Kierunkowskaz
Kierunkowskaz
Od jakiegoś czasu mam problem z lewym kierunkowskazem.Po przekręceniu kluczyka,czy tez po odpaleniu silnika i włączeniu lewego kierunku mignie on szybko sześć razy (tak jakby była spalona żarówka ale nie jest) i nie zawsze tak się dzieje.Żarówki sprawne,wszystkie kostki i styki posprawdzane.Uszkodzeń nie widać.Gdzie jeszcze można szukać usterki ?
[you] uważaj na przejeździe bo Mroziu jedzie
Wszystko co jest związane z dopływem prądu sprawdzone.Masa,styki,gniazda żarówek.
Jakby gdzieś była przerwa w instalacja to usterka byłaby cały czas.Zdarza sie tak 3 lub 4 razy na 10 przekręceń stacyjki.Któregoś spokojnego dnia,jak będzie ciepełko sprawdzę jeszcze raz wszystko.
Tak się jeszcze zastanawiam czy inna żarówka może powodować taką usterkę czy tylko żarówka z obwodu kierunkowskaza ?
Jakby gdzieś była przerwa w instalacja to usterka byłaby cały czas.Zdarza sie tak 3 lub 4 razy na 10 przekręceń stacyjki.Któregoś spokojnego dnia,jak będzie ciepełko sprawdzę jeszcze raz wszystko.
Tak się jeszcze zastanawiam czy inna żarówka może powodować taką usterkę czy tylko żarówka z obwodu kierunkowskaza ?
[you] uważaj na przejeździe bo Mroziu jedzie
-
- Zaawansowany forumowicz
Sprawdź jeszcze dwie rzeczy:
1. To manetka kierunkowskazu ( nie wiem czy w Bmw też tak jest ale w VW uszkodzona manetka objawia się częstym klikaniem)
2. To przycisk od świteł awaryjnych, może tam być jakiś zgryz, a to jeden obwód jest przecież.
Pozdrawiam.
1. To manetka kierunkowskazu ( nie wiem czy w Bmw też tak jest ale w VW uszkodzona manetka objawia się częstym klikaniem)
2. To przycisk od świteł awaryjnych, może tam być jakiś zgryz, a to jeden obwód jest przecież.
Pozdrawiam.
było: e46 318ci '04, e46 316i '05, e46 320i '03, e91 320d ’10
jest: patrz pod nick.
"...gdyby Bóg kochał przedni napęd, to chodzilibyśmy na rękach..."
jest: patrz pod nick.
"...gdyby Bóg kochał przedni napęd, to chodzilibyśmy na rękach..."
a ja obstawiam zwarcie na kablach....nie masz nigdzie mokrych chodniczkow ? znalazlem kiedys podobny temat na zagranicznym forum i koles mial mokra podloge ( albo szyberdach albo odplywy w drzwiach zatkane...juz nie pamietam dokladnie )
skoro wszystko jest ok na koncach kabli to trzeba szukac po kablach...ktore ida pod dywanikami z boku przy progach...jak np plus do ogrzewania foteli ktory znajduje sie przy fotelu pasazera w srodku samochodu...tutaj zdjecie co sie dzieje jak sa nieszczelne korki w podlodze w samochodzie
takze moja rada jak bedize cieplo to wyciagnac fotele po stronie pasazera calkiem i zerknac pod wykladzine
skoro wszystko jest ok na koncach kabli to trzeba szukac po kablach...ktore ida pod dywanikami z boku przy progach...jak np plus do ogrzewania foteli ktory znajduje sie przy fotelu pasazera w srodku samochodu...tutaj zdjecie co sie dzieje jak sa nieszczelne korki w podlodze w samochodzie
takze moja rada jak bedize cieplo to wyciagnac fotele po stronie pasazera calkiem i zerknac pod wykladzine
...tak znowu sie czepiam...