[E36] 328i MI Limousine od WhuCrew

Tu zamieszczamy fotki i szczegółowy opis naszych beemek
Glodek
Maniak forumowy

Post autor: Glodek »

Kuba co ja ci mam powiedzieć ,zaje fajnego masz sedana
gdzie dorwałeś osłonę komputera ,
załatw mi taką
będziesz na scp
Obrazek
Slawko
Małopiszący

Post autor: Slawko »

no pięknie, znowu perfekcja w każdym szczególe :D
Kuba gratuluje, wszyscy tak powinni podchodzić do swoich samochodów
Guli
Małopiszący

Post autor: Guli »

Swietny samochód , duzo modów, duzo smaczków :) Pozytywny wlasciciel z mega zajawka . Milo bylo poznac :wink: szerokosci :m:
whucrew
Maniak forumowy

Post autor: whucrew »

Głodek pisze:gdzie dorwałeś osłonę komputera
Grzesio na 3er od Hubiego.. chętnie bym załatwił, będę miał na to oko :wink:
Slawko pisze:Kuba gratuluje, wszyscy tak powinni podchodzić do swoich samochodów
No niby tak ale każdy by musiał być pewny ,że to ta jedyna :wink:
Adi pisze:Swietny samochód , duzo modów, duzo smaczków :) Pozytywny wlasciciel z mega zajawka . Milo bylo poznac :wink: szerokosci :m:
Bardzo dziękuje i cieszy ,że się podoba :br: Mi też było miło poznać :bmw: Ogólnie pozdro dla wszystkich nowo poznanych mordek na spocie pod Auchan :bmw:

Hej! Choć wydaje się ,że temat trochę przymarzł ale tak nie jest. Po prostu nie miałem czasu aby się tym podzielić..

Więc tak:

Ponieważ zbliża się zima to wpadły sprawne grzane spryski:

Obrazek

Jak sobie obiecałem , zmieniłem nalepkę na ''piórniku'' na znacznie lepszą:

Obrazek

Kompletowania zestawu audio i rarytasów ciąg dalszy czyli przycisk hi-fi :br:

Obrazek

Taki przycisk potrzebuje także odpowiedniej oprawy:

Obrazek

Brakuje w tej półeczce wykładzinki ale to już zamówione w ASO

Przycisk HIV ;) sobie już swieci a na resztę musi jeszcze poczekać.

Ostatnio nie mogłem ulec pokusie i dokompletowałem ramki chrom do reszty pakietu.. na początku miałem mieszane uczucia ale teraz stwierdzam ,że mi się podoba.. i postanowiłem poszukać jeszcze dwóch dość unikatowych elementów chrom line i.. brakuje mi już tylko jednego ;) ale o tym dopiero jak będzie komplet :roll:

Obrazek

Realizacji doczekał się także przedni stabilizator 26mm.

Obrazek

Oczywiście wszystko na nowych gumach i łącznikach. Wybór ponownie padł na produkty meyle z lini HD.

Obrazek

Ponieważ jest to dobra okazja aby jednocześnie zrobić dwie rzeczy na raz więc wpadł odmalowany x-brace:

Obrazek

Oczywiście X zamontowany tak jak fabryka przykazała na oryginalnych nitonakrętkach i śrubach:

Obrazek

A tu już wszystko na autku:

Obrazek

No i powiem Wam, że efekt mnie zadowolił. Ogólnie auto prowadzi się teraz już jak gokart !!! Prowadzenie po zakrętach jest niesamowite! Pomału jak w motorsporcie.. ale są też wady: Auto wyczuwa każdą wzdłużną nierówność i choć wcześniej już było trzeba mocno trzymać kierownicę to teraz już nie ma żartów. Kolejna wada to taka ,że przyjemność z prowadzenia występuje tylko podczas szybkiej jazdy i na relatywnie równej nawierzchni bo na wertepach to jest po prostu męczarnia ! No i ostatnia ''wada'' widoczna jest na zdjęciu poniżej:

Obrazek

X jest już naprawdę blisko ziemi:

Obrazek

I na deser kompletowanie czarnej podsufitki która idzie mi trochę jak po grudzie ale mimo to kolejny krok do przodu czyli podbitka płyty szyberdachu już jest czarna jak Pan Bóg przykazał (ori)

Obrazek
Obrazek

jutro mają przyjechać jeszcze lampki z przyciskiem więc będę miał na sell jedną sztukę jakby ktoś chciał ;)

Na dziś tyle ! Koniec nadawania :wink:
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
PRIMO
Przyjaciel klubu

Post autor: PRIMO »

wszystko super pieknie ładnie :) ale te chromy wokół przycisków szyb mówie NIE !! pryśnij je w ten sam kolor co ramke wokół mieszka ;)
NO SPEED NO FUN ;)
Obrazek
whucrew
Maniak forumowy

PRIMO pisze:ale te chromy wokół przycisków szyb mówie NIE !!
Ja też byłem przeciwny ale na żywo wygląda to naprawdę dobrze.. Powiem tak.. chrom pakiet na zwykłym tunelu jest dla mnie bee ale na nie zwykłym typu drewno czy tak jak u mnie lakier wygląda dobrze.. A poza tym nakręciłem się na kompletowanie chrom line i mam coś jeszcze do tego :wink:
Wsiadam i...�apie kierownice jak zorro lejce w mojej pi�knej beemce, numeromania na liczniku, sam sobie g�o�no komentuje to co w radioodbiorniku..
PRIMO
Przyjaciel klubu

Post autor: PRIMO »

chrom w motorsporcie ?? Kuba bładzić zaczynasz , żebyś nie przekombinował
NO SPEED NO FUN ;)
Obrazek
whucrew
Maniak forumowy

MI Limousine - czyli Motosport International Limousine :wink: Limousine należy tu podkreślić :wink:

To nie błądzenie tylko próba zrobienia czegoś choć trochę innego od reszty z zachowaniem smaku i stylu :wink:
Awatar użytkownika
Alexof
Maniak forumowy

Post autor: Alexof »

Seba też miał chrom pakiet z początku i raziło w oczy niesamowicie. Zobaczymy jak u Ciebie siadzie.

Pozdro!
BYŁO: E30 M20B27 -> M50B20 SEDAN
BYŁO: E39 M62B35 SEDAN
BYŁO: E36 M52B20 -> M52B28 TOURING
BYŁO: E36 M43B18 CABRIO
BYŁO: E36 M50B25 GRUZCOUPE
BYŁO: E36 M50B20 GRUZSEDAN
JEST: E36 M43B16 SEDAN
JEST: E38 M62B35 M SPORT
Awatar użytkownika
Kaper
Maniak forumowy

Post autor: Kaper »

tutaj też razi ten chrom. Nic nie pisałem ale skoro już się rozwinęła kwestia to wyrażę swoje zdanie:
W rekinach (e21,23,24,28 i starszych) nawet w E32/ E34 również - dlaczego ? min dlatego, że było mnóstwo dodatkowych pierdółek chromowanych jak zderzaki, przy listwach na drzwiach, wokół lamp przednich, uszczelka przedniej szyby czy nawet lusterka albo klamki. I wtedy samochód trzymał klimat. Buda E36 jest taka jak by zbyt nowoczesna i już producenci odchodzili od tych chromów
Obrazek
Awatar użytkownika
SebaE36
Maniak forumowy

Post autor: SebaE36 »

No niestety wg mnie również tutaj krok w tył. Ja się pozbyłem szybko tych chromów, jeszcze czas się pozbyć chromów wokół głośników :)
Glodek
Maniak forumowy

Post autor: Glodek »

Kuba od kogo wyrwałeś przycisk HI-FI, dostałeś razem z wtyczka
ile za niego dałeś ,może byc na PW
Obrazek
whucrew
Maniak forumowy

Hej kochani! No wiem ,że chrom wzbudza kontrowersje.. Wiecie, że z liczę się z Waszym zdaniem i je szanuję.. ale bierzcie też moje zdanie pod uwagę.. Uwierzcie na żywo jest fajnie, ciekawie i ma to swój smak.. Aby Was dobić pokażę co mam jeszcze z chrom pakietu :mrgreen:

Obrazek

Mam tylko jedną i poluję aktualnie na drugą. Jak ją zdobędę to dopiero zainstaluje je na pokładzie.. Dla mnie ta popielniczka jest przepiękna.. A tak z ciekawostek to wiecie ,że były dwie wersje popielniczek w chromie? Jedna taka jak moja a drugi rodzaj (już totalnie unikatowy) był w pełnym chromie! Co ciekawe jest taka na allegro:

http://allegro.pl/bmw-e36-popielniczka- ... 79359.html

Ale nawet jak dla mnie to tego chromu było by zbyt wiele :wink: ale trzeba przyznać ,że cena jest wyjątkowo atrakcyjna w porównaniu do takowej dostępnej w ASO :lol:
Głodek pisze:Kuba od kogo wyrwałeś przycisk HI-FI, dostałeś razem z wtyczka

Tym razem znów przydatny okazał się Huber z 3er.. Co do wtyczki i samego przycisku powiem tak... Choć przycisk sam w sobie na rynku wtórnym jest unikatowy to jest wciaż dostępny w ASO za 230 zł. Długo mnie kusiło aby kupić nowy ale dobrze ,że tego nie zrobiłem bo nie jest wart połowy tej ceny :neutral: Przyciski grzania foteli są bardziej skomplikowane i lepiej wykonane niż ten hi fi.. Co do wtyczki to też nie warto się rzucać na oryginał bo szybko dopasowałem wtyczkę z typowych BMW a po drugie filozofii przy podłączeniu wielkiej nie będzie ponieważ przycisk ten ma tylko 4 piny! :o Z czego dwa to podświetlenie i masa... Lepiej jest wydać kasę na przycisk jeszcze bardziej unikatowy jakim jest knefel PDC - który nowiutki już do mnie jedzie :br:

A teraz może o tym co się udało zdobyć jeszcze czyli lampki z pakietu oświetlenia:

Obrazek

Od tapicera wrócił nareszcie podłokietnik tylnej kanapy z cup holderem:

Obrazek

Ostatnio w czarnej coś postanowiło postukiwać więc:

Obrazek
Obrazek

Wahacz jest już na miejscu i na wymianę czekają jeszcze drażki z gałkami i jak będzie taka konieczność to wpadnie także przekładnia z e46.

No z nowości to tyle a na deser parę fotosików. Pozdrawiam :bmw:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

i takie jedno fajne z korowodu dla kolegi Czenga:

Obrazek
M E R O
Maniak forumowy

Post autor: M E R O »

Te chromowane dodatki bylyby zaje.... gdyby byly z carbonu :twisted: . Reszta sztos :bmw:
Obrazek
Awatar użytkownika
SebaE36
Maniak forumowy

Post autor: SebaE36 »

Mam gdzieś nawet taką popielniczkę jak szukasz :D
ODPOWIEDZ