światła dzienne

Czyli wszystko co dotyczy elektryki w naszych BMW!
lukaszSP
Małopiszący

Post autor: lukaszSP »

Jeszcze można wiele rzeczy zrobić w twoim aucie. Takie jak Odprowadzanie do domu, mruganie kierunkowskazami przy zamykaniu i otwieraniu samochodu, srtoboskopowe awaryjne itd
Awatar użytkownika
Mroziu
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Mroziu »

lukaszSP pisze:Jeszcze można wiele rzeczy zrobić w twoim aucie. Takie jak Odprowadzanie do domu, mruganie kierunkowskazami przy zamykaniu i otwieraniu samochodu, srtoboskopowe awaryjne itd
Co znaczy wiele ?

Odprowadzanie do domu ? Wow.Pierwsze słyszę :mrgreen: Kierunki mi migają bo zabudowałem centralkę na pilota :razz:

A po co stroboskopowe awaryjne ?
[you] uważaj na przejeździe bo Mroziu jedzie
lukaszSP
Małopiszący

Mroziu pisze:
lukaszSP pisze:Jeszcze można wiele rzeczy zrobić w twoim aucie. Takie jak Odprowadzanie do domu, mruganie kierunkowskazami przy zamykaniu i otwieraniu samochodu, srtoboskopowe awaryjne itd
Co znaczy wiele ?

Odprowadzanie do domu ? Wow.Pierwsze słyszę :mrgreen: Kierunki mi migają bo zabudowałem centralkę na pilota :razz:

A po co stroboskopowe awaryjne ?
awaryjne https://www.youtube.com/watch?v=kZTNbkB8kjk
a odprowadzanie do domu to chyba nie muszę tłumaczyć. Światła bedą Cię odprowadzały jakie chcesz np halogeny
"wiele innych" to trzeba pytac co cie interesuję bo nie każdy bajer mozna zakodować.
ryglowanie zamka po przekroczeniu danej prędkości, otwieranie której chcesz szyby z pilota, webasto, deaktywacja maty zajętości pasażera,otwieranie klapy bagażnika pilotem w touringu, Pulsacyjne światła hamowania w e60 E46........ :bmw:
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

Post autor: BeleX »

da sie zakodowac swiatla dzienne ( z dlugich ) bez zapalania swiatel pozycyjnych ? ( pytam bo mam pod pozycje ringi wpiete )

pytam o e39
...tak znowu sie czepiam...
lukaszSP
Małopiszący

Swiatła dzienne zapalają się od razu po przekręceniu kluczyka. pokrętło na 0.
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

lukaszSP pisze:Swiatła dzienne zapalają się od razu po przekręceniu kluczyka. pokrętło na 0.
ok tutaj sie rozumiemy :) nie o to chodzi - swiatla dzienne kodujecie w LCMa...a wiem ze ciezko bylo to zrobic tak zeby po uruchomieniu silnika nie zapalaly sie tez postojowe swiatla ktore sa wsadzone w dlugie ....jak ktos nie ma ringow to tego nie widac...ja mam dlatego pytam czy juz ktos potrafi zakodowac dzienne w ten sposob zeby nie zapalaly sie postoje
lukaszSP
Małopiszący

BeleX pisze:
lukaszSP pisze:Swiatła dzienne zapalają się od razu po przekręceniu kluczyka. pokrętło na 0.
ok tutaj sie rozumiemy :) nie o to chodzi - swiatla dzienne kodujecie w LCMa...a wiem ze ciezko bylo to zrobic tak zeby po uruchomieniu silnika nie zapalaly sie tez postojowe swiatla ktore sa wsadzone w dlugie ....jak ktos nie ma ringow to tego nie widac...ja mam dlatego pytam czy juz ktos potrafi zakodowac dzienne w ten sposob zeby nie zapalaly sie postoje
tak jak pisałem . Wyłacznik na 0 . po właczeniu odrazu zapalaja się dzienne czyli długie . postojowe nie świecą.
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

lukaszSP pisze:
BeleX pisze:
tak jak pisałem . Wyłacznik na 0 . po właczeniu odrazu zapalaja się dzienne czyli długie . postojowe nie świecą.
jezeli jestes pewny i potrafisz zakodowac swiatla to ja poprosze kontakt do Ciebie :) najlepiej z telefonem i ile taka przyjemnosc kosztuje
lukaszSP
Małopiszący

masz neta przy aucie i kabelek? to zrobie ci to zdalnie
Awatar użytkownika
Mroziu
Zaawansowany forumowicz

Mi takk też kolega przymo z forum zakodował,włącznik na 0 a po przekręceniu kluczyka do pozycji zapłon zapalają się światła do jazdy dziennej.Pozycja włącznika świateł na 1 zapalają się postojówki i świecą łącznie z dziennymi,pozycja włącznika 2 zapalają się światła mijania i gasną dzienne
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

Mroziu pisze:Pozycja włącznika świateł na 1 zapalają się postojówki i świecą łącznie z dziennymi
tego rozumiem przeskoczyc sie nie da....?
Awatar użytkownika
Mroziu
Zaawansowany forumowicz

BeleX pisze:
Mroziu pisze:Pozycja włącznika świateł na 1 zapalają się postojówki i świecą łącznie z dziennymi
tego rozumiem przeskoczyc sie nie da....?
W tej dziedzinie to jestem laik do potęgi entej he he.I nie odpowiem na to pytanie.Tak sie tylko dzieje jak kluczyk jest w pozycji 2- zapłon.Jezeli kluczyk jest w pozycji 1 to dzienne nie swieca a postojowki działaja normalnie.
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

Mroziu pisze:Jezeli kluczyk jest w pozycji 1 to dzienne nie swieca a postojowki działaja normalnie.
ooo super - tego nie wiedzialem - dzieki :)
Awatar użytkownika
Mroziu
Zaawansowany forumowicz

Jezeli kluczyk jest w pozycji 1 to dzienne nie swieca a postojowki działaja normalnie.

Cały czas sie uczymy

A te "stroboskopowe" światła awaryjne są dozwolone ? Przegląd przejdzie ?
lukaszSP
Małopiszący

Mroziu pisze:

Jezeli kluczyk jest w pozycji 1 to dzienne nie swieca a postojowki działaja normalnie.

Cały czas sie uczymy

A te "stroboskopowe" światła awaryjne są dozwolone ? Przegląd przejdzie ?
a ile to roboty zmienic przed przegladem?
ODPOWIEDZ