[E34] Zielone 520i by Daku, The end.... :(

Tutaj przedstawiamy galerie byłych autek użytkowników forum BTS
Awatar użytkownika
Daro Siem-ce
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Daro Siem-ce »

Brak jednej śruby w poduszce to niestety ale wcześniejszy właściciel próbował zawias z tjuningować i mu wylatała i nie mógł jej włożyć :mrgreen: a co do lamp przednich BH to zrób je od nowa bo w środku jest za dużo silikonu bezbarwnego co bardzo widać . Zastosuj czarny silikon i tyle aby tylko uszczelnić . Ogólnie widze że dbasz o nią :bmw: . Pozdro
Daku
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Daku »

Daro Siem-ce staram się dbać,choć momentami mam dość,ale gdy na nią spojrzę to mi jakoś przechodzi :smile:

Tak właśnie myślałem,ale nie byłem pewny :grin: lampy muszą poczekać,bo mam kolejny problem,gdy wcisnę mocniej gaz to słyszę takie "buczenie" i dopiero po chwili auto zaczyna się odpychać ale nie tak jak wcześniej.Po prostu zrobiło się mułowate na każdym biegu,czyżby sprzęgło się ślizgało czy może wysprzęglik nie domaga ?

Za pomoc z góry dziękuje :wink:
Pablow
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Pablow »

co do objawów nie pomogę :)

za to podoba mi się co robisz z tym przystaneczkiem :)
oby tak dalej, trzymam kciuki :)

również bardzo dobrze znam ten samochód ;) to chyba Twoja tylna klapa :D

Obrazek
Kamil35
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Kamil35 »

Jakby to było sprzegło czy wysprzęglik to widziałbyś że wchodzi szybciej na obroty a nie przyspiesza,daj sie komuś najlepiej przejechać albo nagraj filmik bo takie wróżenie przez forum,równie dobrze może byc coś z osprzętu jakiś czujnik.
Na benzynie tez buczy?Były przypadki że reduktor z gazu buczał
Daku
Zaawansowany forumowicz

na benzynie nie sprawdzałem,jutro zobaczę.Jechał dzisiaj znajomy mechanik i stwierdził,że to sprzęgło.I rzeczywiście na obroty wchodzi szybciej a jechać za bardzo mu się nie chcę.
Daku
Zaawansowany forumowicz

Sprawdzałem dziś na benzynie jest to samo :( na 99% jest to sprzęgło,więc w najbliższym czasie wpadnie nowy komplet.I mam do was pytanie jakie sprzęgło kupić i na zwrócić uwagę ?

Pablow Dzięki,zobaczymy co czas przyniesie.Poznaje ją i rzeczywiście to moja klapa :grin:

Panowie jeszcze raz dziękuje wam za pomoc :wink:
Kamil35
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Kamil35 »

Sprzegło kup sachsa albo luk'a na co zwrócic uwage to kup cały komplet z dociskiem i łozyskiem oporowym(wyciskowym)
Awatar użytkownika
GERMAN
Maniak forumowy

Post autor: GERMAN »

Moja rada zamów w sklepie zwykły zestaw i do dwu masy bo na 90 % masz zwykłe sprzęgło no chyba że jesteś pewny po ściągnięciu skrzyni jedź do sklepu i kup SACHS :wink: :bmw:
Gdzie się nie schyle tam leżą wentyle
Awatar użytkownika
Ksawer
Maniak forumowy

Post autor: Ksawer »

Jeśli nic nie było wcześniej grzebane to masz dwu masa i kupuj SACHS.Jedno mas był zakładany bardzo rzadko i to w pierwszych rocznikach.
Obrazek
Daku
Zaawansowany forumowicz

Orientowałem się trochę w temacie i e34 bez klimy miały jedno mas a z wersje z klimą dwu mase.Kupie cały nowy komplet Sachsa i wymienię pod koniec Stycznia.Jeszcze raz dzięki za pomoc :wink:
Daku
Zaawansowany forumowicz

Problem został rozwiązany :smile: dziś wpadł nowy komplet sprzęgła i auto dalej śmiga co mnie bardzo cieszy :smile: z auta jestem zadowolony bo zrobiłem ostatnio trochę dłuższą trasę bo aż 600km,i jak dla mnie beta jest wygodna i ekonomiczna,nigdy bym nie przypuszczał,że za 120 zł zrobię 600km.Na wiosne chcę zregenerować układ kierowniczy bo już mnie strzasznie denerwuje :evil:

nowe vs stare
Obrazek
Obrazek
Tak wyglądała bidulka po trasie.
Obrazek

Pozdro :bmw:
Awatar użytkownika
Ksawer
Maniak forumowy

Daku pisze:Orientowałem się trochę w temacie i e34 bez klimy miały jedno mas a z wersje z klimą dwu mase.Kupie cały nowy komplet Sachsa i wymienię pod koniec Stycznia.Jeszcze raz dzięki za pomoc :wink:

Ze zdjęć wynika że jednak dwumasa? :wink:
Obrazek
Daku
Zaawansowany forumowicz

Tak dwu masa,przy jedno masie tarcza sprzęgła jest ze sprężynkami w środku.
Awatar użytkownika
Ksawer
Maniak forumowy

Daku pisze:Tak dwu masa,przy jedno masie tarcza sprzęgła jest ze sprężynkami w środku.
tak tak wiem o tym :wink: dla tego od samego początku na to obstawiałem :cool: najważniejsze że jest już dobrze i dobrą firmę wziąłeś. :bmw:
Obrazek
Daku
Zaawansowany forumowicz

No spoko :wink: przy okazji,dowiedziałem sie że poprzednio była wymieniana tylko tarcza o reszcie ktoś najwidoczniej zapomniał :grin:
Zablokowany