Trzęsie autam przy odpalaniu

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Wsciekly
Małopiszący

Trzęsie autam przy odpalaniu

Post autor: Wsciekly »

Witam. Prosze o pomoc. Mianowicie jestem od niedawna posiedaczem BMW e36 2.0 vanos. Mam następujący problem. Przy odpalaniu auta przez około 15 sekund +/- zaczyna telepotać autam, poczym wszytsko sie uspokaja. zdarza się to nie zawsze. ale w więkrzości przypadków. Szukałem podobnych tematów ale nie zabardzo mogłęm tam cos wyczytac. Dodam, że wymieniłem wszystkie świece. Nic to nie dało. Może to być związane z brakiem katalizatora? Niby mam katalizator, tak stwierdził mechanik zajmujący się tłumikami. ale moim zdaniem nawet jak jest to w ,,opłakanym stanie'' bo jest specyficznymetaliczny dźwięk. Prosze o pomoc, jakieś pomysły, może ktoś już takie coś przechodził
Awatar użytkownika
Mystic888
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Mystic888 »

Podlacz pod kompa, bo teraz to tylko wrozenie z fusow.
V12 znane z BMW 750i miało dawać radość z jazdy, moc, dźwięk i szeroki uśmiech na twarzy bogatego klienta, który miał w nosie średnie spalanie na poziomie 20 l/100 km przy podmuchach wiatru z tyłu.
Wsciekly
Małopiszący

Post autor: Wsciekly »

ok zaczne od tego. może zlokalizuje problem.
Takie pytanko, gdzie w okolicy Czerwionki ( Rybnik Zory) najlepiej jechać podpiąc pod kompa. Może ktoś kogoś polecić? Nie chiał bym jechać do byle kogo kto weźnie odemnie kase i mnie spławi w 5 min.
ODPOWIEDZ