Jako, że urzęduje na śląsku chciałbym wam pokazać moją 3er. Sporo jej jeszcze brakuje, ale może ktoś skojarzy zawszę można pogadać powymieniać się informacjami i ew. wypić jakieś piwko (ale to już bez samochodów )
Opis jeśli pozwolicie skopiuje z innego forum.
Więc tak miała być Coupe, miała byc Avusblau, ale życie szybko zweryfikowało moje poglądy, ilośc środków i rok oglądania dały mi mocno popalić, postanowiłem że odpada tylko kombi zielony i srebrny. No i koniecznie musiał być przedlift. (przpraszam wszystkich widziałem pare waszych poliftowych srebrnych kombiakow - nic do nich nie mam )
Auto kupiłem po dużym serwisie z przelotem 193.000 ktory w miare możliwości udalo mi się potwierdzić. Jechałem bez przekonania bo Dziadkowóz był straszny, na zdjęciach ale jak ją zobaczyłem wiedziałem, że będzie moja, wszystkie teile świeżo zmienione, naklejki na silniku, 4 kluczyki stosy faktur, w Briefie oczywiście Pani Babcia rocznik 1949, w kaseciaku kasety z tłustym czarnym Hip-Hopem, wszystko zaczynało sie w mojej głowie układać w jedną logiczną całość
Wprawdzie cena była bezczelna za gołe 318 na słabym kole z 98 roku, ale po przeanalizowaniu wszystkich plusów i minusów postanowiłem że będzie moja.
Opinia po 8 miesiącach razem - dobry wybór!
Dobra, wiem że i tak mało kto to czyta więc po kolei
Z wypasów jest znaczek
Art.
Wartość
Numer podwozia WBAAL31000JJ02062
Kod typu AL31
Typ 318I (EUR)
Typoszereg E E46 (4)
Seria 3
Rodzaj konstrukcji LIM
Układ kierowniczy LL
Drzwi 4
Silnik M43/TU
Pojemność skokowa 1.90
Moc 87
Napęd HECK
Skrzynia biegów MECH
Kolor COSMOSSCHWARZ METALLIC (303)
Tapicerka STOFF FLOCK RAUTE/ANTHRAZIT (E3AT)
Data prod. 1998-04-08
Składanie Wyposażenie
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
S305A FERNBEDIENUNG F.ZENTRALVERIEGELUNG Pilot do zamka centralnego
S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu
S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours
S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka
S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących
S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna
S660A RADIO BMW REVERSE Radio BMW Reverse (C42)
L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria
S818A BATTERIEHAUPTSCHALTER Główny wyłącznik akumulatora
S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa
S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki
S998A ANLAUFSTEUERUNG INTERNE BEDARFE Sterowanie rozruch. na wewn. potrzeby
Składanie Wyposażenie seryjne
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów
Miało być mniej więcej cos takiego:
wyszło cos takiego
Felga - Styling over 70 (Tylko dla ludzi powyżej siedemdziesiątki
Auspuff pokaźnych rozmiarów
Ta śruba to jakiś ogranicznik prędkości? :20:
Stołki szmaciaki, nie inaczej
Najładniejszy wzór kierownicy w e46 ... no dobra szukam serducha
Original
Sprawca całego zamieszania
Parę smaczków na koniec
Co do planów, auto jest za słabe by udawać coś czym nie jest, zostało kupione by dobrze przemieszczać się z punktu A do punktu B.
Jako DailyCar sprawuje się super
Tak więc Pasztety ///Mięsne odpadają, auto chce zrobić tak, żeby za 10 Lat powiedział "Ku**a stary, wygląda jak z fabryki"
Radio + Audio - częściowo gotowe
Felga wiadomo, aktualnie 17 Zoll Styling 44 ale docelowo będzie coś lepszego
Na pewno trochę w dół, bo aktualnie udaje X1.
PDC - kompletuje teile
Podłokietnik - koniecznie!
Lampy tył - zainwestowałem 2,50 w Folie, ale wstyd mi to kleić, będę szukał bialych kierunków do kompletu raczej na tył.
Najważniejszy, dokupic starszą siostrę tym razem do zabawy z mocniejszym sercem, ale to w przyszłym sezonie
Kod: Zaznacz cały
Pamiętaj, że za każdy wpis 'ale słaby silnik xD' pojawia mi sie purchel na błotniku :(
Aktualizacja
Parę zdjęc na dowód że 3er ma sie dobrze u mnie i niczego jej nie brakuje.
Jakieś fanty ktore sie uzbierały
Na szczęscie jest już z powrotem welur, na zime wpadły nowe Petexy, po jednej zimie i czyszczeniu nie wykazują objaw zużycia
Kolejne graty
Tak też niestety bywało, to co widac jest po JEDNYM przejeździe rozkopaną drogą
Niebawem będzie komplet
Wpadło nowe radio od kolegi Stiven
Modów przez zimę nie było, ale za to zrobiłem remont pokoju 3er, powoli kompletuje sobie wszystko co tam gdzieś dorwę
Jakiś parch mi się wepchał przed maskę
Okazyjnie dorwałem S44, więc czemu by nie? W tym tyg powinny iśc do renowacji, ale już musiałem je ubrać
Zaraz po ściągnięciu, już oklapła w dół na szczęscie
AKTUALIZACJA 14.04.2014
Przed weekendem odebrałem taką paczuszkę
Chciałem zrobić fotorelacje jak z kosmetykaaut, ale po 2 dniach uswiadomiłem sobie jakie to jest czaso i pracochłonne dla amatora no i oczywiście nie ma fotek prze i po bo zapomniałem cykać :no:
Na sam koniec jeszcze zorientowałem się że padła mi bateria w lustrzance, więc błyskiem nacieszyłem tylko swoje oczy :ops:
Robiłem też jakieś próby z czerwoną folią z tyłu, ale lampy bede zmieniał na takie z białym kierunkiem żeby grało to z przodem, bo wyszło to co najwyżej przecietnie folia po 3 minutach poszła out
Parę fotek z czyszczenia
IronX daje rady, felgi były w fatalnym stanie na sezon jest ok później i tak je zmieniam
Znalazłem w sumie 2,58 euro pod siedzeniami
No i parę fotek dysza z kärchera :no:
Klosze po regeneracji
Fot mało bo się niemiłosierni wkurzyłem, że nie zrobie ciekawych, a wieczorem telefonem to taka lipa wychodzi :no:
Po świętach podłokietnik i może półskóry na pokład wpadną :yeah:
Pozdrawiam cały BTS!
PS. Nie jestem pewny czy fotki się dobrze sie wyskalowały, jakby co proszę o niebanowanie