bmw e36 coupe by WRazle

Tu zamieszczamy fotki i szczegółowy opis naszych beemek
wrazle
Zaawansowany forumowicz

Post autor: wrazle »

a ty mi z klimą XD
WrazleR ------->
wrazle
Zaawansowany forumowicz

rozkodowałem sobie Vin :)
Obrazek
WrazleR ------->
wrazle
Zaawansowany forumowicz

:bmw: :bmw: :bmw: no to mamy klimę ;> :twisted:

Obrazek
-------------- PRace idą jak KRew z D :shock: ;/ nie szło odkręcić śruby trzymającą zderzak i godzinę ją ciąłem --.

ale 2/30 elementów założone!
Obrazek
Obrazek

idę na siłownie i do pracy na 18 ;/ jutro ciąg dalszy :) w między czasie dodatkowo biorę się za demontaż całego wydechu od kolektorów ssących bo mają dziurkę na spawie przy łączeniu z rurą na dole ;-( do tego esesmain idzie do polerki i 1 z 2 rury ma mała dziurę do zaspawania od krawężnika :) Zima długa wiec czas je ;D potem dam zdj mojej strzały do jazdy do pracy ;D

dzien 2 . chciałem wymienić łapy klimy bo moja nie pasuje ;/ oczywiście żeby odkręcić śruby, trzeba zdjąć koło pasowe , i odkręcić visco -.- visco odkręca się w prawo kluczem 32, pompa 4śróby potem znów 4, moja pompa była i tak do wymiany po wyciągnięciu wyglądała idealnie ale ma luzy i stuka ;/Visco sprawne ! :)

wiatrak na miejscu

Obrazek

rozebranie wszystkiego :)
Obrazek

dziś zamontuje jeszcze nową łapę kompresor podłącze przewody i przód mamy za sobą teraz Elektryka :(
WrazleR ------->
wrazle
Zaawansowany forumowicz

łapa wymieniona zaraz pompę jadę odebrać :) kompresor chyba na miejscu napinacz też, mam pytanie czy ktoś wie czy dobrze to poskładałem ??:D
kompres do łapy>--
Obrazek
napinacz do łapy
-
Obrazek

całość już na silniku

Obrazek
WrazleR ------->
whucrew
Maniak forumowy

Post autor: whucrew »

Dokładnie tak to wygląda jak złożyłeś :bmw:
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
wrazle
Zaawansowany forumowicz

@whucrew ty masz klime w twojej ? :P dasz jakoś radę porobić mi foty i wysłać na @iala ???? potrzebba mi jak te rurki już z kompresora i wchodzący z kabiny do osuszacza idą :P do tego jak ma być pasek na ciągnięty na to , czy może 2 są ?:>

z góry dzięki ;D

dzisiejsze prace pompa wody wymieniona, poskładane wszystko chłodnica założona , problem jaki mam :P próbowałem odpalić silnik a tu dupa ;D kręci kręci z wydechu lecą spaliny łapnie 1x na 10 obrotów i może tak ciągle ;o co jakiś czas lekko strzeli ,tak jak by beny nie dostawał ... jakieś wniooski ?

foto z dziś ;P nie mam z poskładanego przodu ale sierodek już zdjęty trochę dupania przy tym je ;/
Obrazek
Obrazek
WrazleR ------->
wrazle
Zaawansowany forumowicz

lii

li
Ostatnio zmieniony 2014-02-06, 15:54 przez wrazle, łącznie zmieniany 1 raz.
WrazleR ------->
Glodek
Maniak forumowy

Post autor: Glodek »

dobrze działasz
zabardzo to na tych zdjęciach nic nie widac
Obrazek
whucrew
Maniak forumowy

Post autor: whucrew »

Masz zdrowie ,że ci się chce to ogarniać :wink: Mam klimę i jak poczekasz do poniedziałku/wtorku to ci porobię te zdjęcia. Pasek jest jeden..
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
wrazle
Zaawansowany forumowicz

no masakra .. teraz 23:30 wróciłem własnie z garażu -.- myślełem że mnie roznieście nagrzewnica wieksza jest niż stara musiałem rozkręcić wszystkie wzmocnienia kierownice aaaaaaaa....... do tego porąbały mi się rurki gumowe i teraz nie wiem która do którrj ponadto miejsca jest na styk bym musiał silnik wywalić xd aa i rurki aluminiowe z kompresora co idda nie mieszcza się w mojej budzie :o chyba będzie trza kroić 5cm albo rozciąć orginalne rurowanie i zastąpić gumowym przewodem ;D :m:

już nagrzewnica na miejscu -.- brakuje mi do czarnej wtyczki mam tylko białą a w 90% aut są 2! wiec czeka mnie ciągniecie kolejnych kabli -.- :roll: dobrze ze mam 2 auto do jazdy xd powiem szczeże szybciej swapną bym 1,6 na 2,8 niż tą klimę hehe ;P

pare kolejnych fotek . między innymi czego nie wiem czyli czy dobrze po podłączałem :P
:kolebka: Obrazek
o i tu . która rurka to dopływ a która odpływ ??
Obrazek

juz na miejscu -.-
Obrazek
:bmw:
WrazleR ------->
M E R O
Maniak forumowy

Post autor: M E R O »

Dobrze , ze ktos z tym grzebie , bede mial kogo pozniej podpytac bo widze , niezla zabawa z ta klima
Obrazek
wrazle
Zaawansowany forumowicz

po paru godzinach ma się ochote :573: ... :572: :) jutro kątówka i cięcie mnie czeka ,bo te alu rury się nie zmieszczą w mojej budzie .:/
plany na jutro ?

podłączyć mechaniczne rzeczy rurki itd żeby układ był zamknięty! :D no i mogę składać nowy czarny pulpicik :)
plany na te 10lecie :568: podłączyć elektrykę ;D :kolebka:
WrazleR ------->
Gabrielo
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Gabrielo »

Konkretnie podchodzisz do tematu! podoba mi się!
wrazle
Zaawansowany forumowicz

dzięki :) utknąłem w miejscu bo nie mam czarnej wtyczki i nie wiem jak co gdzie idzie ehh .. jutro podłączam wszystko kupiłem 8 piw wiec po nich może odważę się wyciąć dziurę na rurkę klimy ;d :cry:
WrazleR ------->
Awatar użytkownika
DAREX
Zaawansowany forumowicz

Post autor: DAREX »

hahaha :mrgreen: weź te piwa i wbij do mnie :P
ODPOWIEDZ