[E46] e46 compact :]]

Tu zamieszczamy fotki i szczegółowy opis naszych beemek
michalXe46
Małopiszący

[E46] e46 compact :]]

Post autor: michalXe46 »

Witam :bmw:

Kupiłem moje bmw jakieś 2 miesiące temu ,jest to bmw z niemiec z silnikiem 115KM benzynowym (wolnossącym). Na początku moich modernizacji chcę kupić felgi najprawdopodobniej czarne lub ciemny-grafitowy :) Może jeszcze jakieś przyciemnienie tylnych szyb no i w środku chciałbym obkleić te srebrne listwy folią prawdopodobnie w kolorze srebrnym albo czarnym zastanowię się jeszcze. Jeżeli chodzi o wizualizacje to na tą chwile jedyne moje pomysły ponieważ najpierw chcę zając się silnikiem i mocą która w e46 compact i tak nie jest zła.

Trochę orientowałem się w środowisku ,pytałem znajomych którzy mają ten sam model bądź podobny ,również w warsztatach jak i na forach dużo czytałem, co by było najlepszą opcja dla mnie?? Jeżeli chodzi o chip to nie ma sensu na silnikach wolnossących tego robić bo z tego co się pytałem da mi to tylko i wyłącznie około 10KM :[[ ,jest jeszcze opcja swapa ale też nie wiem jaki silnik mógłbym brać (nie wiem jaki by idealnie pasował) ,jest jeszcze wiele opcji zamontowania czegoś tylko się po prostu nie znam i dopiero wchodzę w ten świat modernizacji a bardzo chcę osiągnąć więcej mocy tylko nie wiem za co się zabrać a pomysłów moja mała głowa ma sporo!!

Oto moje bmw parę fotek słabej jakości.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Mniej więcej takie felgi mam na oku.
Obrazek
Awatar użytkownika
Mystic888
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Mystic888 »

Moim zdaniem E46 Compact to najbrzydsze BMW jakie kiedykolwiek powstalo. I nigdy nie zrozumiem jak heteroseksualny facet moze kupic takie autko.
Daj wiecej zdjec i rozkodowany VIN.
V12 znane z BMW 750i miało dawać radość z jazdy, moc, dźwięk i szeroki uśmiech na twarzy bogatego klienta, który miał w nosie średnie spalanie na poziomie 20 l/100 km przy podmuchach wiatru z tyłu.
Awatar użytkownika
Kaper
Maniak forumowy

Post autor: Kaper »

Comapct... Najsłabsza ze wszystkich wersji nadwozia w BMW. Dobrze zrobionych w PL to kojarzę tylko 2-3 ...
Obrazek
michalXe46
Małopiszący

To moje pierwsze bmw jakie kupiłem i jestem bardzo zadowolony to pierwsze auto którym jeździ mi się najlepiej na świecie ,wizualnie surowo wygląda może i normalnie i Ci się nie podobać ale jak się coś wykombinuje i wprowadzi w życie pomysł to to autko może wyglądać naprawdę super :mrgreen:
piotrew
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Post autor: piotrew »

ok każdy jeździ tym czym lubi... :razz: ale moim zdaniem porządny SWAP do twojego auta :bmw: z konkretnym silnikiem i osprzętem
Obrazek
+ lepsza felga + zawieszenie +układ napędowy no i konkretny wydech znacznie a nawet dwukrotnie przerośnie wartość twojego "super" compacta... :shock: wiec rodzi się pytanie czy nie lepiej sprzedać to :569: dołożyć kasę i kupić coś przemyślanego..... :kolebka: pozdrawiam :bmw:
piotrew
Obrazek
"Każdy wie, że zbiegają się laski, gdy widzą śmigło na rancie maski."
Awatar użytkownika
ppatryk
Zaawansowany forumowicz

Post autor: ppatryk »

co Wy chcecie od kompotów... fajne autko :) kupiłem takiego, tylko, że e36 mojej kobiecie i całkiem przyjemnie się tym jeździ, ale to może dlatego, że BMW i jest dosyć krótki i zwinny :)

w Twoim przypadku warto tylko kupić dobre koło z palety BMW, 17-18", dystanse, naciąg, obniżyć, wymienić lampy z tyłu na jakieś ładniejsze, są dostępne taki zbliżone do fabrycznych BMW
Obrazek

i będziesz miał przyjemne autko

nie przyciemniaj szyb..
silnik zostaw w spokoju, nic z tego nie wyciągniesz, lepiej kupić za jakiś czas coś mocniejszego
Obrazek
michalXe46
Małopiszący

Noo dobra dzięki za rady, chwile zainteresowania i pomoc za niedługo zacznę coś działać i wrzucę jakieś foty z rezultatami. :bmw:
Admin
Site Admin

Post autor: Admin »

Michał jak z chipa wyciągniesz 10KM to masz około 8-9% więcej a to jest dużo :mrgreen:
fakt ze lepiej tyle wiecej w silniku, który seryjnie ma 300 koni :)
michalXe46
Małopiszący

dawno nic nie pisałem a więc za niedługo do mojej bmki będą zakładane ringi ,obkleiłem już folią 3D Carbon czarną listwy w środku i przymierzam się do zakładania felg świeżo kupionych dziś stylingu 32 17' ,foty ze środka i z ringami + felgi wrzucę na dniach i będę myślał dalej :)
pozdrawiam Was :bmw:
Świezy zakup:
Obrazek
ODPOWIEDZ