[E39] Jaki silnik wybrac ? E39 , pomocy ! :)
[E39] Jaki silnik wybrac ? E39 , pomocy ! :)
Witam , obecnie posiadam Opla Vectre 2.0 136km , jezdze nia juz 2 lata , planuje zmienic auto na BMW bo od zawsze marzylem o posiadaniu go.
Mam około 8-10 tys na samochod.
Mysle ze wyrwe juz jakies E39.
Caly czas zastanawiam sie jaki silnik wybrac.
- 2.0 R6 150km vs 2.5 R6 192km.
Zdaje sobie sprawe ze E39 ma juz spora bude i musi miec co go ciagnac.
Jak wyglada sprawa z osiagami tego modelu w tych silnikach ?
dodam ze lubie czasami poleciec bokiem , chce zeby to juz konkretnie latało , żeby nie było problemow przy wyprzedzaniu , silnik byl elastyczny , ale zeby nie palil jak smok , nie chce przekraczac 13l 95 na 100km.Ogolnie zeby bylo czym przegarnać , czytalem juz wiele opinie i kazdy poleca 2.5 ze pali tyle samo co 2.0 ze mocniejszy itp , ale nadal nie moge sie zdecydowac.Dodam ze kumple maja Leona 1.8t 180 km , Vectre 2.5 160km i E46 2.5 170km i chce nad nimi nadażać.
Ktory silnik polecacie ? dodam ze chce zeby silnik byl niezawodny , WYTRZYMALY , elastyczny itp. Prosze o opinie i porady ktory silnik wybrac , czy az tak czuc roznice w mocy itp ? mozecie powiedziec ze jestem kolejnym debilem ktory aby katuje , ale lubie spalic gume i polatac bokiem itp od czasu do czasu.
Pozdrawiam.
Mam około 8-10 tys na samochod.
Mysle ze wyrwe juz jakies E39.
Caly czas zastanawiam sie jaki silnik wybrac.
- 2.0 R6 150km vs 2.5 R6 192km.
Zdaje sobie sprawe ze E39 ma juz spora bude i musi miec co go ciagnac.
Jak wyglada sprawa z osiagami tego modelu w tych silnikach ?
dodam ze lubie czasami poleciec bokiem , chce zeby to juz konkretnie latało , żeby nie było problemow przy wyprzedzaniu , silnik byl elastyczny , ale zeby nie palil jak smok , nie chce przekraczac 13l 95 na 100km.Ogolnie zeby bylo czym przegarnać , czytalem juz wiele opinie i kazdy poleca 2.5 ze pali tyle samo co 2.0 ze mocniejszy itp , ale nadal nie moge sie zdecydowac.Dodam ze kumple maja Leona 1.8t 180 km , Vectre 2.5 160km i E46 2.5 170km i chce nad nimi nadażać.
Ktory silnik polecacie ? dodam ze chce zeby silnik byl niezawodny , WYTRZYMALY , elastyczny itp. Prosze o opinie i porady ktory silnik wybrac , czy az tak czuc roznice w mocy itp ? mozecie powiedziec ze jestem kolejnym debilem ktory aby katuje , ale lubie spalic gume i polatac bokiem itp od czasu do czasu.
Pozdrawiam.
Nie stac mnie na taki silnik , 2.5l to ostatecznosc , E36 za zadbane i naprawde eleganckie na gwincie dalbym 8-10tys ,ale za te kasy moge miec nowsze i nowoczesne E39.
Na E46 mnie nie stac itp , pomoze ktos cos w wyborze ? jakie sa plusy i minusy tych silnikow ? czy po zejsciu z Vectry bedzie to przepasc itp ? prosze o opinie mam takie glupie pytanko czy 2.5l 192km pojdzie bokiem na suchym ?
PS: E36 mi sie bardzo podoba , jak jest po tuningu albo M Pakiet , ale trudno znalezc zadbana i zdrowym silnikiem.
No ale za te kase co moge przeznaczyc , pcham sie w stara ale i kultowa E36, ale patrzac po allegro to za 40k kupi sie juz naprawde ladna E39 a miedzy nimi jest przepasc jesli chodzi wyposarzenie , wyglad itp.
Na E46 mnie nie stac itp , pomoze ktos cos w wyborze ? jakie sa plusy i minusy tych silnikow ? czy po zejsciu z Vectry bedzie to przepasc itp ? prosze o opinie mam takie glupie pytanko czy 2.5l 192km pojdzie bokiem na suchym ?
PS: E36 mi sie bardzo podoba , jak jest po tuningu albo M Pakiet , ale trudno znalezc zadbana i zdrowym silnikiem.
No ale za te kase co moge przeznaczyc , pcham sie w stara ale i kultowa E36, ale patrzac po allegro to za 40k kupi sie juz naprawde ladna E39 a miedzy nimi jest przepasc jesli chodzi wyposarzenie , wyglad itp.
Ostatnio zmieniony 2014-06-26, 19:35 przez SLU., łącznie zmieniany 1 raz.
No hej. To jak chcesz miec e 39 z dobrą motorownia w tych pieniadzach to jedynie m52b28. A jesłi chodzi o chodzenie bokami to e39 średnio się do tego nadaje.
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
Dokładnie jak piszą koledzy lepiej uderzaj w e46 m54 na 2xVanos, to jest moje pierwsze bmw ze stajni BMW i powiem szczerze w autku sie zakochałem, nawet moja kobieta jest zazdrosna o to. Jeśli chcesz tym pojeździć "jakiś czas" to alboposkłądaj sobie jeszcze troche grosza i śćiągnij coś np z niemiec na mpakiecie a za 12 -13 k już coś konkretnego idzie kupić (wiem to ze swojej autopsji), oczywiście dalej mowa o e46. Także jak bym się sugerował o jakiś motorek M54 ale zrobisz jak uważasz. Oczywiście napisz jak wybierzesz . Pozdro
Jedno słowo" BMW"
Ten silnik wystepowal tylko w poliftowych e39 a kupic taka w kasie ktora dysponujesz to kupisz jedynie pascia do ktorego bedzies pchac kase non stop.SLU. pisze:2.5 R6 192km.
Jezeli chcesz auto nazwijmy to "katowac" czyli jakies palenie latanie bokiem to jak inni pisza kup sobie e36 z m50b25 bo ten silnik ciezko zabic a moc swoja ma. Auto lekkie i w miare tanie w utrzymaniu gdzie w przypadku e39 te koszta sa duzo wyzsze.
E39 to jest auto do jezdzenia a nie latania czy palenia. Mialem ich kilka a rozebralem dziesiatki i wiem jak wygladaly auta ktore byly uzywane do takiego czegos.