Poliuretan w zawieszeniu
Poliuretan w zawieszeniu
Koledzy,czy ktoś ma u siebie zamontowane w zawieszeniu elementy poliuretanowe?
Jakie jest wasze zdanie warto czy omijać?
Jakie jest wasze zdanie warto czy omijać?
Nie. 85 i 95 to twarde, najbliżej seryjnej twardości zazwyczaj odpowiada 75 i mniej.
Jak wygląda moje zawieszenie znajdziesz w mojej galerii na forum, mam E46 i powiem tak na mojej konfiguracji tył jest twardy jeszcze przód będę poprawiał bo nie czuję każdego peta pod kołami.
Osobiście kupiłem z olkusza, nie miałem porównania z powerflexem ale skoro ludzie nie narzekają na olkusz w motosporcie to chyba jest ok. Ja po zrobieniu zawieszenia przejechałem coś koło 4tys km więc nie wypowiem się co do wytrzymałości.
Miałeś wymieniane tuleje w ogóle jak nie to sugeruję komplet ponieważ i tak trzeba rozbierać zawieszenie i robić zbieżność.
Jak wygląda moje zawieszenie znajdziesz w mojej galerii na forum, mam E46 i powiem tak na mojej konfiguracji tył jest twardy jeszcze przód będę poprawiał bo nie czuję każdego peta pod kołami.
Osobiście kupiłem z olkusza, nie miałem porównania z powerflexem ale skoro ludzie nie narzekają na olkusz w motosporcie to chyba jest ok. Ja po zrobieniu zawieszenia przejechałem coś koło 4tys km więc nie wypowiem się co do wytrzymałości.
Miałeś wymieniane tuleje w ogóle jak nie to sugeruję komplet ponieważ i tak trzeba rozbierać zawieszenie i robić zbieżność.
jeśli chodzi o zawieszenie to jak dasz 95sha to wiadomo że jeśli masz inne elementy wyeksploatowane to sztbciej się skończą, ale jeśli masz wszystko ok to nie będzie problemu. Osobiscie zawsze ładuje poliuretany i nie zauważyłem żeby buda cierpiała. Są przypadki że wsadzisz poliuteran i gwint to szyba peknie dlatego warto jak ktoś wyżej napisał zainwestowac w rozpórki. Ja polecam olkusz.