[E39] delikatne drgania silnika/całego auta 520i
[E39] delikatne drgania silnika/całego auta 520i
Witam dziś przy szybszym ruszenia autem coś jakby strzelilo, huklo ...
Strach mnie ogarnął ale jadę i nic się nie dzieje , po dojechaniu na skrzyżowanie
Auto na jałowym zaczęło delikatnie drżec, obroty nie faluja ....
Proszę o pomoc dla mojego oczka w głowie ....
Co się mogło stać ?
Strach mnie ogarnął ale jadę i nic się nie dzieje , po dojechaniu na skrzyżowanie
Auto na jałowym zaczęło delikatnie drżec, obroty nie faluja ....
Proszę o pomoc dla mojego oczka w głowie ....
Co się mogło stać ?
sprawdził poduszki i tyle ??YYari pisze:Mechanik oglądał mówi ze poduszki skrzyni jak i silnika są dobre ...
Ale mówi też ze jest wyciek ze skrzyni, możliwe jest to ze coś w skrzyni biegów się posypało ? Ze drży ?
co to za mechanik, niech to znajdzie a nie diagnozuje co ty mu powiesz...
NO SPEED NO FUN
otóż to ... jedyne na co zwrócił uwagę to że skrzynia biegów brudna ale zapewne przy wymianie ktoś nabrudził
odebrałem auto i dalej nie dawało mi to spokoju i patrząc widzę kawałki plastiku w komorze silnika patrzę na WISCO .... łopatki połamane osłona chłodnicy tak samo popękana ....
czyli wszystko wskazuje na to że wisco krzywo pracuje i przenosi wibracje na silnik ...
więc jeżeli uda się kupić, kupię śmigło może w tym będzie tkwił problem ... jeżeli nie to będę musiał dalej szukać ....
odebrałem auto i dalej nie dawało mi to spokoju i patrząc widzę kawałki plastiku w komorze silnika patrzę na WISCO .... łopatki połamane osłona chłodnicy tak samo popękana ....
czyli wszystko wskazuje na to że wisco krzywo pracuje i przenosi wibracje na silnik ...
więc jeżeli uda się kupić, kupię śmigło może w tym będzie tkwił problem ... jeżeli nie to będę musiał dalej szukać ....
visco kreci tak samo jak silnik wiec uwaga na to....inna sprawa ze nie jezdzij z tym bo uwalisz pompe wody ( visco na niej wisi... ) wiatrak musi byc caly bo on jest wywazony ....to jak z oponami....2 gramy tutaj dwa tutaj i juz nie ma bicia na kierownicy...to samo wiatrak z visco....
ciekawy mechanik ze na to uwagi nie zwrocil
krzywe visco zwykle oznacza krzywa pompe wody wiec pewnie pompa do wymiany plus wiatrak i oslona jezeli tez jej nie rozwalilo
nie jezdzij z tym bo jak wyrwie wiatrak to moze Ci zdemolowac maske a szkoda by bylo szukac i malowac
ciekawy mechanik ze na to uwagi nie zwrocil
krzywe visco zwykle oznacza krzywa pompe wody wiec pewnie pompa do wymiany plus wiatrak i oslona jezeli tez jej nie rozwalilo
nie jezdzij z tym bo jak wyrwie wiatrak to moze Ci zdemolowac maske a szkoda by bylo szukac i malowac
...tak znowu sie czepiam...