Zastanawiam się nad kupnem i wymianą szyby przedniej.Wybrać zamienniki czy czy orginalną używkę ?
Moja szyba ma pełno mikro odprysków,niby to w jeździe nie przeszkadza ale jak się jedzie pod słońce to juz jest trochę meczące.W serwisie nowa szyba w granicach 1400 zł,używki są w różnych cenach jak sami wiecie.Więc co zrobić ... ?
[E39] Przednia szyba
[E39] Przednia szyba
[you] uważaj na przejeździe bo Mroziu jedzie
nie ma sensu placic za ori szybe...jedz do specow od wymiany szyb to Ci powiedza co i jak za jaka cene
uzywki zostaw w spokoju bo szybe powinno sie wstawiac tylko raz do auta....
ja bym raczej polecil Pilkingtona i to nie najtanszego...do tego nowe uszczelki ori od bmw
wszystko tez zalezy czy masz czujnik od wycieraczej jak np ja...wtedy cena w gore bo czujnik jest z zwykle z szyba
wiem ze to przekladaja ale to zalezy od warsztatu...podobnie jest z naklejkami od rejestracji
kolejna rade jaka Ci dam...nie wybieraj najtanszego warsztatu - odwiedz ze 3 i wybierz takiego ktory wyda Ci sie sensowny...zeby potem nie bylo ze masz zalana deske albo inne moduly...lepiej doplacic nawet 100 i miec jakosc a nie problem
poszukaj sobie montera:
http://www.pilkington.com/pl-pl/pl/auto ... otoryzacji
uzywki zostaw w spokoju bo szybe powinno sie wstawiac tylko raz do auta....
ja bym raczej polecil Pilkingtona i to nie najtanszego...do tego nowe uszczelki ori od bmw
wszystko tez zalezy czy masz czujnik od wycieraczej jak np ja...wtedy cena w gore bo czujnik jest z zwykle z szyba
wiem ze to przekladaja ale to zalezy od warsztatu...podobnie jest z naklejkami od rejestracji
kolejna rade jaka Ci dam...nie wybieraj najtanszego warsztatu - odwiedz ze 3 i wybierz takiego ktory wyda Ci sie sensowny...zeby potem nie bylo ze masz zalana deske albo inne moduly...lepiej doplacic nawet 100 i miec jakosc a nie problem
poszukaj sobie montera:
http://www.pilkington.com/pl-pl/pl/auto ... otoryzacji
...tak znowu sie czepiam...
Wiem jak to jest z używkami i zamiennikami.Wiadomo że jak już zamiennik to z górnej pułki.Szybę mam bez czujnika Osłonę szyby(uszczelkę) założyłem w zeszłym roku - orginalną z serwisu bo stara już była z fatygowana.Tylko zawsze mnie martwi,zastanawia jedna rzecz,przy sprzedaży auta kupujący zwraca uwagę na szyby,ja też tak zrobiłem mimo tego że auto jest od znajomego.Co wtedy powiedzieć kupującemu ? Z resztą co tu mówic,wszyscy wiemy o co chodzi
[you] uważaj na przejeździe bo Mroziu jedzie