Spadajace obroty

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
danzel112344
Małopiszący

Spadajace obroty

Post autor: danzel112344 »

Witam posiadam problem , spadaja mi obroty a mianowicie majaca auto na luzie i na PB moge dac mu w gaz i puscic i obroty spadaja na odpowiednie dla biegu jalowego , jezeli przelocze na LPG przygazuje to oboty spadaja ponizej wartosci nominalnej po czym wrócą {dzwigana sie} do odpowiedniej wartosci i tu moje pytanie czy ktos spotkał sie z tym problemem co moze byc nie tak ??
Dzięki i Pozdrawiam
whucrew
Maniak forumowy

Post autor: whucrew »

Ale auto nie gaśnie? Ani się nie dławi? Bo jeśli nie ma tych problemów to takie zachowanie zauważyłem w kilku już autach na LPG i w niczym to nie przeszkadza. Dokładnie nie wiem jak to jest ale auto na lpg ma inne jałowe obroty niż na pb ?
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
samael16
Zaawansowany forumowicz

Post autor: samael16 »

Jest wszystko ok tylko strojenie było dupne i zamiast na korekty/afr poleciał po prostej lini.
Nie ma prawa mieć innych obrotów np pb i lpg bo pomimo zapotrzebowania na większą ilość powietrza dla lpg to i tak krokowiec ma dużo zapasu.

Jaki masz silnik w samochodzie?
Co pokazuje inpa zalewa go na przełączeniu jakie są parametry wtrysków bp i lpg?
ODPOWIEDZ