Auto ucieka na bok a zbieznosc ustawiona
Auto ucieka na bok a zbieznosc ustawiona
Jak napisalem wczesniej, kolega powymienial prawie wszystkie gumy, zmienil opony i ustawil zbieznosc a auto mu ucieka z drogi, jest to ciezka sprawa bo juz niewie co ma z tym zrobic. Tez mu powiedzialem o zbieznosci ale powiedzial ze byl ustawiac 2 razy i ustawione ma na 1/100 a dopuszczalna norma jest 2/100 czyli jak ktos niewie to lepiej ustawic sie juz chyba nieda. Za pomoc wielkie dzieki.
opona , mam ten sam problem , ale znajomy powiedzial ze na kapciach przod 225 tyl 245 to normalne , i fakt bo problemy zaczely sie zaraz jak zalozylem nowe felgi , na 205 nie bylo zadnego problemu , coz , bedzie trza robic zbieznosc co pol roku i tyle a no i regeneracja Przekladni kierowniczej tez bedzie musiala czesciej trafiac do regeneracji
nie tylko zbierznosc wazna . to polowa drogi .
Kat nierownoleglosci osi kol
Kat pochylenia kola
Kat pochylenia osi sworznia zwrotnicy
Kat przesuniecia osi kol
Kat sumaryczny
Kat wyprzedzenia sworznia zwrotnicy
Kontrolny kat skretu kol
Maksymalny kat skretu kol
Niesladowosc kol
Os geometryczna jazdy
Os symetrii samochodu
Promien zataczania
Przestawienie kola / przestawienie osi
Przesuniecie osi
Rozstaw osi
Roznica katow skretu kol
Roznica rozstawu kol
Zbieznosc calkowita kol
Zbieznosc polowkowa kola
ja mialem to ze bmw mi sciagalo itp. bylem u paru mechanikow kazdy mowi to napewno zbieznosc . co sie okazalo kapa dalej to samo pojechalem na stacje diagnostyczna w Pszczynie i odziwo koszt 90zl i auto prowadzi sie jak powinno .
Kat nierownoleglosci osi kol
Kat pochylenia kola
Kat pochylenia osi sworznia zwrotnicy
Kat przesuniecia osi kol
Kat sumaryczny
Kat wyprzedzenia sworznia zwrotnicy
Kontrolny kat skretu kol
Maksymalny kat skretu kol
Niesladowosc kol
Os geometryczna jazdy
Os symetrii samochodu
Promien zataczania
Przestawienie kola / przestawienie osi
Przesuniecie osi
Rozstaw osi
Roznica katow skretu kol
Roznica rozstawu kol
Zbieznosc calkowita kol
Zbieznosc polowkowa kola
ja mialem to ze bmw mi sciagalo itp. bylem u paru mechanikow kazdy mowi to napewno zbieznosc . co sie okazalo kapa dalej to samo pojechalem na stacje diagnostyczna w Pszczynie i odziwo koszt 90zl i auto prowadzi sie jak powinno .
Prawdopodobna usterka
Prawdopodobnie to dlatego ze zmienil opony z letnich na zimowe tak mu powiedziano , do wymiany te gumy zimowe na nowe