Diody Led e46 coupe

Czyli wszystko co dotyczy elektryki w naszych BMW!
Robert
Małopiszący

Diody Led e46 coupe

Post autor: Robert »

Witam. Potrzebowałbym dokładne oznaczenie diod led do mojej e46 coupe 2004r. 4 diody z lewej lampy nie swieca i musze wymienic na nowe :) z gory dzieki
PRIMO
Przyjaciel klubu

Post autor: PRIMO »

Diody to Czerwone Diody SMD PLCC4
NO SPEED NO FUN ;)
Obrazek
aaddriannooo
Zaawansowany forumowicz

Post autor: aaddriannooo »

SMD PLCC4 to macie ogólną informacje ale tez przy zakupie musicie tez znać jaki jest kat świecenia takiej diody i jakie ma natężenie światła. Później takie wynalazki jeżdżą na drogach ze jedna lampa świeci prawidłowo a druga ma choinkę bo jedna świeci mocniej a druga słabiej.
PRIMO
Przyjaciel klubu

Post autor: PRIMO »

edeck pisze:SMD PLCC4 to macie ogólną informacje ale tez przy zakupie musicie tez znać jaki jest kat świecenia takiej diody i jakie ma natężenie światła. Później takie wynalazki jeżdżą na drogach ze jedna lampa świeci prawidłowo a druga ma choinkę bo jedna świeci mocniej a druga słabiej.
to oświeć nas...
NO SPEED NO FUN ;)
Obrazek
aaddriannooo
Zaawansowany forumowicz

Post autor: aaddriannooo »

Z informacji jakich wyczytałem na zagranicznych forach to oryginalne posiadają następujące dane dioda jasna 120 stopni oraz około 1000mCd. Informacje nie potwierdzone bo nigdy nie wymieniałem takiej diody ale dla samego bezpieczeństwa to najlepiej kupić uszkodzona i z niej wymienić. A jak ktoś nie chce kupować lampy to kupić kilka sztuk więcej i jasność dopasować do oryginału.
Robert
Małopiszący

Post autor: Robert »

kurde nie wiedzialem ze bedzie to az tak skomplikowane :D takie diody to nie jest duzy wydatek dlatego postaram sie kupic takie jak podpowiadacie..moze akurat to bedzie to :)

znalazlem dwa ogloszenia z diodami plcc4..ktore powinienem wybrac? w tych jednych kat swiecenia sie zgadza bo pisze 120stopni ale nie wiem jak z tymi innymi parametrami.
http://allegro.pl/dioda-led-plcc4-czerwona-1-4cd-1544-i4187524229.html

http://ovh.nowyelektronik.pl/product.php?id_product=77098
ODPOWIEDZ