[E46] świecąca lampka akumulatora po regener alternatora
- bmwmdc
- Zaawansowany forumowicz
[E46] świecąca lampka akumulatora po regener alternatora
witam ostatnio padł mi alternator wiec go zregenerowałem po założeniu alternatora pali się nadal lampka akumulatora wszystko ładnie ładuje po podłączeniu kompa pisze ze brak komunikacji z alternatorem od czego to moze być regulator napięcia jest 100% oryginalny bosha nowy,może ktoś już miał taki problem i go rozwiązał jakoś.
sprawdz czy podpiales wszystko do alternatora - bo skoro pisze ze nei ma komunikacji tzn ze czegos nie podpiales
zwroc uwage ze tam nie podpina sie tylko klemy od plusa - jest jeszcze wtyczka dla komputera
http://allegro.pl/alternator-bmw-116-11 ... 52035.html
zwroc uwage ze tam nie podpina sie tylko klemy od plusa - jest jeszcze wtyczka dla komputera
http://allegro.pl/alternator-bmw-116-11 ... 52035.html
...tak znowu sie czepiam...
- bmwmdc
- Zaawansowany forumowicz
a może jest jakiś bezpiecznik od alternatora wie ktoś cos bo wyciągałem z powrotem alternator odwiozłem go do gości co go regenerowali (auto elektor sosnowiec) wymienili przy mnie regulator napięcia (bosh) ale nadal świeci kontrolka akumulatora (ładuję) ale pokazuje błąd brak komunikacji z alternatorem
Wiec moze wteyczka jest podpieta ale przewod jest uszodzony? albo pin sie skrzywil?
AUTO DUŚ
44-193 Knurów ul. Rybnicka 57
kom: 790223971
NIP: 6312501318
www.autodus.pl, warsztat@autodus.pl
44-193 Knurów ul. Rybnicka 57
kom: 790223971
NIP: 6312501318
www.autodus.pl, warsztat@autodus.pl
uczymy sie cale zycie:bmwmdc pisze:nie zmieniam pierwszy raz alternatora w samochodzie zeby czegos nie podpiac
to jest ogolny schemat do alternatora ( bo nie wiem jaki masz silnik w aucie ) i tutaj wyraznie widac ze jest podpiecie do instrument cluster...ktorego pewnie u Ciebie nie ma....
sprawdz dokladnie wszystko
a tutaj taka notka na koniec
Kod: Zaznacz cały
BSD interface to the alternator
The alternator with BSD interface can actively communicate with the engine control module. The alternator is not linked to the charge indicator lamp, only to the engine control module. The alternator can detect a variety of faults.
...tak znowu sie czepiam...