[E46] by szczepciu
-
- Zaawansowany forumowicz
Pare zdjęć z montażu IC
stary vs. nowy (jak widać najlepsze lata ma już za sobą
przymiarka
Efekt końcowy (tak, zderzak nadaje sie do kompleksowej naprawy )
Sorry za jakość zdjęć ale przy dzisiejszym palniku z nieba nawet aparat nie dawał rady
Korzystając z okazji wrzuce filmik bo mam problem. Otóż, po wymianie IC podczas jazdy powyżej 2 tys. obrotów pojawia sie masakryczny dźwięk. Może ktoś spotkał się z czymś takim, nie wiem nieszczelny któryś wąż albo za słabo skręcone opaski i łapie lewe powietrze Słychać to w 3 i 17 sekundzie filmu. Jutro bedziemy szukać przyczyny ale może ktoś z kolegów miał podobny problem
http://youtu.be/_qxLB2xVyM8
Za wszelkie podpowiedzi dzięki
stary vs. nowy (jak widać najlepsze lata ma już za sobą
przymiarka
Efekt końcowy (tak, zderzak nadaje sie do kompleksowej naprawy )
Sorry za jakość zdjęć ale przy dzisiejszym palniku z nieba nawet aparat nie dawał rady
Korzystając z okazji wrzuce filmik bo mam problem. Otóż, po wymianie IC podczas jazdy powyżej 2 tys. obrotów pojawia sie masakryczny dźwięk. Może ktoś spotkał się z czymś takim, nie wiem nieszczelny któryś wąż albo za słabo skręcone opaski i łapie lewe powietrze Słychać to w 3 i 17 sekundzie filmu. Jutro bedziemy szukać przyczyny ale może ktoś z kolegów miał podobny problem
http://youtu.be/_qxLB2xVyM8
Za wszelkie podpowiedzi dzięki
-
kope lat koledzy i koleżanki na wstępie przepraszam, że dawno tu nie pisałem ale są sprawy ważne i ważniejsze :wstyd: tak touring wyglądał 6 września zeszłego roku
po tym dniu był remont mieszkania więc kasiurki na auto za bardzo nie było. Potem przyszła zima... na szczęście szybko minęła
Zaczynamy sezon 2015!
W pierwszej kolejności przyszedł czas na serwis olejowy - wybór oliwy na ten rok to SHELL HELIX ULTRA ECT 5W30, jakiejś specjalnej różnicy nie odczułem w stosunku do zeszłorocznego valvoline, przy okazji wymieniony został czujnik poziomu oleju
po prawej stary zamiennik (który tak poza tym działał jakieś pół dnia )
wpadł też filtr powietrza PIPERCROSS (10KM więcej ) cena taka sama jak papierowy (kupiony w INTER-CARS) grzechem byłoby nie sprawdzić
stary VS. nowy
od kolegi z BMW-SPORT udało mi sie kupić lampe tylną bo stara pęknięta nie wyglądała już za ciekawie
już na aucie
resztą lamp też bede musiał sie zająć bo widać dużą różnice
wkładka lampy też zasłużyła na emeryture
a tu nowa
to tyle z pierdółek, sorry za tasiemca mam jeszcze kilka niespodzianek ale to w najbliższym odcinku
po tym dniu był remont mieszkania więc kasiurki na auto za bardzo nie było. Potem przyszła zima... na szczęście szybko minęła
Zaczynamy sezon 2015!
W pierwszej kolejności przyszedł czas na serwis olejowy - wybór oliwy na ten rok to SHELL HELIX ULTRA ECT 5W30, jakiejś specjalnej różnicy nie odczułem w stosunku do zeszłorocznego valvoline, przy okazji wymieniony został czujnik poziomu oleju
po prawej stary zamiennik (który tak poza tym działał jakieś pół dnia )
wpadł też filtr powietrza PIPERCROSS (10KM więcej ) cena taka sama jak papierowy (kupiony w INTER-CARS) grzechem byłoby nie sprawdzić
stary VS. nowy
od kolegi z BMW-SPORT udało mi sie kupić lampe tylną bo stara pęknięta nie wyglądała już za ciekawie
już na aucie
resztą lamp też bede musiał sie zająć bo widać dużą różnice
wkładka lampy też zasłużyła na emeryture
a tu nowa
to tyle z pierdółek, sorry za tasiemca mam jeszcze kilka niespodzianek ale to w najbliższym odcinku
-
jak zwykle poślizg przy aktualizacji tematu... a więc tak, mechanik zrobił co trzeba było. Dymy poszły z alternatora więc wpadł nowy poza tym autko zostało obejrzane od strony mechanicznej i nic nie stanowiło przeszkody żeby zrobić małą wycieczke. W sumie 2000km bez żadnej niespodzianki no to wrzucam pare zdjęć jeszcze ze świąt jak widać setup zimowo-letni
śląski akcent na podlasiu
jak widać nowe buciki to styling 162, jestem bardzo zadowolony bo w zasadzie komfort sie nie zmienił a wizualnie jest duuuużo lepiej. Na dniach wpadnie też kit bo leży już z dobry miesiąć w piwnicy i sie tylko kurzy
pare aktualnych zdjęć jak ten mój wozik wygląda
śląski akcent na podlasiu
jak widać nowe buciki to styling 162, jestem bardzo zadowolony bo w zasadzie komfort sie nie zmienił a wizualnie jest duuuużo lepiej. Na dniach wpadnie też kit bo leży już z dobry miesiąć w piwnicy i sie tylko kurzy
pare aktualnych zdjęć jak ten mój wozik wygląda
-
w końcu wpadły springi opóźniło sie to przez gips na nodze Ogromne podziękowania dla spirit88 za pomoc!!!! Trzeba przyznać że jak zrobi sie samemu to satysfakcja jest co najmniej 2 razy większa Przy okazji wymiany wpadły też nowe gumy i łożyska amortyzatorów. Pare fotek jak wyglądało wcześniej
a tak wygląda na chwile obecną. Teraz pytanie do bardziej ogarniętych: czy nie powinien przód siąść niżej?? Zaznaczam że springi to AP -40/-30 z silesia-parts chociaż zamówiłem -40/-20. Tył siadł o jakieś 2cm a przód o 1,5cm tylko, co mi sie zbytnio nie podoba.. Może jeszcze się ułożą?
sorry za jakość zdjęć ale nic lepszego nie miałem pod ręką...
a tak wygląda na chwile obecną. Teraz pytanie do bardziej ogarniętych: czy nie powinien przód siąść niżej?? Zaznaczam że springi to AP -40/-30 z silesia-parts chociaż zamówiłem -40/-20. Tył siadł o jakieś 2cm a przód o 1,5cm tylko, co mi sie zbytnio nie podoba.. Może jeszcze się ułożą?
sorry za jakość zdjęć ale nic lepszego nie miałem pod ręką...