Orzeszek pisze:Chciałbym troche przerobić audio by miało fajny basik i fajnie grało lecz tylko i wylacznie pod orginalnym radiem.
mission impossible 1
Orzeszek pisze:I co proponowalibyście mi by uzyskac fajne audio i bass niestety miejsca w bagarzniku mam niewiele wiec skrzynia i tuba basowa odpadaja
mission impossible 2
Orzeszek pisze:nie wiem co bedzei najleprzym wyborem i jak to zrobic by fajnie to grało.
wsadz skrzynie basowa
Orzeszek pisze:Radio bmw business cd 6 głośników
Wszystkie glosniki chciałbym w orginalnych miejscach bez wiekszych przeróbek ewentualnie cos wymyslić z głosnikiem wysokotonowym
mission impossible 3
te hertze co podales ....co moge powiedziec...to gra ale nie uzyskasz z tego bassu bo to nie sa glosniki bassowe...o tych tweeterach wyrywajacych bebenki z uszu to mozna legedy na necie czytac
pierwsze co zrob to sciagaj boczek i ogladaj co masz wsadzone...obstawiam ze masz 130 i nie ma szans zeby tam bez ostrego dlubania wsadzic glosniki 160(165)
w sumie to fajnie to napisales...nie chce nic zmieniac ale chce zeby zagralo lepiej
bez skrzyni i wzmacniacza nie bedziesz mial bassu
glosniki w drzwiach nie zagraja dobrze bez wzmacniacza - mowie o dobrych glosnikach z totalnego dna wyboru za okolo 400 zl ( hertz jak widac sie nie lapie )
glosniki do tyl wsadza sie tylko do duzych samochodow zeby miec tlo a nie cisze studni - kompot duzy nie jest glosniki z tylu sa zbedne
jedno co moge Ci polecic to wsadzic suba w podlokietnik - o ile taki jest w kompakcie
cos takiego:
http://allegro.pl/obudowa-pod-subwoofer ... 42402.html
do E39 sie to nie nadaje bo jest za duze ( auto nie ten sub )...ale do kompota moze sie sprawdzic jako uzupelnienie tla
jeszcze jedna rade Ci dam...tego sie nie da zrobic za pol ceny i na pol gwizdka...albo lecisz po calosci albo nie rob tego wcale
czyli radio - nowe
glosniki przod na 160 plus wzmacniacz STEREO min 2x100W
tyl wywalasz na poczatek i kupujesz skrzynie z subem min 25 cm i monoblock bez mostkowania ( mostkujac tracisz zawsze czesc opcji wzmacniacza )
wiec nie nie polecam 4 kanalowki robionej na 3 kanalowke bo ciezko sie to stroji
aaa i jeszcze jedno...nie kupuj nowych rzeczy...serio
lepiej kupic z drugiej reki wzmacniacz jeden i drugi - glosnik - skrzynie - ceny z drugiej reki leca drastycznie w dol - nie ma sensu na pierwszy raz kupowac nowych rzeczy
...tak znowu sie czepiam...