[E46] Zębatka z wykrzyknikiem 330d auto
[E46] Zębatka z wykrzyknikiem 330d auto
Witam nie dawno zaukipilem e46 330d auto i ostatnio przy zmianie z biegu z R na D pochwili zaświeciła sie "zębatka z wykrzyknikiem w środku", przytrafiło mi sie to już 2 razy, auto gdzieś stracilo na mocy dla tego ze skrzynia wybiera cały czas 5 bieg. po zgaszeniu i ponownym uruchomieniu silnika juz nie wyskakuje ta zebatka i jezdzi elegancko . co to może być miał już ktoś cos takiego?
P.S.
Wiem wiem jedź podpiąć sie pod kompa ale już byl podłączony i nic nie wykazało.... aaaa i spalanie 10l z tym silnikiem w trybie mieszanym to dużo ?
P.S.
Wiem wiem jedź podpiąć sie pod kompa ale już byl podłączony i nic nie wykazało.... aaaa i spalanie 10l z tym silnikiem w trybie mieszanym to dużo ?
-
- Zaawansowany forumowicz
wg to błąd skrzyni (tryb awaryjny i chyba to jest 4 bieg ) jeżeli ten błąd sie pojawił , to na pewno jest zapisany , chyba ze odpiąłeś klemę albo coś podobnego. na jakim kompie Ci to podpięli ? Moze to tylko pierdoła ale moze to być uszkodzenie konwertera mianowicie zbyt duży poślizg sprzęgła. Ale to możesz sobie wróżyć. Podjedz do kogoś kto ma inpe , jeżeli sie oświeciło to musi być do przeczytania
BMW to nie tylko zwykła marka, to cecha charakteru,to klasa, to elegancja ...
- Ksawer
- Maniak forumowy
Przerabiałem wiele razy przy różnych silnikach spalanie i wielokrotnie inaczej mi to wychodziło.Każdy jeździ inaczej.Nawet ma wpływ na to,na jakiej stacji tankujemy,w jakim stanie są nasze filtry a przede wszystkim jak ciężka jest nasza noga.Jedno co wiem,to raczej nie ma górnej granicy Najlepiej niech się wypowiedzą osoby co maja ten sam silnik z ta samą mocą i z taką skrzynią
-
ja mam ten sam silnik tylko ze w budzie e38 i mi spalanie pokazuje kolo 10.5 miasto a trasa 7.5-8 a jak kolega napisal 6.6 to tak jest , bo mój dobry kumpel ma e46 i kolo 6,5 :)niewiadomo jaki jest stan Twojej , może to tylko czujnik albo cos , ale to komputer Cie ratuje tylko. kosz full naprawy nie powinien przekroczyc 5k. Niewiem jak to sie ma do umow , i czy cokolwiek wywalczysz , probowac mozesz zawsze
ps. robilem 2 razy takie skrzynie
ps. robilem 2 razy takie skrzynie
Masz 330D 184ps ?bubuu19 pisze:6,5l na 100km co on pcha ten samochód ???????????
Ja mam takiego na chipie kolego i tak mi pokazuje komputer a jak nie wierzysz spytaj chopców z AKS'a którzy widzieli komputer i chopcy z Silesia BMW
a jak nie wierzysz moze Ci skoczyć i zrobić fotke, obecnie pisze 6,8 a było kasowane 1,600 km temu komputer, pozdrawiam
ja obecnie zalałem auto za 150 zł zrobilem już ~130km w a baku jeszcze mam na 380, a jak tankowałem pisało mi 90 km pozdrawiam ;*bubuu19 pisze:100zl zrobilem 150km dosc bardzo szarpanej jazdy.
E46 coś tam pod maską pyka !
-
no jasne ze Mikołajek ma racje. Manual ogólnie trochę mniejsze spalanie. 150 zl 100 km ?! to moja e38 tyle nie spaliła nie wiem kolego , ale automatem też trzeba umieć jeździć. Ja takich osiągów w spalaniu nie zrobiłem , jak miałem e34 540i to spalanie kolo 17 l jak ja jeździłem , jak moja kobieta to kolo 13 ale to miało 286 KM , i miejsca pod gazem mnóstwo ale e46 jak Mikołajek napisał , zgadzam się bo jak napisałem od kumpla pali podobnie :)i ja t5eż mogę podesłać zdjęcie od kolegi z raportu i zrobić Ci zdjęcie VIN na kielichu żebyś nie miał wątpliwości ze to ten silnik
- Daro Siem-ce
Dobra sory ze moje niedowierzanie;) obliczylem ze za 18l ropy zrobilem 160 km czyli wuchodzi 8,8l jak na automat w cyklu mieszanym to chba dobrze jak na 184km. chyba jestem przewrażliwiony bo wczesniej byl 318 z lpg i robilem 100km za 30 zl
ale chlopaki troszke zeszlismy z tematu co z ta skrzynia i ta kontrolka "zebatka z wykrzyknikiem" dzisiaj jak zas ruszylem czyli R i ledwo zatrzymalem auto i D i gaz przejechalem 100m i zas mi sie kontrolka zaswieciła zgasilem auto wyjołem kluczyk po momencie odpalilem i kontrolka nie swieci jak narazie ok
ale chlopaki troszke zeszlismy z tematu co z ta skrzynia i ta kontrolka "zebatka z wykrzyknikiem" dzisiaj jak zas ruszylem czyli R i ledwo zatrzymalem auto i D i gaz przejechalem 100m i zas mi sie kontrolka zaswieciła zgasilem auto wyjołem kluczyk po momencie odpalilem i kontrolka nie swieci jak narazie ok
Bmw e36 1.8is, e46 318, ... , e46 330D
-
ja juz napisałem. W tych skrzyniach często pada konwerter i myślę ze to jego przyczyna. Ale musisz podpiac sie pod komp na INPA'ie , tam napewno "zczyta" odpowiedni blad pozniej mozemy myslec co dalej jak potrafisz zrobic wszystko sam , to zmiescisz sie w 2000 zł na "klamorach" z ZF jak fabryka karze a mopze to i byc jakis banal do opanowania mieszkam w Ledzinach , jak chcesz to mozesz podjechac , popytaj chlopakow moze ktos jest blizej