[E39] Dodatkowe zabezpieczenie przed złodziejem

Czyli wszystko co dotyczy elektryki w naszych BMW!
lukaszSP
Małopiszący

[E39] Dodatkowe zabezpieczenie przed złodziejem

Post autor: lukaszSP »

Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad jakimś zabezpieczeniem. Odcięcie zapłonu lub pompy itd....
Myślałem o takim czymś http://allegro.pl/bezobslugowa-blokada- ... 46637.html
ewentualnie o sensorowym zabezpieczeniu. http://allegro.pl/multiblok-sensorowa-b ... 95372.html

macie jakieś inne pomysły lub spostrzeżenia na temat owych zabezpieczeń.
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

Post autor: BeleX »

bede w domu to moge Ci podac namiary do kolesi ktorzy zakladali cos takiego u mnie w samochodzie...

obejscie pompy czy czegos podobnego to zadne obejscie...odpalic pompe na krotko to 3 min roboty z akumulatorem z tylu

musi byc cos odnosnie elektroniki itd

zadne dodatki do kluczy itd...to musi dzialac bez zadnego dodatku...bo jak czegos nie wezmiesz ze soba to nie uruchomisz samochodu
...tak znowu sie czepiam...
lukaszSP
Małopiszący

a u ciebie to na jakiej zasadzie działa?Jak cos to napisz na PW
Wujek Lollipop
Małopiszący

Post autor: Wujek Lollipop »

Ja mam blokadę elektroniki i spisuje się super :)
lukaszSP
Małopiszący

Wujek Lollipop pisze:Ja mam blokadę elektroniki i spisuje się super :)
na jakiej zasadzie??
Wujek Lollipop
Małopiszący

Przeciez ja tego tutaj nie napisze bo zaraz z autem sie pozegnam :)
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

teraz jak juz powiedzialem znajomym ze maja szukac w elektronice to juz nie ma znaczenia co masz zalozone
lukaszSP
Małopiszący

Wujek Lollipop pisze:Przeciez ja tego tutaj nie napisze bo zaraz z autem sie pozegnam :)
ja nie chce wiedziec jak uzbrajasz co i gdzie wciskasz tylko na jakiej zasadzie to ci dziala
Wujek Lollipop
Małopiszący

ja nie chce wiedziec jak uzbrajasz co i gdzie wciskasz tylko na jakiej zasadzie to ci dziala
Blokada aktywuje się przy otwarciu drzwi na włączonym silniku i mam 10 sekund czasu na autoryzacji, wyłączenie i włączenie stacyjki po 15 sekundach powoduje aktywację trybu antyporwania :)
lukaszSP
Małopiszący

Czyli takie trochę utrudnienie, Bo za każdym razem jak otworzysz drzwi to masz np 10 sekun na wciśnięcie przycisku. Z moja babą to nie przejdzie.

Znalazłem innny patent.
Przekaźnik czasowy z kontaktronem. Tzn. Złodziej może odpalić auto ale tylko np. na 10 sekund. po czym auto gaśnie. Przed odpaleniem auta trzeba w dane miejsce przejechać magnesem i odpalić auto.
Wujek Lollipop
Małopiszący

lukaszSP pisze:Czyli takie trochę utrudnienie, Bo za każdym razem jak otworzysz drzwi to masz np 10 sekun na wciśnięcie przycisku. Z moja babą to nie przejdzie
to nie problem bo mozna kupic bez tej opcji tylko antyporwanie albo nie podłączac kabla to czujników drzwiowych i to wszystko.
lukaszSP pisze:nalazłem innny patent.
Przekaźnik czasowy z kontaktronem. Tzn. Złodziej może odpalić auto ale tylko np. na 10 sekund. po czym auto gaśnie. Przed odpaleniem auta trzeba w dane miejsce przejechać magnesem i odpalić auto.
to pozwól że przytoczę co napisał nasz kolega:

Kod: Zaznacz cały

zadne dodatki do kluczy itd...to musi dzialac bez zadnego dodatku...bo jak czegos nie wezmiesz ze soba to nie uruchomisz samochodu
Glodek
Maniak forumowy

Post autor: Glodek »

Można mieć bez żadnych dodatków ,ja tak mam

PS; Lewą ręką łapiesz lewe ucho ,druga dotykasz czubek nosa ,i koniecznie uśmiechnąć się do wstecznego lusterka ,Pali i cieszymy sie jazdą
uuuupppsss zdradziłem mój patent
Obrazek
lukaszSP
Małopiszący

Wujek Lollipop pisze:

Kod: Zaznacz cały

proste. jak czegos nie przytkniesz do czegos to nie odpalisz auta. co w tym dziwnego :lol: .

Jak kluczyków od auta nie zabierzesz to też auta nie odpalisz. Wieszasz coś przy kluczyka i po sprawie
Awatar użytkownika
BeleX
Maniak forumowy

"to cos przy kluczach" to w 90% magnesik...ktory wyciera ciagle to samo miejsce...i w koncu bedzie je widac nawet jak to bedzie gdzies przy desce albo na tunelu...lepiej miec sam kluczyk i wiedziec co zrobic bedac w samochodzie

podobnei sytuacja ma sie z przyciskami ktore sa schowane w mieszkach skrzyni biegow...po 3-4 mc-ach doskonale widac gdzie ten przycisk jest
Ostatnio zmieniony 2015-03-25, 13:37 przez BeleX, łącznie zmieniany 1 raz.
lukaszSP
Małopiszący

Głodek pisze:Można mieć bez żadnych dodatków ,ja tak mam

PS; Lewą ręką łapiesz lewe ucho ,druga dotykasz czubek nosa ,i koniecznie uśmiechnąć się do wstecznego lusterka ,Pali i cieszymy sie jazdą
uuuupppsss zdradziłem mój patent
czy to jest takie śmieszne??? Chyba ci nigdy nie ukradli auta i nie wiesz jak to jest jak chcesz jechać do pracy a tu nie mama auta pod blokiem.
Ja wiem jak to jest bo juz mi raz ukradli auto. Wiec zanim coś napiszesz to zastanów sie trochę :razz: .
ODPOWIEDZ