regeneracja wahaczy e39

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
kris146
Małopiszący

regeneracja wahaczy e39

Post autor: kris146 »

Witam, gdzie w okolicy Wodzisławia Śląskiego/ Rybnika itp można dobrze zregenerować wahacze do e39?pozdrawiam
Frost
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Frost »

U mnie Darex regenerował w e46. Żory.
nommad86
Małopiszący

Post autor: nommad86 »

Ponoć w Katowicach regenerują. Co ciekawe znajomy mechanik w swoim e39 540i twierdził, że na regenerowanych stamtąd przejeździł więcej niż na Lemforderach... sam w razie potrzeby będę się grubo zastanawiał nad regeneracją.

Ps. Trzeba by się skontaktować bo chyba można też wysyłkowo to załatwić.
PRIMO
Przyjaciel klubu

Post autor: PRIMO »

Frost pisze:U mnie Darex regenerował w e46. Żory.
Wiesz że w e46 sworznie wahaczy są niewymienialne ?
Mózg sobie zregenerujcie a nie wahacze...
W e39 masz wielowahacz ciekawe jak to robia :573:
NO SPEED NO FUN ;)
Obrazek
kris146
Małopiszący

Post autor: kris146 »

PRIMO - twojego zachowania nie komentuje, bo jest poniżej wszelakiej krytyki.
Nie chciałem słyszeć Twojego zdania na temat regeneracji, bo to nie ten temat.
W Katowicach to wiem gdzie. Myślałem,że coś bliżej też robią ;)
ps. kiedyś kupiłem wahacz po regeneracji sworznia. Przejechał już 25000 i jest super :)
PRIMO
Przyjaciel klubu

Kupujecie auta na które was nie stać a później regenerujecie wszystko co sie da i jeżdżą kible po polskich drogach... tyle...
NO SPEED NO FUN ;)
Obrazek
nommad86
Małopiszący

Post autor: nommad86 »

Myślę, że chłopa który jest właścicielem dobrze prosperującego warsztatu Bmw i e39 540i stać na nowe wahacze...raczej nie w tym rzecz. Mówi, że ludzie do F10 i tym podobnych modeli też regenerują a raczej posiadajac taki model ich stać. Co do bezpieczeństwa jazdy z takimi wahaczami nie wypowiadam się.
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

Post autor: BeleX »

mnie Krystian z katowic wsadzil do tylu regenerowane wahacze gorne - narazie zrobilem okolo 15 tys km i jest ok - akurat temu mechanikowi ufam i jak sam powiedzial - da sie na tym spokojnie jezdzic - wahacze sa regenerowane wlasnie w katowicach niedaleko gwiazd

dlaczego wsadzilem regenerowane ? bo ufam Krystianowi jako mechanikowi - facet robil cuda u mnie z autem i nigdy nie mialem zastrzezen do jego pracy - robi tyle tych bmek ze raczej zlomu mi nie wsadzil bo reputacja w dzisiejszych czasach znaczy bardzo duzo dla mechanika - zwlaszcza gdy sie ceni

druga rzecz - byly w tak smiesznej kasie te wahacze ( stare wzieli na zamiane ) ze stwierdzilem...dlaczego nie...jak cos to i tak kupie nowe

co do wypowiedzi primo....rownie dobrze mozemy tak pisac o ludziach ktorzy kupuja zimowki z drugiej reki, sprezyny z allegro ktore byly gdzies wsadzone , tarcze hamulcowe albo zaciski, felgi ktore mogly byc spawane a nawet tego nie widac...bo kazdy to biedak i go nie stac...bzdurne gadanie...nawet kierownica kupiona z poduszka na allegro moze zrobic krzywde bo nikt nigdy nie powie gdzie ta poduszka byla trzymana i jak przechowywana...ja starej kierownicy nie trzymam w kanale w garazu ale widzialem zdjecia kierownic z allegro ktore nie byly dalekie od takiego opisu

trzeba troche wyluzowac - watpie by primo mial nowki felgi na lato z pudelek i smialo smiga na nich 200 bo da sobie reke uciac ze nie byly spawane ( a ja wiem ze da sie pospawac felgi tak - ze nie ma na nich sladu...nawet polerowane bebny sie da - moze i profi robota ale jak sie mija 150 to juz bym wolal wiedziec ze felga miala taka przygode ) takze takie spinki mozna sobie darowac

wole wahacze regnerowane niz felgi z rozbitego samochodu ktory przydzwonil w drzewo przy 160 bo kierowca mial 2.1 we krwi i jechal z 7 osobami z disco remizy przez droge bez asfaltu compaktem 1.6 z roku panskiego 1996 o niemieckim przebiegu 160tys km

tak zeby bylo smiesznie co do regenerowanych rzeczy...to nawet maglownica z salonu BMW kupiona dzisiaj do E39 za naprawde OGROMNE pieniadze bedzie...regenerowana...nie nowa...bo te czesci maja nakaz regeneracji..podobnie jak pompy wspomagania ktore z powodzeniem mozna regenerowac
...tak znowu sie czepiam...
Awatar użytkownika
Ksawer
Maniak forumowy

Post autor: Ksawer »

Co szkoła to inne teorie :wink: Krystiana z Katowic miałem okazję sam osobiście poznać.No cóż,pochwał i negatywów nie usłyszycie.Człowiek jak każdy inny.Jednemu pomoże,przy innym rozłoży ręce.Tylko ten się nie myli co nic nie robi.Mimo wszystko,gdybym miał kupować auto,wolałbym kupić od PRIMA ,który wkłada oryginał niż regenerowane części.Nigdy nie ma pewności co do kolesi,co to regenerowali :wink:
Ryzyko zawsze pozostaje i siedzi w naszej głowie.Wolałbym jednak zaufać oryginałowi jeżdżąc po 240km\h,a często mi się zdarza :twisted: niż innej części regenerowanej u pana "Kazia" w garażu.Nie wszystko da się przełożyć na kasę.Jednak nasze życie jest cenniejsze od cen części zamienników(regenerowanych)...Ponoć ceny części do opla są przystępne i nieopłacalne jeśli chodzi o regenerację :???:
Obrazek
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

no zobaczymy co u mnie bedzie z tymi wahaczami po zimie - jak sie wywala to kupie nowe i tyle

do przodu bym tego nie wsadzil ale teraz jak mi cos walnie to najwyzej geometria z tylu
Awatar użytkownika
Mystic888
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Mystic888 »

Co to znaczy "regenerowany wahacz"?

Primo ma sporo racji.
V12 znane z BMW 750i miało dawać radość z jazdy, moc, dźwięk i szeroki uśmiech na twarzy bogatego klienta, który miał w nosie średnie spalanie na poziomie 20 l/100 km przy podmuchach wiatru z tyłu.
Frost
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Frost »

@PRIMO
Może sam jeździsz na regenerowanych a nie wiesz. Skoro jesteś taki nadziany to dlaczego nie kupiłeś nowego auta? Nie będę kłócił się z takimi ludźmi. Swoją opinię idzie wyrazić w cywilizowany sposób.
Pozdrawiam.
PRIMO
Przyjaciel klubu

Frost, wahacz regenerowany poznasz i napewno na takich nie jeżdże, i kolego nigdzie nie napisałem że jestem nadziany,ale jezdze autem na ktore mnie stac utrzymać, nie sztuka jest kupic tylko właśnie utrzymać...

Belex co do Twojej wypowiedzi chodzilo mi oto że są rzeczy które producent dopuszcza regenerowac jak właśnie maglownica, sworznie sa wymienialne w wahaczach w e36 , dyfry sie remontuje(regeneruje), w e46 podgrzewacz płynu chłodzącego sie regeneruje,odbłyśniki w lampach, zaciski hamulcowe, ale wahacze w e39 i e46 nie nadaje sie do regeneracji i tyle...Tak samo jak przetaczanie tarcz hamulcowych to głupota i jeszcze wiele innych rzeczy....
BeleX pisze:wole wahacze regnerowane niz felgi z rozbitego samochodu ktory przydzwonil w drzewo przy 160 bo kierowca mial 2.1 we krwi i jechal z 7 osobami z disco remizy przez droge bez asfaltu compaktem 1.6 z roku panskiego 1996 o niemieckim przebiegu 160tys km
Co do felg bo czuje tu jakas zaczepke nie mam nowych felg ale mam stare i kute przy 200km/h nie biją co ciekawe oraz przyjechały na aucie a raczej auto na nich właśnie z rajchu chyba że Ty wiesz leppiej skąd mam felgi.Pokaz mi felge tak spawana że nie widać ani z jednej ani z drugiej strony...

Panowie i Panie nowość regenerowane sprężyny !! Ktoś chętny ??

Obrazek
NO SPEED NO FUN ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

temat narazie zostawiam - nawet jak by te wahacze wytrzymaly tydzien to byly za taka kase ze nie bylo mi zal wydac - padna po zimie pojda do kosza - czy sie da czy nie....hmmm moze sie nie da - u mnie narazie dzialaja - nie wiem jak jest przeprowadzana regeneracja...czy jest wymieniane cos czy tylko dociskane...jakos to opanowane maja

ja ogolnie tez jestem przeciwny uzywka itd i jest to moj pierwszy experyment z regenerowanymi wahaczami...tak do auta wsadzam wszystko nowe w miare mozliwosc i np opon juz nigdy nie kupie innych jak nowe bo uzywki mijaja sie z celem...zimowki teraz np kupilem nowe bo mam dosc problemow z oponami ktore sie kupuje za pol ceny nowych na jeden sezon

co do zdjecia regenerowanej sprezyny - to tam wyraznie widac tuning a nie regeneracje...pol zwoju nizej siedzi - siedzi...czasami licza sie mm ;]
Awatar użytkownika
Mystic888
Maniak forumowy
Kontakt:

Post autor: Mystic888 »

Odpowie mi ktos?
V12 znane z BMW 750i miało dawać radość z jazdy, moc, dźwięk i szeroki uśmiech na twarzy bogatego klienta, który miał w nosie średnie spalanie na poziomie 20 l/100 km przy podmuchach wiatru z tyłu.
ODPOWIEDZ