Szukałem właśnie skrzynek żeby wsadzić w te wnęki w bagażniku (nad akumulator i naprzeciw) ale są chyba tylko do wersji touring...
dobra radaPiet pisze:Mroziu, zainwestuj w dobry subik do bagażnika do tego jakiś wzmacniacz i ładnie to wystroić i będie cyc malina 500-600 zł i masz sub z wzmakiem
BeleX pisze:dobra radaPiet pisze:Mroziu, zainwestuj w dobry subik do bagażnika do tego jakiś wzmacniacz i ładnie to wystroić i będie cyc malina 500-600 zł i masz sub z wzmakiem
prawda jest taka ze ...jak wystroisz dobrze ze to mozesz wsadzic nawet 10000W i nie bedzie trzeslo szybami...tylko nie na ucho...tylko wystroic sprzetem np oscyloskopem co BARDZO polecamrobilem w paru samochodach i efekt przechodzil oczekiwania wlascicieli
akurat tego jbla co maja koledzy to nie polecam...on sie wg mnie bardziej do halasu nadaje
( bez obrazy...ale jakoscia grania to on nie grzeszy )
szukal bym szybkiej 20 max 25cm srednicy bo do tego sa duzo mniejsze skrzynie...do 20cm glosnika potrzebujesz skrzynie doslownie 8 litrow...do 30 tak jak koledzy w zamknietej min 40...otwarta wchodzimy pod 70-80 litrow zeby to zestroic
ile ma isc na to kasy..zebym wiedzial co polecac
jeszcze zapytam...masz w aucie skory czy szmatka jak u mnie ? bo jak masz skore to bedzie problem ze slabym subem
ps kiedy i gdzie sie ustawiamy na odsluchanie car audio ?
pod warunkiem ze dasz dwa takie subki ...bo w kufer jak dasz np w ten boczek sciagany suba to tylko klapa bedzie latac ale to nie zagra...bo tam jest duzo wytlumieniaMroziu pisze:BeleX, jeżeli skóra i moja duza butla 80 litrów maja być problemem w dobrze skrzyni to moze nie na daremno gosciu w car audio polecal subki 20cm pod fotele
Ja jestem zdanie zeby nic nie wyrzucac i nie przycinac,,subek w miejsc kola fajna sprawa-a gdzie kolo zapasowe hmm ?BeleX pisze:pod warunkiem ze dasz dwa takie subki ...bo w kufer jak dasz np w ten boczek sciagany suba to tylko klapa bedzie latac ale to nie zagra...bo tam jest duzo wytlumieniaMroziu pisze:BeleX, jeżeli skóra i moja duza butla 80 litrów maja być problemem w dobrze skrzyni to moze nie na daremno gosciu w car audio polecal subki 20cm pod fotele
dwie 20 dadza rade - do basu musi byc powierzchnia...dwa glosniki 20 maja i tak mniejsza powierzchnie niz jeden 30 cm...ale taka juz jest matematyka(2x20-> 628/ 1x30 - 706 )
ale patrzac na twoj kufer wielkiego wyboru nie maszta butla zabiera za duzo...chyba ze wsadzisz suba w kolo wtedy wejdzie 30 cm
Obrazek
ja od dwoch lat smigam bez kola...jeszcze nie bylo potrzebne a po miescie jak sie jezdzi to i tak zawsze mozna po kogos zadzwonic...w trase wkladam do bagaznika i tyleMroziu pisze:Ja jestem zdanie zeby nic nie wyrzucac i nie przycinac,,subek w miejsc kola fajna sprawa-a gdzie kolo zapasowe hmm ?
skoro koles ma takie cos...to podpiac to na szybko w aucie - i posluchac czy TOBIE to pasujeMroziu pisze:A co do subków pod fotele to gosciu powiedzial ze srednica 20 lub 25 cm,nie pamietam juz
ja mam suba wlasnie przez podlokietnik puszczonego do srodka i ta opcje do E39 bardzo polecam - jezeli dasz glosnik pod tylek to efekt bedzie podobnyMroziu pisze:Ale bas bedzie w srodku-jest to dobre rozwiazanie,Cena takiego zestawu okolo 1tys złotych,dwa głosniki w obudowach czy formach nie zamknietych,w tej materii musze sie dowiedziec plus wzmacniacz
podalem obliczenia...bo kiedys sam to liczylem i bylem w ciezkim szoku ze dwie 20 sa mniejsze od jednego glosnika 30Mroziu pisze:A tymi obliczeniami matematycznymi to mnie zagiałes