Pisalem juz o tym na forum. Moze byc otwarte, ale tracisz moc/nm na niskich obrotach. Tak w skrocie.
V12 znane z BMW 750i miało dawać radość z jazdy, moc, dźwięk i szeroki uśmiech na twarzy bogatego klienta, który miał w nosie średnie spalanie na poziomie 20 l/100 km przy podmuchach wiatru z tyłu.
Mystic888, Nie wiem jak W compactie .Ale na początku też myślałem że z kolektora .a tak naprawdę u mnie np w cabrio m52b28 jest w bagażniku pod plastikiem z lewej strony taki zaworek z wtyczką i dopiero od tego wychodzi przewód do tej gruszki koło wydechu .
Gremlin pisze:w bagażniku pod plastikiem z lewej strony taki zaworek z wtyczką i dopiero od tego wychodzi przewód do tej gruszki koło wydechu
No u mnie jest idento.. to chyba jest elektrozawór.. Choć podciśnienie idzie z kolektora jest to sterowane elektronicznie..
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
A powiedz mi gdzie jest podłączony kabel co idzie do tego zaworka z wydechu ,jest on gdzie z przodu w instalacje wpięty ,
bo mam prawie wszystko by to podłączyc ,ale nie mam tego kabla i zaworka elektry
Compi dostał nowy olej Valvoline VR1 5W50 :] oprócz tego filtr oleju i powietrza MANN.
Udało mi sie z tyłu założyc nowe półeczki boczne i okazało sie ze sa głośniki, po rozebraniu radia okazało sie że ktoś obcioł kable, myśle ogarnąć to w najbliższym czasie,w środkowym panelu brakuje zaczepów i nie ma podświetlenia także to też sie ogarnie.