Witam, kupiłem auto i dowiedziałem się że tego czegoś nie powinno być jak ta gruszka na przewodzie paliwowym. Jaki może mieć z tym związek? Dodam, że mimo pełnego zbiornika paliwa raz nie chciał odpalić. Panów obeznanych w takim temacie proszę o porady.
w dieslach jest często stosowane gdy niema pompy paliwa elektrycznej a jeśli chodzi o założenie to jak najbardziej może być bo ta gruszka działa też jak zaworek zwrotny (nie cofa się paliwo).
V12 znane z BMW 750i miało dawać radość z jazdy, moc, dźwięk i szeroki uśmiech na twarzy bogatego klienta, który miał w nosie średnie spalanie na poziomie 20 l/100 km przy podmuchach wiatru z tyłu.
Uwaga na oszusta *dareke36
Nie dość ze uwalił mi auto to jeszcze skasował za wymianę częśći których nie wymienił. Mam dokumentację! /viewtopic.php?t=18332
Witam. Mało mam wiedzy na temat diesli. Kupiłem niedawno e34 tds. Mój problem polega na tym, iż przy przeszło 20L ropy auto już nie chce odpalić. Przy pełnym baku jeździłem normalnie. Zaczęło mnie zastanawiać duże spalanie. Myślałem, że pompe trzeba ustawić. Dzisiaj nie odpaliłem auta już przy 20L paliwa. Wyczytałem, że wina pompki w baku. Faktycznie, nie chodzi, więc trzeba wymienić, ale....
Zlokalizowałem wyciek paliwa na 4 świecy, czy to wtrysk? Odkręciłem obudowę plastikową. Na prawdę się nie znam. Poniżej foto. Proszę o pomoc w tej sprawie.