Płyn chłodniczy
Plyn chlodniczy
musze wymienic plyn bo jakis czas temu (gdy wyskoczyl mi waz z chlodnicy) ubytek uzupelnilem woda... boje sie ze przy przymrozkach mi to pozamarza, wiec moje 2 pytania do was:
1. jak spuscic to co teraz mam??
2. ile plynu potrzebuje??
1. jak spuscic to co teraz mam??
2. ile plynu potrzebuje??
Wymienialem plyn w piatek wiec moge ci dac rade:
-odkrec korek na dole chlodnicy od strony silnika (u mnie niebieski) wtedy spuscisz wode z chlodnicy ale to dopiero polowa roboty
-musisz wejsc pod samochod i odkrecic korek na silniku zeby spuscic plyn z bloku silnika a uwierz ze warto bo przy moim silniku 2,5 z bloku wylecialo mi ok 30% calego plynu, korek u mnie jest pod kolektorem wydechowym, mniej wiecej pomiedzy 2 a 3 cylindrem liczac od kabiny.
Mi weszlo ok 8l mialem 10 i 2l zostaly na dolewke.
potem musisz dobrze odpowietrzyc silnik bo inaczej bedziesz mial kredki
Krzys jakim wezykiem spuszczales plyn??? Przeciez tak wszystkiego nie spuscisz, musi ci zleciec ok 7-8 l.
-odkrec korek na dole chlodnicy od strony silnika (u mnie niebieski) wtedy spuscisz wode z chlodnicy ale to dopiero polowa roboty
-musisz wejsc pod samochod i odkrecic korek na silniku zeby spuscic plyn z bloku silnika a uwierz ze warto bo przy moim silniku 2,5 z bloku wylecialo mi ok 30% calego plynu, korek u mnie jest pod kolektorem wydechowym, mniej wiecej pomiedzy 2 a 3 cylindrem liczac od kabiny.
Mi weszlo ok 8l mialem 10 i 2l zostaly na dolewke.
potem musisz dobrze odpowietrzyc silnik bo inaczej bedziesz mial kredki
Krzys jakim wezykiem spuszczales plyn??? Przeciez tak wszystkiego nie spuscisz, musi ci zleciec ok 7-8 l.
Baureihe: E36kisol pisze:tylko ze to sa 4 cylindrowe silniki i nie wiedomo jak to tam wyglada najlepiej jak sie ktos wypowie kto juz to robil a na moje oko to powinno wejsc ok 6-6.5l
tak na boku to Mariusz co i za ile tam wlales?bo musze tez wymienic
Fahrzeugtyp: 325i
BMW-Typschl
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE
- PORA�AJ�CE
wpisz tu ostatnich siedem cyfr z dowodu rejestracyjnego i zobaczysz ile masz plynu dolac.
http://www.e34.de/vin/
http://www.e34.de/vin/
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE
- PORA�AJ�CE
Nie no jaja jak berety, prawie 20 postow i dalej pytania, co dopiero jak bys cala chlodnice wymienial
Proste kup 2 banki 5l= 10l jak wejdzie ci 6-7l to 3l zostanie ci na dolewki bo przy odpowietrzaniu tez ci troszke ubedzie ,do tego moze ci sie zapowietrzyc nagrzewnica tak jak mnie i znowu trzeba bylo odpowietrzyc, a jak bedziesz chcial zaoszczedzic i kupic na styk to jeszcze cie to wiecej wyjdzie niz kupujac 2x5l, wiadomo ze czym mniejsze opakowanie tym drozsze. Nad czym tu jeszcze myslec.
Proste kup 2 banki 5l= 10l jak wejdzie ci 6-7l to 3l zostanie ci na dolewki bo przy odpowietrzaniu tez ci troszke ubedzie ,do tego moze ci sie zapowietrzyc nagrzewnica tak jak mnie i znowu trzeba bylo odpowietrzyc, a jak bedziesz chcial zaoszczedzic i kupic na styk to jeszcze cie to wiecej wyjdzie niz kupujac 2x5l, wiadomo ze czym mniejsze opakowanie tym drozsze. Nad czym tu jeszcze myslec.