Podczas skanowania auta komputerem natknąłem się na taki błąd
Możecie mi pomóc w rozszyfrowaniu tego kodu ?
Autko BMW E39 z 1996 z silnikiem 2,5 litra benzyna
Kody usterk
Kody usterk
[you] uważaj na przejeździe bo Mroziu jedzie
8C power supply terminal R = Cluster is not "seeing"12 volts from the ignition terminal (common problem with Carsoft which is unduly fussy about battery voltage - normally fixed by connecting a trickle charger to the battery before you start running diagnostic tests)
z tego co znalazlem na hamerykanskich forach jest to problem z softem do czytania bledow a nie z autem - sprawdz czy blad wystepuje np przy odczycie inpa
pisza tez ze niby blad wystepuje gdy nie ma zasilania powyzej 12V...wiec np na postoju...sprawdz czy blad wystepuje gdy auto chodzi ( zerknac miernikiem na napiecie z alternatora - mozna odpalic test 9 na zegarach - powinno pokazywac okolo 138 - 140 V czyli 13.8 do 14 V na zapalonym silniku )
z tego co znalazlem na hamerykanskich forach jest to problem z softem do czytania bledow a nie z autem - sprawdz czy blad wystepuje np przy odczycie inpa
pisza tez ze niby blad wystepuje gdy nie ma zasilania powyzej 12V...wiec np na postoju...sprawdz czy blad wystepuje gdy auto chodzi ( zerknac miernikiem na napiecie z alternatora - mozna odpalic test 9 na zegarach - powinno pokazywac okolo 138 - 140 V czyli 13.8 do 14 V na zapalonym silniku )
...tak znowu sie czepiam...
z tego co znalazlem na hamerykanskich forach jest to problem z softem do czytania bledow a nie z autem
z tym się zgodzę bo z autem się nic nie dzieje,wszystko jest ok.
alternator mam zregenerowany wiec ładowanie jest ok ale dla pewnosci jutro sprawdzę.sprawdz czy blad wystepuje gdy auto chodzi ( zerknac miernikiem na napiecie z alternatora - mozna odpalic test 9 na zegarach - powinno pokazywac okolo 138 - 140 V czyli 13.8 do 14 V na zapalonym silniku )
akumulator mam fabryczny BMW 12 lat ma,to może spadki będą występować ale jutro najpozniej pojutrze zerkne na to.Dzieki za podpowiedz.Jak są jakieś sugestie to prosze o niepisza tez ze niby blad wystepuje gdy nie ma zasilania powyzej 12V...wiec np na postoju
[you] uważaj na przejeździe bo Mroziu jedzie