[E39 TDS] DZIWNE OBROTY SILNIKA
-
- Zaawansowany forumowicz
- Kontakt:
[E39 TDS] DZIWNE OBROTY SILNIKA
Witam jakiś czas temu(święta wielkanocne) padła mi pompka paliwa w baku jak wracałem z Krakowa do Częstochowy. Kupiłem pomkę (zamiennik) ale nadal było coś nie tak z paliwem. Zostawiłem auto u kumpla na warsztacie wymienił cały zestaw w baku z lewej komory bo było zatkane sitko. Auto stało 3 tyg u niego bo nie miałem czasu by przyjechać po auto, po odpaleniu auta dziwnie silnik pracował podpiąłem pod kompa i wyszło że przepływka. Założyłem i zaadaptowłem ją tak jak się należy, ale praca silnika nadal nie jest taka jak powinna. Obroty silnika na biegu jałowym stoją żadko kiedy drgną a jak już to ok 1milimetr w dół. Silnik nie równo pracje ale jak się jedzie nie ma żadnych szarpań i ma moc, tylkomnie zastanawia ta nie równa praca silnika co to może być?
Sorki że się tak rozpisałem ale chciałem przybliżyć podgląd sytuacji
Sorki że się tak rozpisałem ale chciałem przybliżyć podgląd sytuacji
Nierówna praca silnika może być spowodowana np.w twoim wypadku zatkanym filtrem paliwa bo jak sam napisałeś miałeś syf w baku ( zatkane sitko ) nic bym tu więcej nie wymyślał filtr kosztuje grosze kup nowy i daj znać
Ps. po wymianie przepływki byłeś na kompie skasować błąd lub sprawdzałeś czy nadal ci wyskakuje ta usterka ?
Ps. po wymianie przepływki byłeś na kompie skasować błąd lub sprawdzałeś czy nadal ci wyskakuje ta usterka ?
Gdzie się nie schyle tam leżą wentyle
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Sorki panowie za to że nic nie pisałem ale byłem na delegacji i ogólnie brak czasu. No więc tak filtr paliwabyłczysty ale i tak wymieniłem, jedyna rzecz która mi nie dawała spokoju to wtryski bo jako jedyne przy silniku nie bylo robione, i to był strzał w dziesiątkę stasznie lały (nie patrzałem czy zostawiam smugę czarnego dymu )przy okazji wymieniłem wszystkie wężyki od podciśnienia. Polecam każdemu auto dużo lepiej się zachowuje