witam wszystkich użytkowników BMW a więc mój problem polega na tym ze szyba od kierowcy w moim coupe nie domyka sie tak jak powina.. czasem jest jest ok a czasem nie.. a jak jade z 150km/h to wieje mi ,a więc z ciekawości sprawdziłem szybe od strony pasażera otworzyłem drzwi złapałem za szyby i nie rusza sie na boki... jest stabilna i idealnie dociska do gumy... a od kierowcy lata jak żyd po pustym sklepie.. więc prosze o pomoc co to moze być? szynka jakaś czy coś nawet nie wiem jak szukać tej części czy co tam trzeba zrobić...
przymo, prawdopodobnie ma racje ale może przyczyną być uszkodzenie spinek sa plastikowe więc wiadomo lub wypadły mocowania łap prowadnicy z tych spinek i koszt naprawy jakieś 10 zł plus czas jaki temu poświęcisz
panowie dzis rozebrałem wszystko dokreciłem szybe za bardzo i pękła w jasny ch... kupiłem nową ;p założyłem te plastiki są wyrobione... gdzie takie kupic??? hymm??? i jak to sie nazywa dokładnie;/ ???
w razie co to moge odesłać mechanizm wieć tylko strace koszt wysyłki... ale na 99% jest to wina tego mechanizmu a jesli chodzi o te spinki plastikowe... to nie dostane ich nigdzie... wszędzie mówili mi że tylko serwis mnie ratuje... i sb mysle w serwisie pewno z 100 zł za komplet:P a mechanizm znałazłem nowy za 170+wysyłka gratis... i 10dni gwarancji więc zobaczymy wszystko sie okaże na pewno dam znać na forum
a wieć wszystko ok szyba zamyka sie idealnie i nie szumi nic a przy okazji dodam ze też ustawiłem sobie drzwi:> i wszystko jest pięknie i szyba stywną jest i nie lata jak na starym;p