Czy ktoś ma jakieś patenty na wzmocnienie podłogi wnęki koła zapasowego, tak żeby nie rozpieprzała mi jej butla lpg ?
W jakimś samochodzie widziałem stelaż mocowania przykręcany na zewnętrzną część butli,
Ew można kupić butle z uszami do mocowania na zewnątrz:
http://allegro.pl/butla-w-kolo-podwiesz ... 11960.html
Czy ktoś przerabiał temat ?
Właśnie robię blacharkę tyłu i nie chciałbym żeby za rok znów mi pękała tam podłoga, i robił się syf.
[E36] Butla we wnęce koła - wzmocnienie podłogi
Pablo, nie zrozumiałeś.
Mam popękaną wnękę koła zapasowego.
Butle przykręconą dwiema śrubami na środku.
Widziałem w starym jak świat polonezie butle we wnęce okrągłą, która miała na całym obwodzie zewnętrznym nałożone mocowanie, przykręcone do podłogi czterema śrubami.
Podłoga w tym miejscu jest strasznie cieńka, i nie przystosowana do takiego ciężaru, a dodatkowo ściskanie jej na środku wcale nie pomaga.
Stąd moje pytanie o wzmocnienie tego miejsca, podłożenie czegoś między butle a podłogę, wspawanie wzmocnień.
Ktoś robił takie rzeczy czy mam zdać się na wrodzoną intuicje ?
Mam popękaną wnękę koła zapasowego.
Butle przykręconą dwiema śrubami na środku.
Widziałem w starym jak świat polonezie butle we wnęce okrągłą, która miała na całym obwodzie zewnętrznym nałożone mocowanie, przykręcone do podłogi czterema śrubami.
Podłoga w tym miejscu jest strasznie cieńka, i nie przystosowana do takiego ciężaru, a dodatkowo ściskanie jej na środku wcale nie pomaga.
Stąd moje pytanie o wzmocnienie tego miejsca, podłożenie czegoś między butle a podłogę, wspawanie wzmocnień.
Ktoś robił takie rzeczy czy mam zdać się na wrodzoną intuicje ?
Pablo, gaz miałem 5 lat temu zakładany, a jak widzę w jakim stanie jest ta podłoga to można się załamać.
Nie podejrzewam żeby wspawana inna wnęka na koło, bez dodatkowych wzmocnień, wytrzymała dłużej.
Nie mam pomysłu jak to rozwiązać, może jakiś stelaż od góry przykręcany, tak żeby butla na nim wisiała ? Tylko tam miejsca za dużo nie ma, żeby ta konstrukcja nie wystawała nad poziom bagażnika., więc pozostaje kombinowanie z dołem.
I tak chciałem dorobić podłogę ze sklejki, żeby tych dziur po bokach butli nie było.
Nie podejrzewam żeby wspawana inna wnęka na koło, bez dodatkowych wzmocnień, wytrzymała dłużej.
Nie mam pomysłu jak to rozwiązać, może jakiś stelaż od góry przykręcany, tak żeby butla na nim wisiała ? Tylko tam miejsca za dużo nie ma, żeby ta konstrukcja nie wystawała nad poziom bagażnika., więc pozostaje kombinowanie z dołem.
I tak chciałem dorobić podłogę ze sklejki, żeby tych dziur po bokach butli nie było.