi Darexa ponieważ mimo wymiany czujnika który miał byc przyczyną spadków mocy i mulenia przy rozgrzaniu lekkim chociaż.
\jednak dalej nie poprawiła się jazda! przynajmniej termostat działa i temp jest okey
niestety na pc wywala błąd sond. oraz na przepływomierzu wyskakuje jakaś kolosalna liczba ,
wracam z wczasów i wymienie świece olej na valvolina moze świece coś robią bo nikt nie sprawdzał .
ma ktoś może dobre sondy żeby sprawdzić czy moje nie działają ,albo może mam miec z 3,2 ponieważ mam barany
WrazleR ------->