[E39] silnik M47

Sprawy dotyczące tylko BMW-czyli wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem itp. oraz pytania dotyczące płynów, olejów itp.
Awatar użytkownika
Mirosław
Małopiszący

[E39] silnik M47

Post autor: Mirosław »

Witam. mam problem, po odkreceniu korka wlewu oleju, dmucha mi powietrze. i minimalnie pryska olej, olej tez zbiera sie minimalnie w okolicy wtrysku co moze byc? po za tym silniik pracuje normalnie. bede wdzieczny za info. :kolebka:
prezes
Młody90
Małopiszący

Post autor: Młody90 »

ja mam m47 juz prawie 7 rok . tez odkrecalem korek i troche chlapalo ale nie przejmuje sie tym i uwazam ze jest ok poniewaz tam lancuch rozprowadza olej .
a olej w okolicach wtryskow ? moze odma ? lub nieszczelny oring korka ? ciezko stwierdzic jak nie ma zadnego zdjecia .

jakbys potrzebowal pomocy to pisz lub dzwon ( telefon jest w temacie usluge wykonam )

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Mirosław
Małopiszący

Cześć. dzięki trochę poczytałem wychodzi że to odma, zamowię, po wymianie dam znać czy będzie oki pozdro :bmw: :kolebka:
prezes
Awatar użytkownika
Mirosław
Małopiszący

czesc. odma wymieniona ,, korek wlewu oleju tez wymieniony ,, brak poprawy,,,, dalej zbiera sie olej w okolicy odmy i wtrysku pierwszego,, za korkiem wlewu oleju patrzac od przodu auta. czy jest mozliwe ze moze byc jakies pekniecie ? :kolebka:
prezes
Młody90
Małopiszący

Post autor: Młody90 »

Nikt nie wróży z fusów .
Trzeba na to spojrzeć.
Jak jest olej to wyczyścić i szukać ubytku. Tak to się robi.
Awatar użytkownika
Mirosław
Małopiszący

czesc... juz doszlem do przyczyny !! cisnie z pod 1- szego wtrysku tego za korkiem wlewu oleju .przeslal bym filmik ale niewiem jak to zrobic ups. dzieki. :kolebka:
prezes
ODPOWIEDZ