Wymiana filtrów i oleju E36 320i
Wymiana filtrów i oleju E36 320i
Witam
Posiadam e36 z 1996 roku z silnikiem M52 2.0 150KM i chce na dniach wymienić wszystkie filtry i olej silnikowy.
Pytanko do was jakie filtry i olej polecacie ?? Silnik jest zalany olejem Motul 5W40 i chyba przy takim zostanę, chyba że wy polecacie jakiś inny
Silnik ma przejechane 160tyś km
Filtr kabinowy będzie potrzebny do klimatronika dwustrefowego z funkcją AUC
Posiadam e36 z 1996 roku z silnikiem M52 2.0 150KM i chce na dniach wymienić wszystkie filtry i olej silnikowy.
Pytanko do was jakie filtry i olej polecacie ?? Silnik jest zalany olejem Motul 5W40 i chyba przy takim zostanę, chyba że wy polecacie jakiś inny
Silnik ma przejechane 160tyś km
Filtr kabinowy będzie potrzebny do klimatronika dwustrefowego z funkcją AUC
Wiem że filtron i mann wszyscy polecają ale jak zmieniałem w audi to znów spotkałem się z opinią że filtr oleju lepiej z manna dać i chciałbym się poradzić tutaj z forum na jakich jeździcie
A z olejami to rzeczywiście co inne forum to inny olej heh
A z olejami to rzeczywiście co inne forum to inny olej heh
Zapraszam do oceniania ---> /viewtopic.php?p=221585&highlight=#221585
A filtr powietrza i kabinowy jaki polecacie ?? Jest jakaś różnica w filtrach kabinowych jak mam klimatronik z funkcją AUC ??
A jeszcze mam takie jedno pytanko da jakoś radę wyczyścić komorę tam gdzie jest silnik nawiewu bo jak jadę to tak dziwnie tyrkocze z nawiewu i podejrzewam że jak była rozbita przednia szyba to wpadły w nawiewu jakieś kawałki ;/
A jeszcze mam takie jedno pytanko da jakoś radę wyczyścić komorę tam gdzie jest silnik nawiewu bo jak jadę to tak dziwnie tyrkocze z nawiewu i podejrzewam że jak była rozbita przednia szyba to wpadły w nawiewu jakieś kawałki ;/
Dzięki wielkie Ksawer a powiedz mi ile oleju wejdzie do silnika bo czytałem gdzieś że 6,5L albo nawet i 7L ??
Już wszystko czeka aż będę miał czas na wymianę, to mogę lać miało pod górną kreskę czyli 7L czy do połowy jak w poprzednich samochodach lałem