Czyli wszystko o akcyzie, podatkach, ubezpieczeniach, prawie drogowym, porównania modeli, czy warto kupić BMW Exx, gadżety, ciekawostki, historia,nowości itp.
Witam! Chciałbym zasięgnąć u Was porady jakie bmw kupić.
wymagania:
-cena do 10tys zl
-żeby nie zrujnowało finansowo
-żeby można było sie zapakować w 4/5 osób i pojechać na jakąś dłuższą wyprawę
W tej cenie to chyba albo e36 albo e46, diesel lub lpg.. co do diesla to sa tylko te wersje 136KM, ktore odradzaliście ze względu na awaryjność.. jeśli benzyna+lpg to jaki silnik najlepiej? Może macie jakieś inne propozycje??
136konny około 14tys / 150konny okolice 17tys i więcej. Aczkolwiek nie sugerujmy się tylko ceną bo każdy z nas wie jak to z cenami i stanem faktycznym samochodu bywa.
Jeżeli mogę coś doradzić to osobiście zamiast wersji 136km szukałbym 330d m57 (184km) bo wersja m57n (204km) to juz wydatek około 22tys i więcej. (szacunkowo).
2.0d 136km jest raczej słabą motorownią i ma ograniczone możliwości modzenia w przyszłości.
2.0d 150km to juz całkiem inna budowa i tu z mocą w przyszłości nie ma problemu. Same 150km/330nm jest zadowalające, nie mówiąc już o chip-tuningu po którym moc sięga 190km/400nm, i to jeszcze i tak nie koniec, zawsze można zapodać większe turbo.
ziomqq, Pytał o samochód do 10 tyś to nie wyskakujcie z typami 330d i inne takie tym bardziej że jak się domyślam ma to być autko rodzinne więc turas ( kombi )
W tej kasie trudno kupić e46 które będzie miało i dobrą mechanikę oraz blacharkę z reguły jedno wyklucza drugie Dużo łatwiej bedzie e36 turaska w tej kasie sporo łatwiej coś dorwać
German pisze:
W tej kasie trudno kupić e46 które będzie miało i dobrą mechanikę oraz blacharkę z reguły jedno wyklucza drugie Dużo łatwiej bedzie e36 turaska w tej kasie sporo łatwiej coś dorwać
a co do 136km to mogę się też wypowiedzieć ;] autko jest u mnie 2 lata prawie i jak narazie bez większych wkładów oprócz wymiany zawieszenia na własne życzenie
Ostatnio też chepowałem i osiągi są o niebo lepsze a jak dokładnie to dowiem się 30 stycznia na hamowni
Szwagier będzie zadowolony bo to on szukał auta
Niby oryginalny przebieg 230 tys km.. trochę ruda już się pojawia na progu, klapie i błotniku.
Wersja uboga, ale za taką cene nie jest źle