[E46] Odklejające się materiały uszczelek drzwi

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
krzych
Małopiszący

[E46] Odklejające się materiały uszczelek drzwi

Post autor: krzych »

Witam, w kilku miejscach odkleja mi się materiał od uszczelek wokół drzwi. Próbowałem już rożnych klejów i efektów brak, żaden nie trzyma jak powinien. Miał ktoś może podobny problem? Jeżeli tak to jaki klej złapał to na dobre?
Awatar użytkownika
Flar
Zaawansowany forumowicz
Kontakt:

Post autor: Flar »

mam ten sam problem , ostatnio próbowałem jakiegoś kleju typu superfix i póki co trzyma
Pozdrawiam
Piotrek
Mój "Bumbuś" ;)
aaddriannooo
Zaawansowany forumowicz

Post autor: aaddriannooo »

temat rzeka - klej do szyb załatwi sprawę na 100 %
krzych
Małopiszący

edeck, a pod ten klej do szyb w tym wypadku trzeba dawać primer czy bezpośrednio czarną masę na uszczelki? Jak się zrobi cieplej to się tym zajmę bo puki co aura nie rozpieszcza :/
aaddriannooo
Zaawansowany forumowicz

Post autor: aaddriannooo »

Klej dajesz bezpośrednio na uszczelkę. Przygotuj sobie taśmę malarska (papierowa) do przyklejenie , podtrzymania żeby się nie odkleiła/ spadała itp. Musisz to robić bardzo szybko bo klej zaraz twardnieje. Najlepiej kupić dwie małe tuby kleju bo po otwarciu i zrobieniu jednej uszczelki nie zdążysz zrobić drugiej bo klej będzie twardy.
krzych
Małopiszący

edeck, zastosowałem ten klej do szyb i udało się w miarę czysto i estetycznie pokleić. Pomimo upałów i różnic temperatur nic się z tym nie dzieję (przynajmniej jak narazie) więc uważam ten sposób za skuteczny :)
ODPOWIEDZ