[E46] BMW E46 316Ti Compact

Tu zamieszczamy fotki i szczegółowy opis naszych beemek
AMI E46
Zaawansowany forumowicz

Post autor: AMI E46 »

Malaj pisze:Musi być niżej :)
Dzidek pisze:Zdecydowanie nizej :)
i będzie niżej :)
Planowałem na wiosnę kupić gwint mts, ale parę osób przekonało mnie kupna lepszego sprzętu wiec muszę szporować :mrgreen:
A biorąc pod uwagę to że w połowie roku zmieniam stan cywilny :573: za dużo wolnej kasy to mieć teraz nie będę.
Ale porządna gleba to kwestia czasu :bmw:
xardax
Małopiszący

Post autor: xardax »

sedan dalej u mnie i ma się dobrze ; )
myślę nad tym żeby za jakiś czas ruszyć z swoim tematem :bmw:

# Ładnie siadły te buciki :br:
Awatar użytkownika
KOWAL
Zaawansowany forumowicz

Post autor: KOWAL »

AMI E46 pisze: Planowałem na wiosnę kupić gwint mts, ale parę osób przekonało mnie kupna lepszego sprzętu wiec muszę szporować :mrgreen:
Ja tam w swojej "już byłej" 316tce miałem 2 lata MTSa z przodu i nie narzekałem, miał się dobrze i przyjemnie mi się na nim jeździło...nie było z nim żadnych problemów.
Do swojej obecnej również planuję kupić MTSa, wg mnie to dobry gwint w dobrej cenie, nie jeżdżę wyczynowo więc do turlania mi wystarczał. Pozdrawiam :bmw:
Obrazek
AMI E46
Zaawansowany forumowicz

KOWAL pisze:Ja tam w swojej "już byłej" 316tce miałem 2 lata MTSa z przodu i nie narzekałem, miał się dobrze i przyjemnie mi się na nim jeździło...nie było z nim żadnych problemów.
Do swojej obecnej również planuję kupić MTSa, wg mnie to dobry gwint w dobrej cenie, nie jeżdżę wyczynowo więc do turlania mi wystarczał. Pozdrawiam :bmw:

jedni mówią tak jak Ty,drudzy narzekają ze po 2 przestawieniu niema gwintu,ze marna jakość, kwestia przemyślenia jeszcze decyzja nie podjęta ,i tak wszystko wyjdzie w praniu.
Awatar użytkownika
Kaper
Maniak forumowy

Post autor: Kaper »

zależy czego oczekujesz od gwintu... jeśli ma być tylko niżej i nie walisz 100 tysięcy kilometrów rocznie to bierz mts... Ja tylko dodam, że jeździłem na nówce Tat (ta sama półka co mts) i byłem zadowolony a potem jeździłem na 6 letnim H&R i mimo wieku HR były zdecydowanie twardsze i 'wygodniejsze'.

Co do koła to całkiem ok ale ja bym kombinował by ta felga była ciemniejsza (sam rotor ciemniejszy ? albo cała felga lekko grafitowa)

Lampy przednie nie podobają mi się wogle :wink:
Obrazek
whucrew
Maniak forumowy

Post autor: whucrew »

Koła są super! Gwint, dystans , negatyw i gotowe :wink:
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
AMI E46
Zaawansowany forumowicz

Koła są super! Gwint, dystans , negatyw i gotowe :wink:
I tak też się stanie, tylko ogarnę troszkę kaski :)

Ale i tak mój Compi nie będzie taką perełka jak Twoja Czarna :cry:
AMI E46
Zaawansowany forumowicz

Kaper pisze:zależy czego oczekujesz od gwintu... jeśli ma być tylko niżej i nie walisz 100 tysięcy kilometrów rocznie to bierz mts... Ja tylko dodam, że jeździłem na nówce Tat (ta sama półka co mts) i byłem zadowolony a potem jeździłem na 6 letnim H&R i mimo wieku HR były zdecydowanie twardsze i 'wygodniejsze'.

Co do koła to całkiem ok ale ja bym kombinował by ta felga była ciemniejsza (sam rotor ciemniejszy ? albo cała felga lekko grafitowa)

Lampy przednie nie podobają mi się wogle :wink:
Kaper'ku koło zawsze można poprawić, takie kupiłem takie przymierzyłem.

A co do lamp- kwestia gustu jeden lubi to drugi tamto :) mi się podoba tak
Dante182
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Dante182 »

Z gwintem dobrze bym sie zastanowil ;) Jesli faktycznie nie zamierasz miec auta X lat i nie robisz duzych przebiegow to szkoda pakowac cos markowego. Z drugiej strony zawsze taki zestaw mozesz wyciagnac i sprzedac a chetnych jest sporo. Sam mialem taki dylemat ale wkoncu zdecydowalem sie na zestaw KONI STR.T i springi H&R. Nie ma taczki, jest sztywno a zarazem komfortowo :P
AMI E46
Zaawansowany forumowicz

Witam wszystkich po dość długiej przerwie, czasu mało,kasy jeszcze mniej, ale o brzydala trzeba dbać.
Od ostatniej wizyty zostały zrealizowane kolejne założenia na ten rok, co bardzo mnie cieszy bo poprawiły troszkę wygląd compiego.
A mianowicie:
wpadły dystanse na tył 25mm i zaczęło odzierać o nadkole, wiec wybrałem się do znajomego warsztatu ( jedyny do jakiego jeździ compi) na ustawienie negatywu.
Przy okazji zostały wymienione filtry: powietrza, kabinowy, oleju + olej mobil1.
3 stopnie negatywu nie pomogły bo odzierało dalej, rozwiązaniem były gumy w sprężynach, teraz jest miodzio.\
to na tyle, Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia na drogach.

dystanse takie jak te (to sa 15mm które sa teraz na przedniej osi)
Obrazek

było:
Obrazek
jest:
Obrazek
tył wygląda teraz tak:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
KOWAL
Zaawansowany forumowicz

Post autor: KOWAL »

Ładnie AMI E46, dystanse zawsze na plus !!!

a co do kół to jak czasami przytrą to też jest fajnie :twisted:
Obrazek
PRIMO
Przyjaciel klubu

Post autor: PRIMO »

rozwalisz blotniki i bedzie ruda po zimie :/ załóż węższa opone albo załóż mniejszy dystans,ewentualnie zroluj rant nadkoli ;) niewiem poco leciałes odrazu z 25mm na tył skoro nie ma srogiej gleby i konkret naciągu... :/ Ami troche od dupy strony zaczynasz ze spasowaniem koła...
NO SPEED NO FUN ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Ciapek540
Zaawansowany forumowicz

Post autor: Ciapek540 »

Żadna ruda nie wyskoczy ;) Nie panikujcie, sam objeździłem rok z przycierającymi kołami i jakoś nic się nie stało. Zroluj nadkola, naciągnij węższą oponę, większe gleba i będzie ogień :)
^^
AMI E46
Zaawansowany forumowicz

panowie , ale problem z odzierającymi nadkolami jak już pisałem jest rozwiązany.
To załatwiło sprawę:
Obrazek
PRIMO, wiem,ale jestem przed weselem i goni mnie z kasą.
Chcę żeby już teraz jakoś to wyglądało.
PRIMO
Przyjaciel klubu

Post autor: PRIMO »

marcin94 pisze:Żadna ruda nie wyskoczy ;) Nie panikujcie, sam objeździłem rok z przycierającymi kołami i jakoś nic się nie stało. Zroluj nadkola, naciągnij węższą oponę, większe gleba i będzie ogień :)
spójrz na zdjecie to nie obciera tylko bedzie walic o wew. rant...
Ciśnie Cie z kasa to po co taki wielki dystans :/ po co wogóle narazie dystans jak nie ma gleby itd :/
Te gumy to rozwiązanie rodem od "Mirka handlarza" :/
Czasem warto poczekać niż sie podpalać byle by był jakiś progres...
NO SPEED NO FUN ;)
Obrazek
ODPOWIEDZ