Witam, parę dni temu nagle przestała mi działać regulacja poziomu świateł mijania. Kręcę potencjometrem na desce i nic. Regulatory w lampach na bank dobre, więc to wykluczam. Nie słychać żeby silniczki poziomujące działały podczas kręcenia potencjometrem a i testu nie wykonują. Pytanie, co może być przyczyną? Czy samo poziomowanie ma osobny bezpiecznik ? Chociaż jak sprawdzałem to wszystkie są raczej dobre. Czy mogły paść dwa silniczki na raz ;/ ? Czy to może być po prostu uszkodzony potencjometr? Jak szukać? Gdzie szukać? Jakby co to mam możliwość podpięcia auta pod INPE.
Pozdrawiam
[E39] Regulacja świateł
mnie to sie juz nawet nie chce odpowiadac na takie posty
i tak jak Marcin mowi - wepnij miernik w obie wtyczki od silniczkow i zobacz czy daja napiecie - chociaz to krokowki wiec moze byc ciezko z pomiarem i bedzie potrzebna druga osoba to krecenia potencjometrem w aucie
sprawdz to a potem dopiero szukanie po schematach gdzie to moze znikac
i tak jak Marcin mowi - wepnij miernik w obie wtyczki od silniczkow i zobacz czy daja napiecie - chociaz to krokowki wiec moze byc ciezko z pomiarem i bedzie potrzebna druga osoba to krecenia potencjometrem w aucie
sprawdz to a potem dopiero szukanie po schematach gdzie to moze znikac
...tak znowu sie czepiam...