[E36] 320I - MadeInSilesia
-
- Małopiszący
Filtr oleju zmieniony + zalany nowym olejem
Wymieniony również płyn chłodniczy chodź nie obyło się bez uszkodzenia śruby odpowietrzenia chłodnicy
oraz wymieniony mechanizm ręcznego co mnie cieszy bo stary już się praktycznie do niczego nie nadawał
Został jeszcze do wymiany filtr powietrza oraz rura przepływomierza bo stara już jest w fatalnym stanie
Oglądałem również felgi które mogły by zastąpić tymczasowe ale muszę przyznać że w tym temacie to raczej nie ma łatwego wyboru...
Wymieniony również płyn chłodniczy chodź nie obyło się bez uszkodzenia śruby odpowietrzenia chłodnicy
oraz wymieniony mechanizm ręcznego co mnie cieszy bo stary już się praktycznie do niczego nie nadawał
Został jeszcze do wymiany filtr powietrza oraz rura przepływomierza bo stara już jest w fatalnym stanie
Oglądałem również felgi które mogły by zastąpić tymczasowe ale muszę przyznać że w tym temacie to raczej nie ma łatwego wyboru...
-
- Małopiszący
-
- Zaawansowany forumowicz
Hey, tak popatrzyłem od początku na Twój samochód i zmieniłbym troche rzeczy
1. felgi tu nie pasują, zacny wzór ale nie do tego samochodu
2. nerki ściągnąłbym tą flage
3. jakoś rejestracja nie pasuje mi w tym miejscu, narazie nie masz halo, więc może tam siedzieć ale chyba uzupełnisz braki w zderzakach i wtedy rejestracja na miejsce?
4. ta naklejka na tylnej szybie
Ogółem ładnie, typowa seria zrobiona tanim kosztem, bo te naklejki do okoła kosztowały max 50 zł ale nie o to tu chodzi
Nie wiem może się myle ale wg mnie te oponki powinny być węższe delikatnie
A tak to bezawaryjności sam pomykam 2.0 bardzo dobra jednostka
1. felgi tu nie pasują, zacny wzór ale nie do tego samochodu
2. nerki ściągnąłbym tą flage
3. jakoś rejestracja nie pasuje mi w tym miejscu, narazie nie masz halo, więc może tam siedzieć ale chyba uzupełnisz braki w zderzakach i wtedy rejestracja na miejsce?
4. ta naklejka na tylnej szybie
Ogółem ładnie, typowa seria zrobiona tanim kosztem, bo te naklejki do okoła kosztowały max 50 zł ale nie o to tu chodzi
Nie wiem może się myle ale wg mnie te oponki powinny być węższe delikatnie
A tak to bezawaryjności sam pomykam 2.0 bardzo dobra jednostka
-
- Małopiszący
Odpowiadając na Twoje podpunkty
1. Co do felgi to już nie pierwsza opinia na "nie" do tego samochodu...ale tak jak wcześniej pisałem szukam ale może to trochę potrwać
2. Będzie zmieniany cały pas na nowy wraz z nerkami
3. Rejestracja ogólnie na przednim zderzaku mi się nie podoba, oczywiście nie jest też w oryginalnym miejscu ale aktualnie nie mam innego pomysłu na to
Co do opon to z tyłu i tak już jest naciągana 225 ale i tak przy późniejszej zmianie felg nie ma sensu zmieniać opony na węższą
A co do samochodu i jednostki to jestem zadowolony, każda jazda daje tyle samo radości
1. Co do felgi to już nie pierwsza opinia na "nie" do tego samochodu...ale tak jak wcześniej pisałem szukam ale może to trochę potrwać
2. Będzie zmieniany cały pas na nowy wraz z nerkami
3. Rejestracja ogólnie na przednim zderzaku mi się nie podoba, oczywiście nie jest też w oryginalnym miejscu ale aktualnie nie mam innego pomysłu na to
Co do opon to z tyłu i tak już jest naciągana 225 ale i tak przy późniejszej zmianie felg nie ma sensu zmieniać opony na węższą
A co do samochodu i jednostki to jestem zadowolony, każda jazda daje tyle samo radości
- Ksawer
- Maniak forumowy
KOWAL pisze:MadeInSilesia, ja chyba jestem jakiś "inny".
Mi ta felga bardzo się tutaj podoba, kwestia zmiany opon i lepszego spasu...naprawde te koło może jeszcze zrobić wielkie ŁAŁ !
PS: jak będziesz sprzedawać te koła, daj znać
x2
fela dla mnie to mega kosmos
jestem w kolejce jak będziesz sprzedawał
-
- Małopiszący
-
- Małopiszący
Ksawer, A jakieś namiary w mojej okolicy posiadasz bo tak szukam po forum jakiegoś polecanego zakładu ale narazie ciężko mi trafić w odpowiedni temat. Jc to daj znać na PW
Pablow, Jest jeszcze opcja za szybą ale to różnie panowie w mundurach interpretują
A co do felg to też ciężko ocenić wygląd bez dopasowania
Pablow, Jest jeszcze opcja za szybą ale to różnie panowie w mundurach interpretują
A co do felg to też ciężko ocenić wygląd bez dopasowania
-
- Małopiszący
Witam
Od ostatniego czasu minęło trochę czasu ale jak wiadomo pracy dużo a czasu mało
Narazie z racji $$ nie ma aż takich konkretnych planów ale trochę się pozmieniało
Usunięta została naklejka z tylnej szyby
Zakupione zostały wahacze wraz z tulejami łączniki stabilizatora oraz końcówki drążków kierowniczych
Przyszła również skrzynia basowa + wzmacniacz + kondensator
Pozdrawiam
Od ostatniego czasu minęło trochę czasu ale jak wiadomo pracy dużo a czasu mało
Narazie z racji $$ nie ma aż takich konkretnych planów ale trochę się pozmieniało
Usunięta została naklejka z tylnej szyby
Zakupione zostały wahacze wraz z tulejami łączniki stabilizatora oraz końcówki drążków kierowniczych
Przyszła również skrzynia basowa + wzmacniacz + kondensator
Pozdrawiam
-
- Małopiszący