[E36] 328i MI Limousine od WhuCrew
Cześć ludzie w Nowym Roku!
Bez owijania w bawełne.. Czarna ok 15 stycznia wróciła od lakiernika (została prócz malowania wypolerowana). Od tego czasu wyjechała z własnego garażu trzy razy na wizyty w garażu szwagra. W tym czasie zajmowałem się składaniem wszystkiego do kupy, oczywiście wszystko po bożemu Czeka mnie teraz znów wiele różnych pierdoł do opanowania i uzupełnienia lub wymiany . Ale to wszystko raczej na wiosnę bo z racji tego ,że zakupiłem inny dailycar po prostu czarnej z garażu bez dobrej pogody już nie wyciągam
Z grubszych rzeczy mam do wymiany drzwi kierowcy (świeżo wymalowane i wypolerowane) przez co pozbędę się już do końca poważnej zgnilizny raz na zawsze:
Choć nie miałem takiej doraznej potrzeby zakupiłem okazjonalnie takie oto !nowe! cudo:
Jest to fabrycznie nowa przekładnia kierownicza ZF dedykowana do e46 Ma dwie zalety: Pierwsza to taka ,że jest nowa i wkońcu po jej zamontowaniu będę miał na wiele lat spokój z przekladnią a druga to taka ,że ma przełożenie 3,1 w stosunku do 3,7 w e36
Oprócz tego dziś zakończyłem pierwszy etap montowania PDC:
Stronę elektryczną zostawiam sobię raczej na wiosne kiedy z dróg zniknie już śnieg, sól i woda.
Po tym wszystkim czarna trafiła na bezdotykową myjnie i nim ją schowałem do garażu pstrykło się pare aktualnych fotek:
Na dziś tyle Pozdrawiam Was
Bez owijania w bawełne.. Czarna ok 15 stycznia wróciła od lakiernika (została prócz malowania wypolerowana). Od tego czasu wyjechała z własnego garażu trzy razy na wizyty w garażu szwagra. W tym czasie zajmowałem się składaniem wszystkiego do kupy, oczywiście wszystko po bożemu Czeka mnie teraz znów wiele różnych pierdoł do opanowania i uzupełnienia lub wymiany . Ale to wszystko raczej na wiosnę bo z racji tego ,że zakupiłem inny dailycar po prostu czarnej z garażu bez dobrej pogody już nie wyciągam
Z grubszych rzeczy mam do wymiany drzwi kierowcy (świeżo wymalowane i wypolerowane) przez co pozbędę się już do końca poważnej zgnilizny raz na zawsze:
Choć nie miałem takiej doraznej potrzeby zakupiłem okazjonalnie takie oto !nowe! cudo:
Jest to fabrycznie nowa przekładnia kierownicza ZF dedykowana do e46 Ma dwie zalety: Pierwsza to taka ,że jest nowa i wkońcu po jej zamontowaniu będę miał na wiele lat spokój z przekladnią a druga to taka ,że ma przełożenie 3,1 w stosunku do 3,7 w e36
Oprócz tego dziś zakończyłem pierwszy etap montowania PDC:
Stronę elektryczną zostawiam sobię raczej na wiosne kiedy z dróg zniknie już śnieg, sól i woda.
Po tym wszystkim czarna trafiła na bezdotykową myjnie i nim ją schowałem do garażu pstrykło się pare aktualnych fotek:
Na dziś tyle Pozdrawiam Was
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
Tak , Kamilu jest p&pKamil35 pisze:Jak zwykle super sie prezentuje,przekładnia pasuje p&p?
No taka mała odmiana na zimę, to i tak dobrze ,że powstrzymałem się od żółtych halo. A drugi powód to taki,że jedna z soczewek uległa awarii podczas stłuczki i jestem na etapie poszukiwania ładnej bosch-ki (samego szkła) z całym slizgiem kierunkuAlexof pisze:A ja się pytam gdzie ten żółtek z przodu się tu wkradł !
Dobry sedan!
No chyba nie jest tak zle co?
No Głodzio myślę, że to dobry mod choćby ze względu na przełożnie, przyda się przy lataniu po górskich serpentynach nie? A co do defektów przekładni to niekończący się temat w e36 i temu zdecydowałem się na nową...Głodek pisze:Super działasz
podobno przekładnia pasi na 100% ,chyba na wiosne tez wsadzę z e46 bo mogę mieć taką
tydzień temu zmieniłem u siebie przekładnie z e36 i chyba miała jakis defekt bo nie odbija mi kiera
No najważniejsze to się właśnie nie spieszyć...slawekb pisze:no pięknie powoli i wszystko się uda zdziałać
Dziękujemarcin94 pisze:ładny sedan
No ja takich opini nie czytałemPRIMO pisze:ciekaw jestem czy przekładnia pasuje, ja słyszałem opinie że w E46 jest dłuższa.
Powiem ci ,że jest nawet lepiej bo jest wypolerowanaAMI E46 pisze:Super wygląda i znowu cieszy oko
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..