[E39] "Pływa" po drodze

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
marmen1983
Małopiszący

Post autor: marmen1983 »

Zgłupiałem!!! Po kilkunastu minutach ostrej jazdy wszystko wróciło do normy :570: Z tego, co się orientowałem, to mam założone jeszcze fabryczne amory, więc na pewno będę je wymieniał skoro już raz była taka sytuacja. Dowiedziałem się jeszcze, że przyczyną "pływania" mogą być wybite tuleje tylnej belki, o których BeleX wspominał. Teraz tylko pytanie, co wymienić w pierwszej kolejności: amory, czy tuleje?!
Rozmawiałem też z kimś, kto również ma problem z tym, że kierownica podczas mrozu ciężko chodzi zaraz po odpaleniu, a później jest dobrze. Podejrzewa pompę wspomagania, więc pytam, czy można tak jeździć, skoro pojawia się to tylko w momencie pierwszych ruchów kiery, czy też raczej zainteresować się wymianą? Mam te auto niecały rok, a średnio raz na dwa tygodnie dowiaduję się czegoś nowego :roll:
marmen1983
Małopiszący

Post autor: marmen1983 »

Amortyzatory wraz z poduszkami z przodu wymienione. Różnicę czuć od razu; także winne "pływania" były właśnie amory. :kolebka:
ODPOWIEDZ