[E36] spszecik u raflika

Problemy, porady oraz projekty sprzętu car-audio, PC-car.
Porady związane z alarmami, nawigacją i T V w samochodzie.
rapanu

Post autor: rapanu »

a wiec cena tego viba to 500 mowie o tym co wy macie w swoich zabodowach.jest to chyba ta sama cena wszedzie bo z tego co wiem to dystrybutora ja nazuca jest tez troche tansza odmiana glosnikow ale niewiem czy ktos z was slyszal je w akcji?chodzi mi o glosniki FLIP i sa to glosniki tez robione przez viba ale pod inna nazwa co do focala to ja mysle o tej najtanszej seri po te wyrzsze to juz dosc ciekawe ceny.chyba ze wogule zmienie koncepcie i wsadze do skszyni mojego mackaudio a bede szukal czegos typowego do oparcia.a tak z ciekawosci ile wy placiliscie za viba i gdzie wy kupowaliscie?pozdrawiam
olka

Post autor: olka »

<Krzys>Pisze z konta Oli

To ja moge troche taniej zalatwic tego Vibe BA II 12 + chyba jakos 450-470zl - nie pamietam dokladnie, a co do tej tanszej odmiany to sie nie nazywaja FLIP tylko FLI audio :D Mam czincze z tej firmy do auta ;)
rapanu

no dokladnie Krzys te glosniki to fli slyszales moze jak sie sprawuja?a co do viba to skoro umiesz zalatwic taniej to czy moze jakbym sie zdecydowal i fajnie sie do ciebie usmiechnol to zalatwil bys go ciut taniej?pozdrawiam
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

napisze do kolesia i zapytam go ile dokladnie. A o FLI zapytam bo tez tym handluje ;)
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
rapanu

nadchodzi zima i czas na zmiany a zmienilo sie conieco glosniczek pioneer juz niemieszka w bagazniku a mack-macsimus300 zamieszkal w jego skrzyni.jednak umie zrobic cisnienie,wzmacniaczek sony teraz w mostku daje mu wszystko co potrafi i jest dobrze tylko tabliczka odleciala musze jak najszybciej wytlumic bagaznik posluchalem tez waszej rady i glosniki z tylnej polki wylecialy teraz musze tylko zrobic nowa oslonke na woferek bo ma straszne wychylnie mebrany i x juz sie nienadaje jednak 119 db jest do osiagniecia z tego glosnika tylko musze dostroic ta skszynie albo zbudowac mu orginalna zalecana przez producenta.
rapanu

witam was wszystkich dawno mnie tu niebylo.mam urwanie glowy ze swapem silnika ale zmiany w sprzecie tez sa zmiany a najwazniesza przedemna i stad dowas wszystkich pytanie.szukam powoli dobrych glosnikow do przodu chodzi mi o 16 ida swieta wiec moge zrobic sobie prezecik.pochwalcie sie na jkich glosnikach z przodu wy gracie.wiem ze lubicie herza i jbla a co powiedzielibscie na fokala ,dlsa,infinity,moge na dwa taki kaplety wydac powiecmy 1000zl.i calosc mam zamiar zasilic tym wzmakiem alpiny co juz mam w autku.licze ze podzielici sie waszymi opiniami a puki co pozdrwaiam
kocik

Post autor: kocik »

jezeli sluchasz wszystkiego po trochu to Audio-system radion 165. cena okolo 740zl
rapanu

no wsumie slocham wszystkiego po trochu i zalerzy mi na jakiejs sesownej jakosci ale domyslam sie ze cena ktora mi podales to cena za pare glosniczkow a ja potrzebuje dwie takie paryi jeszczejedno czy lepiej bedzie podpiac te glosniki razem ze zwrotnicami czy zrezygnowac ze zwroptnic i podzielic pasmo na zwrotnicy wzmacniacza?pozdrawiam
kocik

no sluchaj dwie parki :lol: :lol: :lol: ja podalem cene za jeden komplet poco ci dwie parki kupisz jeden komplet a do drugiego dokupisz same woofery :lol: i po sprawie podam ci namiary www.carmania.pl jezeli masz dobr wzmak bedziesz potrzebowal jeden wzmak 4 kanaly + drugi wzmak 2 kanaly na gwizdki ale takie wzmaki jesli chcesz cos kupic dobrego to zaczynaja sie od 1tys :cry: a co do zwrotnic to dlamniw zwrotnice to zlo :lol:
Awatar użytkownika
Krzys
Site Admin
Kontakt:

Post autor: Krzys »

ale zlo konieczne dal zdecydowanej wiekszosci.
[you], wiesz jakie s� �arty elektryka???
- PORA�AJ�CE :lol:
rapanu

ten tysiak o ktorym wspominasz to niejest problem da sie odlozyc tylko niechce leciec w koszta bo itak na zawody z tym niepojade dlatego szukam czegos co zagra wmiare sesownie i zmiesci sie w tym przedziale cenowym a co do zwrotnic to niewiem ja osobiscie nic donicz niemam ale zawsze mozna sprobowac cos nowego.ten wzmak ktory teraz obsloguje mi przody moze niegrzeszy moca ale szczerze to mi to wystarcza.mam tylko niedosyt sceny muzycznej z przodu przydalo by sie wiecej przestrzeni i natym najbardziej mi zalerzy bo basu niemam napewno tyle co wy ale mi nietylko o bas chodzi to nie te czasy
kocik

rapanu pisze:ten tysiak o ktorym wspominasz to niejest problem da sie odlozyc tylko niechce leciec w koszta bo itak na zawody z tym niepojade dlatego szukam czegos co zagra wmiare sesownie i zmiesci sie w tym przedziale cenowym a co do zwrotnic to niewiem ja osobiscie nic donicz niemam ale zawsze mozna sprobowac cos nowego.ten wzmak ktory teraz obsloguje mi przody moze niegrzeszy moca ale szczerze to mi to wystarcza.mam tylko niedosyt sceny muzycznej z przodu przydalo by sie wiecej przestrzeni i natym najbardziej mi zalerzy bo basu niemam napewno tyle co wy ale mi nietylko o bas chodzi to nie te czasy
to nie te czasy :? dobrze powiedziane . A co do sceny to tak jak mowie ja bym zainwestowal w jeden zestaw dobrej klasy . a napewno bedziesz zadowolony
rapanu

oj ze sprzetem wszystko mi stanelo ale zato pare kucy wiecej zamieszkalo pod maska zato nadchodzace swieta moze przyniosa jakies zmiany?pozdrawiam
pp100

Post autor: pp100 »

sprzecik konkretny ,radyjko zajefajne (takie samiutkie jak moje)
rapanu

chejo dzieki a mam takie pytanie czy udalo ci sie kolego pp100 opanowac jakos ta korekcie czasowa?zestroiles to na ucho czy masz nato jakis sposob?
ODPOWIEDZ