e38 740 gigantyczne spalanie
e38 740 gigantyczne spalanie
Witam.
Martwi mnie spalanie moje 7-ki. Od niedawna zaczęła nierówno pracować na wolnych obrotach. Na postoju z wydechu wydobywa się czarny dym , co chyba wskazuje na zbyt bogatą mieszankę ( rury okopcone, czarne. Wcześniej były czyste.) Spalanie ok 25-27l na 100
Może ktoś wie od czego zacząć?
Silnik m62 4.4 z gazem.
Pozdrawiam.
Martwi mnie spalanie moje 7-ki. Od niedawna zaczęła nierówno pracować na wolnych obrotach. Na postoju z wydechu wydobywa się czarny dym , co chyba wskazuje na zbyt bogatą mieszankę ( rury okopcone, czarne. Wcześniej były czyste.) Spalanie ok 25-27l na 100
Może ktoś wie od czego zacząć?
Silnik m62 4.4 z gazem.
Pozdrawiam.
- Mystic888
- Maniak forumowy
- Kontakt:
Nowe nie znaczy sprawne.
Najpierw diagnostyka komputerowa.
Teraz to tylko mozemy wrozyc.
Tak jak Tomek pisze, sondy, moze przeplywka, moze masz dziure w baku.
Samochod jezdzi normalnie? Szarpie? Przyspiesza normalnie? Silnik sie telepie?
Najpierw diagnostyka komputerowa.
Teraz to tylko mozemy wrozyc.
Tak jak Tomek pisze, sondy, moze przeplywka, moze masz dziure w baku.
Samochod jezdzi normalnie? Szarpie? Przyspiesza normalnie? Silnik sie telepie?
V12 znane z BMW 750i miało dawać radość z jazdy, moc, dźwięk i szeroki uśmiech na twarzy bogatego klienta, który miał w nosie średnie spalanie na poziomie 20 l/100 km przy podmuchach wiatru z tyłu.
Ksawer pisze:Niby tak ale jak przepływka padnie to auto niebardzo się wkręca na obroty a tutaj jeździ normalnie a tylko spalanie jest gigantyczneTomek pisze:Dokładnie, to że wyglądają na nowe nie znaczy że jest ok
A skoro dostaje za dużo paliwa to jest jedna z przyczyn uszkodzonej sondy/sond
Sondy lub Przepływki.....
- Mystic888
- Maniak forumowy
- Kontakt:
Sondy lub Przepływki.....
M62 ma jedna przeplywke. S62 i V12 maja dwie
Tak dla przypomnienia.
Ale i tak stawialbym na sondy.
M62 ma jedna przeplywke. S62 i V12 maja dwie
Tak dla przypomnienia.
Ale i tak stawialbym na sondy.
V12 znane z BMW 750i miało dawać radość z jazdy, moc, dźwięk i szeroki uśmiech na twarzy bogatego klienta, który miał w nosie średnie spalanie na poziomie 20 l/100 km przy podmuchach wiatru z tyłu.
- Ksawer
- Maniak forumowy
Nie koniecznie Tomku przepływka steruje ilością powietrza do mieszanki paliwa.I jeżeli podaje błędne dane auto będzie kopciło a mimo to dobrze przyspieszało.Miałem tak w swoim autku a spalanie miałem nawet do 24 litrów.Ci co znają dobrze moje BMW mogą ci to poświadczyć. Mimo wszystko ja i tak zacząłbym od podpięcia pod kompa.
Odświeżę temat.
Sondy w porządku, przepływka też . Auko dziwnie pracuje na wolnych obrotach odgłos taki , jakby brokowało mu paliwa albo jakby nie palił na którymś cylindrze, a sprawdzałem wszyskie 8 odpinając kable. Takie ppppppppppp pyrkanie zarówno na gazie jak i na benzynie, ale dynamika w czasie jazdy jest ok. Poza tym jak chwilę stoję, np na światłach to zaczyna telepać silnikiem. No i dalej pali koło 30/100km (gazu) co za chwilę doprowadzi mnie do bankructwa. Myślę nad krokowym ale czy krokowy może być przyczyną tak dużego spalania?
Sondy w porządku, przepływka też . Auko dziwnie pracuje na wolnych obrotach odgłos taki , jakby brokowało mu paliwa albo jakby nie palił na którymś cylindrze, a sprawdzałem wszyskie 8 odpinając kable. Takie ppppppppppp pyrkanie zarówno na gazie jak i na benzynie, ale dynamika w czasie jazdy jest ok. Poza tym jak chwilę stoję, np na światłach to zaczyna telepać silnikiem. No i dalej pali koło 30/100km (gazu) co za chwilę doprowadzi mnie do bankructwa. Myślę nad krokowym ale czy krokowy może być przyczyną tak dużego spalania?