Cześć kupując moją 318d nie wiedziałem że zestaw audi jest na naprawdę słabym poziome w starym oplu był lepszy naprawdę Wiec pomysł taki że muzyka ma być przyjemna tylko dla moich uszu a nie pieszych chciałbym dać dobre głosniki do przodu do tego tweeterki ze wzamcniaczem pod orginalne radio bussines cd no i pytanka
Jakie głosniki , wzmacniacz ??
Jak podepnąć wzmacniacz do ori radia ??
Czy da się uniknąć wycinanie blachy w drzwiach taka chirurgia mnie przeraza
No i jaki koszt wytłumienia drzwi spróbowałbym oczywiście sam jako żę lubię troche pogrzebac metoda prób i błedów Chodz mały pordanik najlepiej video po polsku by sie przydał
Licze na waszą pomoc autko w sedanie , jesli chdzi o budrzet to ok 800 zł ale nie przerażają mnie drozsze oferty najwyzej dozbieram
[E46] Car Audio na ori radiu tylko przód pytanka :p
Napewno wytłumienie drzwi da duży efekt całego grania
Oto poradnik: http://www.strefatestow.pl/wygluszenie- ... mochodzie/
Co do głośników to już wszystko zależy jakiej muzyki słuchasz czego oczekujesz od nich no i jaki budżet 800 zł styknie na głośniki + wzmak ale będziesz pewnie musiał coś dorzucić do tego
Do ori radia podpinasz konwenter syganłu tylko że jest pewien z tym problem jeśli kupisz tani to napewno to nie będzie dobrze grało najlepiej wyrwać wzmaka ori od BMW HK i spokojnie uciągnie głośniki i do tego jakiś mały subik da rade wrzucić
Co do cięcia blachy jeśli będziesz chciał duże woofery to napewno musisz rzeźbić )
Oto poradnik: http://www.strefatestow.pl/wygluszenie- ... mochodzie/
Co do głośników to już wszystko zależy jakiej muzyki słuchasz czego oczekujesz od nich no i jaki budżet 800 zł styknie na głośniki + wzmak ale będziesz pewnie musiał coś dorzucić do tego
Do ori radia podpinasz konwenter syganłu tylko że jest pewien z tym problem jeśli kupisz tani to napewno to nie będzie dobrze grało najlepiej wyrwać wzmaka ori od BMW HK i spokojnie uciągnie głośniki i do tego jakiś mały subik da rade wrzucić
Co do cięcia blachy jeśli będziesz chciał duże woofery to napewno musisz rzeźbić )
Czyli wzmak od HK myśle że dało by rade ogarnąć on się poprostu podpina pod ori radio czy trzeba kombinowac ?? gdzie jest zamontowany ten wzmak od HK ?? To jakby jeszcze jakie głosniki wsadzić do tych drzwi ?? Jakbym się zdecydował na wycięcie tej bleachy to jak to wygląda pożniej z korozją mam obawy że to może zaszkodzić ??
- Przemo
- Zaawansowany forumowicz
- Kontakt:
Białuś92, widać że nie bardzo ogarniasz temat, więc najprostsza rada.
Kup dobrej firmy głośniki przód w ori rozmiarze plus syczki i zwrotnica.Do tego dobre radio, okablowanie, wzmak, skrzynka +głośnik. zamontuj p&p
bez żadnych wycinanek blach i innych kombinacji. Jedynie przylutowanie kabelków od głośników w fabryczną instalację.Do 1tys. zł myślę, że się zmieścisz. Żeby jako tako grało
A jeśli czujesz się na siłach- wpisz w googlach jest mnóstwo informacji i zdjęć krok po kroku na temat CA.(czyt. zrób to sam.)
Kup dobrej firmy głośniki przód w ori rozmiarze plus syczki i zwrotnica.Do tego dobre radio, okablowanie, wzmak, skrzynka +głośnik. zamontuj p&p
bez żadnych wycinanek blach i innych kombinacji. Jedynie przylutowanie kabelków od głośników w fabryczną instalację.Do 1tys. zł myślę, że się zmieścisz. Żeby jako tako grało
A jeśli czujesz się na siłach- wpisz w googlach jest mnóstwo informacji i zdjęć krok po kroku na temat CA.(czyt. zrób to sam.)
Zapraszam do mojej Galerii
http://bts-bmw.pl//viewtopic.php?p=224761#224761
Bawarskie Zakłady Motorowe
http://bts-bmw.pl//viewtopic.php?p=224761#224761
Bawarskie Zakłady Motorowe
Dzięki za porady moja jedyna przygoda z car audi to w golfie gdzie wrzucilem wzmacniacz , radio i głośniki , ale lubię pogłębiać wiedzę i mam nadzieje że z czasem będe bardziej ogarnięty z tematem
A tak poza tym odwiedziłem salonik car audio w Chorzowie doradziłem się pana i tak oto zakupiłem głosniki Morela Maximo za 500 zł do tego maty wygłuszające i dystanse za 300 zł podobne one bez wzmacniacza chodzą całkiem dobrze przy wygłuszonych drzwiach doradzono narazie bez wzmaka wiec dam rade ogarnć to ewentualnie dokupić wzmacniacz i poprostu połaczyć go przez konwenter RCA bo podobno przy tej kwocie sprzetu nie pogarsza wcale dzwieku , w sobote bede zaczynał prace o ile bedzie pogoda i checi to zdam relacjie jak sprzet się sprawuje
A tak poza tym odwiedziłem salonik car audio w Chorzowie doradziłem się pana i tak oto zakupiłem głosniki Morela Maximo za 500 zł do tego maty wygłuszające i dystanse za 300 zł podobne one bez wzmacniacza chodzą całkiem dobrze przy wygłuszonych drzwiach doradzono narazie bez wzmaka wiec dam rade ogarnć to ewentualnie dokupić wzmacniacz i poprostu połaczyć go przez konwenter RCA bo podobno przy tej kwocie sprzetu nie pogarsza wcale dzwieku , w sobote bede zaczynał prace o ile bedzie pogoda i checi to zdam relacjie jak sprzet się sprawuje